Bedrijven profiteren van het aanbieden van eenvoudige financieringsoplossingen aan hun klanten, want financieringsoplossingen helpen bedrijven om grotere contracten af te kunnen sluiten, meer te kunnen verkopen en hun gemiddelde omvang van de transacties te vergroten. Het aanbieden van een financieringsprogramma kan jouw bedrijf helpen om nieuwe klanten aan te trekken en terugkerende klanten te genereren omdat financieringsoplossingen jouw klanten een flexibele en gemakkelijke manier bieden om grote aankopen te kunnen betalen.

Klanten hebben voor grote aankopen of om in geval van nood de kosten voor grote reparatiewerkzaamheden niet altijd het geld om vooraf te betalen. Door jouw klanten financieringsopties aan te bieden, geef je hen de flexibiliteit om regelmatig de lening voor hun aankoop af te lossen, waardoor ze meer koopkracht krijgen.

Wat zijn de voordelen van zakelijke financiering? 

Zowel consumenten als bedrijven profiteren van zakelijke financiering omdat financiering klanten meer koopkracht en flexibiliteit geeft en het bedrijven helpt om hun omzet te stimuleren en de cashflow te verbeteren.

1. Stimuleert de verkoop

creditcard betalen

Financiering kan jouw bedrijf helpen om de verkoop te verhogen door klanten de flexibiliteit te bieden om regelmatig hun lening af te betalen, met een bedrag dat bij hun budget past. Door aan het begin van jouw verkoopgesprek de financieringsopties te introduceren, kun je de grootste drempel voor de aankoop wegnemen: de hoge aankoopprijs. Klanten waarderen financiering omdat het hen meer koopkracht geeft, waardoor ze precies kunnen krijgen wat ze willen zonder vooraf de volledige prijs te hoeven betalen.

2. Verhoogt de gemiddelde waarde van een verkoop

Jij kunt jouw financieringsprogramma als een effectief hulpmiddel voor up-selling gebruiken, waardoor jij de gemiddelde waarde van een bestelling voor jouw bedrijf kunt verhogen. Om de omvang van jouw transacties te helpen verhogen, hoef jij klanten alleen maar te laten zien hoe een lichte stijging van hun maandelijkse afbetalingen hen in staat kan stellen om de gewenste upgrades te krijgen. Als je bijvoorbeeld een offerte voor een keukenrenovatie indient, kun je de klant uitleggen dat hij voor € 20 extra per maand van een marmeren aanrechtblad kan upgraden naar speksteen.

3. Verbetert de cashflow

schulden betalen

Jij kunt de cashflow van jouw bedrijf een stimulans geven door een externe kredietverstrekker zoals bijvoorbeeld Financeit te gebruiken. Zodra Financeit de lening van jouw klant heeft goedgekeurd, ontvang jij binnen enkele werkdagen het volledige aankoopbedrag op jouw bankrekening. Dat helpt niet alleen jouw bedrijf om een gezonde cashflow te behouden, het zorgt er ook voor dat jouw bedrijf geen enkel risico in verband met financiering loopt. Je kunt er gerust op zijn dat jij altijd wordt betaald, terwijl wij de regelmatige betalingen van jouw klanten beheren. Zelfs als jouw klant betalingen mist of de lening niet aflost, word jij niet voor het geld verantwoordelijk gehouden.

4. Trekt nieuwe klanten aan

Wanneer bedrijven financieringsprogramma’s aanbieden, vergroten ze hun potentiële klantenbestand door hun producten en diensten voor meer consumenten betaalbaar te maken. Niet iedereen heeft het geld bij de hand om een grote aankoop zoals bijvoorbeeld meubels of de renovatie van het huis vooraf te financieren. Financiering splitst grote aankopen op in beheersbare betalingen, die meer mensen kunnen betalen waardoor de pool van potentiële klanten, die voor jouw bedrijf beschikbaar zijn, groter wordt.

5. Krijg terugkerende klanten

Jouw financieringsprogramma kan klanten aanmoedigen om voor toekomstige aankopen terug te keren naar jouw bedrijf, waardoor merkloyaliteit wordt opgebouwd en jij jouw inkomsten kunt verhogen. Zodra klanten weten dat jij financiering aanbiedt en begrijpen hoe ze hiervan kunnen profiteren, is de kans groter dat ze de volgende keer, dat ze een grote aankoop moeten doen met financiering, eerder naar jouw bedrijf terugkeren dan naar concurrenten gaan, die misschien niet dezelfde financieringsopties bieden.

Jouw financieringsprogramma kan voor zowel jouw bedrijf als voor de klanten grote waarde hebben, waardoor jij meer verkopen kunt behalen en jouw klanten kunt helpen om precies te krijgen wat ze willen, zonder dat hun budget wordt overschreden.

Laat een reactie achter