Dat alles de afgelopen jaren duurder is geworden, is een feit. Maar dat hier ook hele nieuwe, vaste lasten bij zijn gekomen is wel eens iets wat snel wordt vergeten. Toch is dat het geval. Zo’n 25 jaar geleden had niet iedereen in een gezin een eigen telefoon inclusief abonnement, en ook een internetabonnement voor thuis had je niet nodig. Vandaag de dag is dat wel anders, naast de kosten voor de aanschaf van al deze apparaten heb je ook de vaste lasten die hieraan kleven. Hoe jij de juiste optie qua telefoonabonnement kiest voor jouw situatie en wat de meest voordelige optie is? Dat lees je in dit blog.

Altijd thuis of op kantoor

Ben jij eigenlijk altijd thuis aan het werk, en anders veel op kantoor? Dan is het het overwegen waard om je data te beperken of zelfs helemaal op te zeggen. Je kan dan overschakelen op een Sim only alleen bellen abonnement. Daarmee behoud je gewoon je nummer en kun je nog steeds bellen, maar maak je voor de verdere diensten gebruik van het internet netwerk. Want waar is tegenwoordig geen WiFi meer? Vaak werkt WiFi daarnaast ook minstens zo goed als online data, de kosten zijn echter een stuk lager of zijn er gewoonweg niet. Dus kijk eens goed naar waar jij je meestal bevindt en of je die data onderweg écht nodig hebt. Je kan het daarnaast ook gewoon een tijd proberen, bevalt het niet dan kun je eenvoudig weer overschakelen naar je oude abonnement. Je kunt het altijd proberen toch?

Met toestel of zonder toestel

Mocht je wel data nodig hebben, dan is het goed om na het verlopen van je contract te verkennen of je een nieuwe toestel wel echt nodig hebt? Het is natuurlijk heel verleidelijk om deze wel automatisch erbij te nemen, maar vaak betaal je disproportioneel veel voor dit toestel. Het kan ontzettend veel verschil maken wanneer je je huidige abonnement nog een keer verlengd, en zelf een toestel aan te schaffen wanneer je oude stuk is. Dan kun je gewoon voor een refurbished toestel gaan, deze kosten maar een fractie van de aanschafprijs, maar zijn in kwaliteit vaak minstens zo goed als wanneer je een nieuwe aanschaft. Scheelt toch weer!

Naast bovenstaande besparingsopties zijn er nog meer keuzes die ervoor kunnen zorgen dat de kosten beperkt blijven. Denk aan het afsluiten van alle abonnementen als huishouden bij één provider, en/of het combineren van je mobiele abonnementen met je vaste internet en telefonie aanbieder. Ook het regelmatig wisselen van provider kent vele voordelen, vaak mag je dan gebruikmaken van een aanbieding en/of krijg je er leuke extra’s bij. Zoek het uit en profiteer ervan!

Dus wanneer je een slimme deal wilt sluiten is het aan te raden niet voor het eerste de beste abonnement te gaan, maar even verder te kijken en de verschillende opties af te wegen. Daarmee kom je tot de juiste keuze voor jouw situatie. Succes!

Laat een reactie achter