Het kan voorkomen dat je last hebt of krijgt van urineverlies (incontinentie). Je kunt hier op verschillende leeftijden last van krijgen en er kunnen verschillende oorzaken zijn. Vaak zijn belangrijkste oorzaken de verzwakking van het bekkenbodemspieren en steunweefsels, slechte afsluiting van de plasbuis of een overactieve blaas door een neurologische aandoening. Merk je dat je last hebt van incontinentie? Deze hulpmiddelen zullen je een handje helpen bij dit ongemak.

Hoe merk je dat je incontinent bent?

Weet je nog niet goed of je last hebt van incontinentie? Er zijn een aantal symptomen waar je dit aan kunt herkennen. Zo voel je vaak een plotselinge en dwingende drang om te plassen. Dit kun je helaas niet tegenhouden. Je plast dan zonder dat je van tevoren gewaarschuwd bent. Dit is natuurlijk erg vervelend en we begrijpen dat je niet continue te laat wil zijn om naar het toilet te gaan. Tena lady houdt de eerste urine tegen wanneer u niet in de buurt bent van een toilet.

Wat is er tegen te doen?

vrouw-zand-handen-in-gezicht

Kan kan zijn dat je eerst nadenkt over oplossingen tegen incontinentie. Er zijn meerdere oplossingen te noemen. Zo kun je aan de slag met bekkenfysiotherapie, waarmee je leert hoe je de bekkenbodem kunt aanspannen. Daarnaast is er ook medicatie tegen incontinentie. Deze medicijnen zorgen ervoor dat je minder vaak hoeft te plassen. Tot slot kun je je ook laten opereren, maar dit moet een weloverwogen beslissing zijn. Er wordt hierbij vaak een kunststof bandje aangebracht onder de plasbuis.

Voel je je niet prettig bij bovenstaande opties? Kies dan voor een laagdrempelig hulpmiddel, zoals Tena incontinentiemateriaal.

Hulpmiddelen

Zoals benoemd zijn er verschillende hulpmiddelen die je helpen bij urineverlies. Zo zijn er ook broekjes die speciaal gemaakt zijn voor vrouwen. Deze hebben de standaard kleuren zoals je ze kent bij damesondergoed, zoals wit, zwart en crème. Bovendien zijn er inleggers voor in je ondergoed die helpen tegen ongemakken.

Ben je er niet zeker van of je last hebt van urineverlies? Er zijn een aantal kenmerken die je in de gaten kunt houden. Bij incontinentie heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met bekkenfysiotherapie, medicatie gebruiken of een je kunt eventueel een operatie ondergaan. Laagdrempelige hulpmiddelen zijn inleggers en speciale broekjes. Met deze hulpmiddelen en tips hoef je je nooit meer onzeker te voelen over je urineverlies. Je bent namelijk niet de enige.

Laat een reactie achter