Zo geef je jouw jacuzzi een mooie plek in je tuin

Heb je jouw ideale jacuzzi gevonden? Dan wil je deze natuurlijk het liefst een mooie plek in je tuin geven. Maar waar in de tuin kun je jouw jacuzzi het beste plaatsen? Er zijn diverse factoren die hierbij een rol spelen. Wij vertellen je waar je het beste rekening mee kunt houden bij het plaatsen van je jacuzzi in de tuin.

Een zwembad naast het terras

zwembad-tuin

Het terras is een ideale plek om je zwembad naast te plaatsen. En als je er even uit wilt, kun je heerlijk relaxen op een VidaXL loungeset. Zet ook wat tuinmeubels bij het zwembad, zodat je ook met meerdere gasten in je tuin kunt samenkomen.

Denk aan privacy

Zorg ervoor dat je inkijk vermijd en kies voor een locatie die de jacuzzi van nieuwsgierige blikken afschermt. Zorg ervoor dat je het bubbelbad niet onder bomen of struiken zet, omdat bladeren en vogels snel zorgen voor vervuild water.

Zorg voor zo min mogelijk afstand tot je woning

Wil je het gehele jaar door van je bubbelbad genieten, dan kun je het beste een plek uitkiezen die niet te ver van je woning af ligt. Vooral als het koud is, is het fijn om snel weer je woning in te kunnen. Je kunt ook een overdekte plaats kiezen, waardoor je jacuzzi niet continu wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden.

Denk aan de afmetingen van de jacuzzi

jacuzzi-binnen-ingebouwd

Meet de afmetingen van de jacuzzi op en zet deze eens uit op de gewenste plek. Zo wordt het vrij concreet en weet je precies welk uitzicht je vanaf je zit- of ligplaats hebt. Denk ook aan de cover van de jacuzzi. Als deze zich opent, neemt dit ook ruimte in beslag. Het zou uiteraard zonde zijn als deze je uitzicht belemmert.

Kies de juiste ondergrond

Let erop dat een jacuzzi die met water gevuld is wel tussen de 1.000 en 2.500 kilogram weegt. Daarom is het van belang om te zorgen voor een stabiele en stevige ondergrond. Zet de jacuzzi dan ook niet op gras of zand. Wij adviseren een betonnen ondergrond van minimaal 10 centimeter dik of stevige tegels. Let ook op dat de ondergrond niet snel glad wordt. Zo kunnen ongelukken voorkomen worden.

Zorg voor toegankelijkheid

vrouw bij jacuzzi

Wanneer je jacuzzi wordt geleverd, wordt deze op zijn kant gedraaid en op een karretje met wielen gebracht naar de door jouw gewenste plek. Wanneer de leverancier door de deur moet, dient deze echter wel 1 meter breed te zijn. Anders wordt het erg lastig de jacuzzi op de gewenste plek neer te zetten. In dat soort gevallen moet je een hijskraan huren, zodat het bad over het dak heen in de tuin geplaatst kan worden. Houd hier dan ook rekening mee.

Ga aan de slag met onze tips en kies eenvoudig de beste plek in je tuin uit voor jouw jacuzzi.

Laat een reactie achter