Heb je goud in jouw bezit? Dan weet je ongetwijfeld dat dit edelmetaal geld waard is. Daarom kun je overwegen om er afstand van te doen. Dit is handig als je geld nodig hebt, bijvoorbeeld voor een verbouwing of om een grote rekening te betalen. Heb je nog niet eerder goud verkocht? Dan weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aan moet pakken. Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen idee waar zij goud kunnen verkopen. Als dit ook voor jou geldt, laat je het er mogelijk maar bij zitten. Zonde, want als goud stof ligt te vangen levert het je helemaal niets op. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je in deze tekst waar je goud kunt verkopen.

Juwelier

gouden-sieraden

Wil je goud verkopen en zit er een juwelier bij jou om de hoek? Ga hier dan eens langs met jouw goud. Veel juweliers verkopen niet alleen goud, maar zijn hier zelf ook in geïnteresseerd. Dit komt gewoonweg doordat goud een waardevol edelmetaal is. Voordat een juwelier jouw goud koopt, onderwerpt hij het eerst aan een uitvoerige inspectie. De kans is groot dat hij met een vergrootglas op zoek gaat naar een keurmerk. Echt goud is namelijk voorzien van een markering. Als jouw goud geen keurmerk heeft, is het meestal niet bijzonder veel geld waard. Ontdekt de juwelier een keurmerk? Dan kun je jouw goud meestal voor een leuk bedrag verkopen. In dat geval is de kans groot dat een juwelier interesse heeft.

Goudexpert

De meeste juweliers hebben verstand van goud, maar helaas bieden zij jou niet altijd een reële prijs voor jouw goud. Als de prijs die een juwelier geboden heeft jou niet aanstaat, besluit je mogelijk om geen afstand te doen van het goud. Besluit dit niet van ene op de andere dag, want je kunt ook bij een goudexpert terecht. Zo’n expert biedt jou over het algemeen wel een reële prijs voor jouw goud.

Ben je nog op zoek naar een goudexpert om jouw goud aan te verkopen? Neem jouw goud dan eens mee naar een vestiging van Goudwisselkantoor. Grote voordeel van deze goudexpert is dat hij jouw goud direct taxeert. Dit gebeurt in een discrete ruimte en onder jouw ogen. Na de taxatie vertelt de expert hoeveel jouw goud waard is. Staat dit bedrag je aan? Dan kun je jouw goud direct verkopen. Goudwisselkantoor keert je vervolgens meteen geld uit. Zij kunnen het geld contant uitkeren, maar je kunt het ook op jouw rekening laten storten.

Er zijn goudexperts waar je niet zelf langs kunt komen. Zij hebben geen fysieke vestiging en vragen jou daarom jouw goud op te sturen. Sommige mensen doen dit zonder blikken of blozen, maar wij raden dit ten zeerste af. Waarom? Omdat dit de nodige risico’s met zich meebrengt. Jouw goud kan bijvoorbeeld zoekraken. Daarnaast is het altijd maar de vraag of je het geld daadwerkelijk ontvangt.

Zelf verkopen op het internet

gouden bullion munten Münze Österreich

Heb je jouw gouden munten laten taxeren, maar staat de prijs je niet aan? Dan kun je zelf jouw gouden munten verkopen. Hiertoe heb je vandaag de dag verschillende mogelijkheden. Zo kun je het goud bijvoorbeeld te koop aanbieden op een website voor tweedehands spullen. Toch is dit niet aan te raden. Waarom niet? Omdat je hier vrijwel nooit een reële prijs krijgt voor jouw goud. Verkoop goud ook niet via sociale media. Je biedt het dan onder persoonlijke titel aan, waardoor mensen weten dat je goud in huis hebt. De kans op een inbraak wordt hierdoor een stuk groter.

Laat een reactie achter