We hebben het waarschijnlijk allemaal weleens meegemaakt. Je hebt net nieuwe schoenen gekocht en bij thuiskomst blijken deze schoenen toch niet te zitten zoals ze in de winkel zaten. Dit is natuurlijk zonde van je geld, maar helaas bestaat er in dit geval ook een grote kans dat je tijdens het dragen van deze schoenen last krijgt van verschillende klachten. In dit blogartikel gaan we je vertellen waar je allemaal op moet letten tijdens het kopen van schoenen. Lees dan ook snel verder.

De maat

loafer-schoenen

Het belangrijkste is natuurlijk de pasvorm van je schoenen. Helaas maken veel mensen in hun enthousiasme regelmatig de ‘fout’ dat ze hun nieuwe aankoop niet goed passen. Neem hier dan ook zeker even de tijd voor. Daarnaast is het een goed idee om je schoenen aan het einde van de dag te passen. Dit komt doordat je voeten gedurende de dag op zullen zwellen, omdat ze dan beter doorbloed zullen zijn. Mocht je dan ook lekker gaan winkelen raden wij je aan om een tripje naar de schoenenwinkel uit te stellen tot het laatste moment.

Houdt rekening met de vorm van je voeten

Ieder mens beschikt over voeten, maar de vorm van onze voeten verschilt nogal van elkaar. Probeer dan ook bij jezelf na te gaan wat voor soort voeten je hebt. Mochten de nieuwe schoenen die je op het oog hebt nu niet helemaal passen bij je voeten is het eventueel mogelijk om inlegzolen in je schoenen te plaatsen. Wel is het in dit geval belangrijk om rekening te houden met extra ruimte, zodat je schoenen niet zullen knellen.

De sokken 

Ook je sokken spelen een belangrijke rol bij het passen van je schoenen. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens het passen dikkere sokken draagt kan het lijken alsof je een grotere maat nodig hebt, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Houdt er dan ook rekening mee dat je bijvoorbeeld in zomer dunnere of zelfs geen sokken zal dragen om teleurstelling te voorkomen.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Als basisregel kan je over het algemeen aanhouden dat je ongeveer 1 cm over moet houden. Dit zorgt er namelijk voor dat je tenen vrij kunnen bewegen, maar zal er niet voor zorgen dat je voeten zullen schuiven tijdens het wandelen of rennen. Te strakke schoenen kunnen klachten opleveren en wij kunnen je vertellen dat je hier absoluut niet op zit te wachten.

De duurzaamheid 

Tot slot is het natuurlijk van belang dat de schoenen die je aanschaft in staat zijn om een tijdje mee te gaan. Goedkoop is duurkoop, zoals we weleens vaker horen en dit gaat in het geval van schoenen dan ook zeker op. Naast de levensduur van je schoenen merken wij de laatste jaren dat steeds meer mensen waarde hechten aan een milieu- en diervriendelijke productie van schoenen. Val jij hier ook onder? Bekijk dan eens vegan sneakers dames. Dit zijn schoenen die op een diervriendelijke manier zijn vervaardigd en hiervoor niets op kwaliteit inleveren. Ideaal wanneer jij hier waarde aan hecht.

Wat zijn nu voornamelijk dingen waar jij op let tijdens het aankopen van nieuwe schoenen? Deel je tips met ons in een reactie, zodat wij ook weer op de hoogte zijn!

Laat een reactie achter