Aan de buitenkant lijken een zakelijke laptop en een reguliere laptop veel op elkaar. Sterker nog, zelfs aan de binnenkant zijn de apparaten bijna identiek. Ze hebben allebei typische kenmerken van een laptop zoals een toetsenbord, beeldscherm, een processor en een harde schijf. Toch zijn er een aantal belangrijke voordelen van een zakelijke laptop. Hieronder lees je wat deze voordelen zijn.

Een zakelijk besturingssysteem

Een zakelijke laptop is altijd voorzien van een zakelijk besturingssysteem. In de meeste gevallen is dit Windows 10 Pro. Ook worden ChromeOS en MacOS worden regelmatig gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het voordeel van een zakelijk besturingssysteem is dat je alle computers op de werkvloer aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je gemakkelijk met je collega’s samenwerken. Daarnaast heeft een zakelijk besturingssysteem vaak betere beveiliging dan een reguliere laptop.

Beter beveiligd met een interne TPM-chip

hp-laptop-grijs

De afkorting TPM staat voor Trusted Platform Module en is bedoeld om de computer beter te beveiligen. Een TPM-chip is meestal een chip die zich apart op het moederbord bevindt maar met de nieuwe TPM 2.0 kunnen de grotere chip fabrikanten ook een TPM in hun chipset bouwen waardoor er geen aparte chip meer nodig is. De TPM-chip beveiligd de hardware door cryptografische sleutels en slaat deze op een veilige plek op zodat deze sleutels niet zomaar gestolen kunnen worden. De TPM-chip beveiligd een zakelijke laptop dus extra goed. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor zakelijke gebruikers die mogelijk gevoelige informatie op de computer hebben staan.

Uitbreiden van je garantiepakket

laptop-telefoon-werken

Op de werkvloer is het natuurlijk belangrijk dat werknemers productief zijn. Daarvoor heb je goede apparatuur nodig. Om er zeker van te zijn dat problemen met een zakelijke laptop snel worden verholpen is er de mogelijkheid om je garantiepakket voor een zakelijke laptop uit te breiden. Zo kan je de aantal jaren garantie uitbreiden maar kan je ook kiezen voor Next Business Day On Site Warranty. Dat maakt dat een kapotte laptop de volgende op locatie wordt gerepareerd door een monteur. Een handige optie voor als je het belangrijk vindt dat de apparatuur snel gemaakt kan worden als het kapot is.

Geschikte zakelijke laptops

Als je opzoek bent naar een degelijke zakelijke laptop voor een lage prijs dan raden we aan om te kijken naar de HP ProBook laptop. Dit is een ontzettende goede allround laptop die de alledaagse zakelijke taken prima kan volbrengen. Ben je opzoek naar een laptop die net wat sneller is en luxer is dan raden we de HP EliteBook laptop aan. De behuizing en specificaties zijn net wat beter dan bij de ProBook. De EliteBook is dan ook wel iets prijziger dan de ProBook.

Laat een reactie achter