Met de krankzinnige huizenmarkt van dit moment, kan het kopen van een woning een enorme opgave zijn. Heb je nu toch de intentie om op korte termijn een huis te kopen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten tijdens het afsluiten van een hypotheek. In dit artikel lees je welke zaken dit zijn. Op deze manier kun jij straks naast alle gekte toch jouw droomwoning aanschaffen. Lees snel verder! 

Kosten

finance

Voordat je naar hypotheken gaat kijken, raden wij je aan om een beeld te hebben van hoeveel je bereid bent te lenen. Daarna is het tijd om je te verdiepen in hypotheken. Hierbij zijn een aantal belangrijke uitgangspunten die je kunt meenemen. Denk aan de WOZ-waarde, verwacht rendement, afsluitkosten en de maandelijkse kosten van verzekeringen. Zo kan er een beeld geschetst worden in de verschillende hypotheekrente en andere doorberekende kosten. Door dit te doen kom je niet voor verrassingen te staan. 

Hypotheekofferte

Nadat de kosten in kaart zijn gebracht is het verstandig om bij verschillende banken een hypotheekofferte aan te vragen. Hierin staat belangrijk informatie omtrent de hypotheek zoals: persoonsinformatie, hypotheekbedrag, hypotheekvorm, looptijd, hypotheekrente, verzekeringen, geldigheid offerte en de overdracht. Een offerte heeft wel een acceptatietermijn. Wordt de offerte geannuleerd? dan kunnen er annuleringskosten in rekening worden gebracht. Het is raadzaam om hier vooraf rekening mee te houden

Hypotheekrenteaftrek

statistieken-onderzoek-financieel-min

In sommige gevallen is het mogelijk om bij een huis kopen de hypotheekrente op de eigen woning, af te trekken van de belasting. Hiermee kun je meteen een hoop geld besparen. Om gebruik te maken van de hypotheekrenteaftrek is de voorwaarde dat de lening gebruikt wordt voor de aanschaf van een woning. Tevens is dit alleen mogelijk wanneer een lineaire of annuïtaire hypotheek wordt afgesloten.

Vraag om hulp

Wanneer je er zelf echt niet uitkomt, is het verstandig om hulp in te schakelen van een hypotheekadviseur. De adviseurs kunnen jou alles vertellen op het gebied van hypotheken en waaraan je moet denken voordat je een hypotheek gaat afsluiten. Door in gesprek te gaan, krijg je meer zekerheid over de maximale leen hoogte en de hoogte van de maandelijkse lasten. De adviseurs kijken op persoonlijk gebied wat voor soort hypotheek het beste past binnen uw persoonlijke situatie. Het gehele proces wordt door een hypotheekadviseur in goede banen geleid. Hierdoor weet je zeker dat het beste pakket voor jou wordt samengesteld en dat je niet teveel betaald voor een hypotheek.

Laat een reactie achter