Heb je een belangrijke afspraak? Dan wil jij je hier ongetwijfeld toepasselijk voor kleden. De meeste mannen trekken in dat geval een overhemd aan. Dit kledingstuk is lekker luchtig, maar ziet er toch netjes uit. Als je nog geen overhemd hebt, wordt het de hoogste tijd om er eentje te kopen. Weet je niet welk overhemd je het beste kunt kopen? In deze tekst vertellen wij je waar je op let bij het kopen van een overhemd.

bloemenoverhemd

Maat

Wie op zoek is naar een overhemd, kijkt ongetwijfeld eerst naar de maat van het kledingstuk. Logisch, want aan de hand hiervan kun je relatief makkelijk filteren in het aanbod. Te kleine en te grote overhemden kun je namelijk links laten liggen. Staar je overigens nooit blind op de maat, want het ene overhemd valt groter dan de andere. Daarom is het verstandig om meerder overhemden aan te passen voordat je de knoop doorhakt. Op deze manier weet je precies welke maat je moet hebben.

Pasvorm

Als je een overhemd gevonden hebt dat past, wil je hem mogelijk direct kopen. Doe dit niet, want het is ook verstandig op de pasvorm te letten. Heb je een slank postuur? Dan wil je niet dat de blouse om jouw lichaam slobbert. Kies daarom voor een overhemd met een slanke pasvorm. Mogelijk zijn de overhemden van A Fish Named Fred iets voor jou. De kleding van dit merk kenmerkt zich namelijk door een slanke pasvorm.

Stof

Als je een overhemd in de juiste maat en met de juiste pasvorm gevonden hebt, ben je er nog niet. Je moet namelijk ook naar de stof kijken waarvan de blouse gemaakt is. Je kunt onder meer een overhemd van katoen kopen, maar er zijn ook wollen, synthetische en linnen overhemden te koop. Iedere stofsoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Katoen is warm en ademt goed, waardoor zo’n overhemd ideaal is voor de wintermaanden. De meeste katoenen overhemden kun je ook in de zomer dragen.

Kleur en patroon

Het is belangrijk dat jouw overhemd lekker zit, maar het oog wil ook wat. Let daarom ook op de kleur en het patroon van overhemden. Gelukkig zijn de mogelijkheden op het gebied van herenmode haast eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld een effen blouse kopen, maar ook voor een overhemd met patroon kiezen. Hierdoor vind je vast en zeker een overhemd dat helemaal in jouw straatje past.

Prijs

De prijs is hier weliswaar het laatste aandachtspunt dat we behandelen, maar uit ervaring weten we dat mannen hier vaak het eerst naar kijken. Je wilt immers niet onnodig veel betalen voor een overhemd. Het is niet verkeerd om op de prijs te letten, maar laat je hier niet te veel door leiden. Een goedkoop overhemd is namelijk niet altijd van goede kwaliteit.

Laat een reactie achter