Wanneer je als ondernemer een zakelijke financiering afsluit, brengt dit kosten met zich mee. Je betaalt maandelijks aflossing, maar ook rente. Deze rente maakt het voor een geldverstrekker interessant om jou geld te lenen. In verband met de rente sta je mogelijk niet te springen om een zakelijke financiering aan te vragen. Laat je niet weerhouden door dit nadeel. Zakelijk financieren brengt namelijk ook een groot aantal voordelen met zich mee. Benieuwd naar de redenen om een zakelijke financiering aan te vragen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst zetten wij namelijk de grootste voordelen van zakelijk financieren op een rijtje.

1. Zowel voor de korte als lange termijn

finance

Als ondernemer kun je een zakelijke lening aanvragen. Deze financieringsvorm biedt uitkomst als je op zoek bent naar geld om jouw bedrijf uit te breiden. Je kunt deze lening ook aanvragen om te investeren in een nieuwe machine of een nieuw voertuig. Toch is het niet zo dat een zakelijke financiering zich alleen leent voor langlopende investeringen. Nee, want je kunt ook zakelijk geld lenen als je op de korte termijn geld nodig hebt.

Ben je op zoek naar een financiering om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen? Of heb je geld nodig om de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen? Kies dan voor zakelijk krediet in plaats van een zakelijke lening. In tegenstelling tot een zakelijke lening stort een geldverstrekker het bedrag bij deze financieringsvorm niet in één keer op jouw rekening. Het geld wordt klaargezet op een rekening en jij bepaalt wanneer en hoeveel je hiervan opneemt.

2. Een zakelijke financiering biedt zekerheid

Omdat je bij een zakelijke financiering geld leent van een ander, moet je dit terugbetalen. Dit doe je door iedere maand een gedeelte van het geleende bedrag af te lossen. Bovenop de aflossing betaal je rente. Hoe de rente is opgebouwd, hangt af van de financieringsvorm die je kiest. Bij een zakelijke lening betaal je rente over het gehele bedrag. Een geldverstrekker stort dit immers in één keer op jouw rekening. De rente van een zakelijke lening staat de gehele looptijd vast. Hierdoor weet je exact hoeveel deze zakelijke financiering jou kost.

Kies je voor zakelijk krediet? Dan betaal je geen rente over het hele bedrag dat een geldverstrekker voor jou klaarzet. Er wordt namelijk alleen rente in rekening gebracht over het bedrag dat je opneemt. Staat er bijvoorbeeld 10.000 euro voor jou klaar en neem je hier maar 2000 euro van op? Dan betaal je alleen rente over de 2000 euro en niet over de resterende 8000 euro op de rekening. Nadeel van zakelijk krediet is dat de rente bij deze financieringsvorm niet vast staat.

3. Je profiteert van een gunstige rente

statistieken-onderzoek-financieel-min

Uiteraard wil je niet onnodig veel rente betalen voor een zakelijke financiering. Gelukkig hoef je hier niet bang voor te zijn. Je profiteert namelijk van een gunstige rente als je zakelijk geld leent. De hoogte van de rente kan van tijd tot tijd verschillen. Ook de financieringsvorm die je kiest is van invloed op het rentepercentage. Hierboven haalden we al kort aan dat je bij een zakelijke lening een vaste rente betaalt over het openstaande leenbedrag. Het percentage rente dat je over zakelijk krediet betaalt, is vergelijkbaar met de rente rekening courant bij de bank. Ondanks de verschillen profiteer je bij zowel een zakelijke lening als zakelijk krediet altijd van een gunstige rente.

Laat een reactie achter