Hoeveel aandacht we ook besteden aan onze gezondheid, de typisch Nederlandse werkroutine stelt ons zelden in staat de gezondheidsvoordelen van beweging te benutten. Tijdens verkeer, bedrijfsvergaderingen, bureauwerk en het bekijken van onze favoriete tv-show op de bank, brengen we het grootste deel van onze wakkere uren zittend door. Wat is een probaat middel tegen al dat zitten op het werk? Wetenschappelijk bewezen, in hoogte verstelbare bureaus (ook bekend als sta-zit bureaus)! In vergelijking met een vast staand bureau, dat net zo slecht voor je kan zijn als een traditioneel zittend bureau, cultiveert een in hoogte verstelbaar bureau de gezondheidsvoordelen van beweging door gebruikers in staat te stellen elk uur of zo vrijelijk van een zittende naar een staande positie over te schakelen.

Een groeiend aantal onderzoeken ondersteunt de voordelen van sta-bureaus en de talloze manieren waarop ze je leven verbeteren, van het verhogen van de productiviteit en het voorkomen van negatieve gezondheidsaandoeningen veroorzaakt door zittende gewoonten tot het verhogen van de kans op een pijnvrije werkdag.

Bekijk de acht verbazingwekkende gezondheidsvoordelen die je ondervindt van het gebruik van een in hoogte verstelbaar bureau.

1. Verbeter de mentale focus

Bewegen bevordert de aanmaak van nieuwe hersencellen, waardoor kritisch denken en focus verbeteren.

2. Verminder de cafeïne-inname

zit-sta-bureau-zwart

Zit sta bureau van FlexiSpot

Periodieke sta-sessies – in plaats van koffie of energiedrankjes – bieden een meer natuurlijke verdediging tegen die vervelende middag dipjes.

3. Verhoog je energie

Het gebruik van een sta bureau helpt de beweging te creëren die je nodig hebt om de circulatie te verbeteren en zuurstof naar de hersenen te brengen, waardoor je energie en oplettendheid toenemen.

4. Verbeter je stemming

Wie meer dan zes uur per dag zit, vertoont meer tekenen van psychische nood dan wie minder zit. Het is aangetoond dat staan aan je bureau je stemming verbetert en depressie, vermoeidheid en spanning vermindert.

5. Verhoog je productiviteit

Het is aangetoond dat staan aan je bureau de productiviteit met 45% verhoogt.

6. Verlies gewicht

zit-sta-bureau-hout

Zit sta bureau van FlexiSpot

Verlies bijna zes pond per jaar door te staan in plaats van zes uur per dag te zitten. Staan verbrandt 12% meer calorieën dan zitten. Hierboven zie je overigens de prachtige E7 zit sta bureau. De E7 zit sta bureau van FlexiSpot is gemaakt van bamboe en dus milieuvriendelijk. Deze elektrische bureau is waterdicht, motecht, krasbestendig en afgerond. Het vereist geen speciaal onderhoud, zodat het altijd optimaal functioneert. De E7 van FlexiSpot is sterk genoeg om met gemak het gewicht van volwassenen te dragen. Naast meerdere monitoren kan de E7 gemakkelijk extra apparaten zoals dubbele luidsprekers en printers bevatten, waardoor een veelzijdig werkstation ontstaat. De E7 is robuust genoeg om rechtop te blijven staan, zelfs wanneer hij tot het hoogste niveau is opgetild. Hij wiebelt niet (zie gif hieronder), of je nu typt of er op leunt.

FLEXISPOT E7 Stable at every angle

E7 zit sta bureau van FlexiSpot blijft stabiel bij veel gewicht

Van 25 tot 28 november wordt er voor Blackfriday tot maar liefst 50% korting gegeven op deze prachtige elektrische bureautafels van FlexiSpot. Pak je kans dus snel!

7. Verlaag je risico op ziekten

Een zittende, lichamelijk inactieve levensstijl is wereldwijd de vierde belangrijkste doodsoorzaak. Staan is in verband gebracht met lagere percentages hartaanvallen, beroertes en diabetes.

8. Maak gebruik van gewrichts- en spierbewegingen

De musculoskeletale beweging die nodig is om consequent van zitten naar staan over te gaan, gaat de gevolgen voor de gezondheid van een zittende werkdag tegen.

Laat een reactie achter