Als ondernemer ben je niet verplicht om een aparte zakelijke rekening te openen. Het brengt weliswaar extra kosten met zich mee, maar toch maken veel ondernemers bewust de keuze voor een specifieke zakelijke rekening. Maar waarom?

1. Betere toegang tot financiële diensten

Een extra voordeel van het hebben van een zakelijke rekening is de verbeterde toegang tot diverse financiële diensten. Met een zakelijke rekening kun je gemakkelijker gebruikmaken van zakelijke leningen, kredieten en andere financiële producten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van ondernemingen. Dit kan van onschatbare waarde zijn bij het financieren van groei, investeringen of het overbruggen van tijdelijke financiële uitdagingen. Door een zakelijke rekening te hebben, leg je een solide financiële basis voor de toekomst van je bedrijf en vergroot je de mogelijkheden voor zakelijk succes. Check zakelijkbankieren.nl voor meer informatie.

2. Je houdt een goed overzicht over je zakelijke kosten

tablet-financiele-statistieken-business

De Belastingdienst verplicht je niet, maar veel zakelijke kosten zijn fiscaal aftrekbaar van je zakelijke opbrengsten. Denk aan zakelijk tanken, vakliteratuur, telefoonabonnementen en zakenreizen. Met een zakelijke rekening behoud je het overzicht van de gemaakte kosten en welke je kunt aftrekken van je zakelijke inkomsten.

3. Vermijd gedoe met administratie

Weinig zelfstandigen zijn ondernemer geworden vanwege hun liefde voor administratief werk. De meesten zien het als een noodzakelijk kwaad. Online boekhoudpakketten schieten als paddenstoelen uit de grond en nemen veel werk uit handen. Vaak kun je je zakelijke bankrekening direct koppelen aan zo’n pakket, waardoor je afscheid kunt nemen van je stapel bonnetjes en zelfgemaakte Excel-bestanden. Niet meer nodig!

4. Het maakt je een stukje professioneler

Herinner je die ietwat gênante e-mailadressen uit je tienerjaren? Als je die al had, gebruik je ze waarschijnlijk niet voor je nieuwe bedrijf. Hetzelfde geldt voor een bankrekening. Het oogt professioneel naar zakelijke partners en klanten als je bankrekening op naam van je bedrijf staat en niet op jouw eigen naam.

5. Het kan startersvoordelen bieden

finance

Genoeg redenen om inderdaad die zakelijke rekening te openen, maar welke kies je? Veel banken bieden dure zakelijke pakketten aan met financiële producten die jouw onderneming wellicht niet direct nodig heeft. Kies verstandig en profiteer van startersvoordelen die passen bij jouw specifieke situatie.

6. Inzicht in je zakelijke financiën

Het lijkt vanzelfsprekend, maar door je zakelijke en privé financiën te scheiden, creëer je eenvoudig financieel inzicht. Faillissementen hebben vaak te maken met een gebrek aan dit inzicht. Vooral als zzp’er ervaar je wisselende inkomsten. Het is verleidelijk om zakelijk geld privé te besteden en vice versa. Boek maandelijks een vast salaris van je zakelijke rekening naar je privérekening en behoud het overzicht!

Laat een reactie achter