Heb jij tijdens de vakantie per ongeluk jouw laptop laten vallen? En zit er nu een barst in het scherm? Iedereen die ooit een reiscomputer heeft laten vallen, weet hoe breekbaar een beeldscherm is. In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen om het scherm te laten vervangen, zodat je de laptop heel snel weer kunt gebruiken.

Gebarsten laptopscherm

Uiteraard is het verstandig om de laptop zo snel mogelijk te laten maken. Je kunt door het kapotte beeldscherm bijvoorbeeld niet meer swipen, het beeld is troebel of je kunt niet meer van alle functies gebruikmaken. Wist je dat je voor een laptop scherm reparatie terecht kunt bij één van de service points? Vaak kan het apparaat al binnen vier uur gerepareerd worden, mits de juiste onderdelen voorradig zijn. Ideaal voor het repareren van een kapot scherm!

gebroken-laptop-scherm

Beeldscherm repareren

Uit onderzoek van Google blijkt dat Nederland het hoogste laptopgebruik heeft. Door het vele gebruik kan de laptop op een gegeven moment gebreken vertonen of schade oplopen. Daarom is een reparatie ideaal als het scherm van de computer is gebarsten en je deze wilt laten vervangen. Een ander veelvoorkomend probleem is een langzame laptop: in dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om de laptop op te schonen.

Professionele Apple-reparatie

Uiteraard is het erg vervelend als het beeldscherm van jouw laptop opeens defect is. Wanneer je verzekerd wilt zijn van een professionele Apple-reparatie, dan is het slim om voor een Apple Authorised Service Provider (AASP) te kiezen. Dit houdt in dat het bedrijf gecertificeerd is om reparatieservices aan te bieden. Zo worden er bij aanbieders zoals Fixers.nl originele Apple-onderdelen ingezet. Daarnaast wordt het toestel voor, tijdens en na de reparatie getest door software die door Apple ontwikkeld en geleverd is. Natuurlijk kun je er ook terecht voor alle reparaties die buiten de garantie vallen.

Defect zoeken

laptop-werken-grijs

Bij een schermreparatie is het juiste type beeldscherm van groot belang. Bij aanbieders als Fixers kun je reparaties door deskundige experts laten verzorgen: zij zetten voor de uitvoering van een schermreparatie de hoogste kwaliteit onderdelen in. Zijn er meer functies die niet naar behoren werken? Het is zelfs mogelijk om een defect op te laten sporen.

Geen kleurverschil

Bovendien hebben alleen de Apple Store en de partijen van de AASP de beschikking over de originele beeldschermen die door Apple zelf worden geleverd. Dat betekent dat je na de reparatie geen kleurverschil ziet, dat het scherm perfect past en dat er geen verschil zit in de reactie van het touchscreen. Met de bovenstaande tips weet je precies waar je op moet letten bij het herstellen van een beeldscherm!

Laat een reactie achter