Christiano Ronaldo is natuurlijk niet weg te denken uit de voetbalwereld, want hij behoord tot de bekendste en een van de beste en rijkste profvoetballers van aller tijden. Hij heeft een extreem hoog vermogen weten op te bouwen met zijn carrière als voetballer. Maar hij heeft ook vele andere inkomstenbronnen, zoals samenwerkingen met merken en investeringen in zakelijke ondernemingen. Met dit allemaal heeft Ronaldo uiteindelijk een indrukwekkend vermogen. Niet gek dat hij maar liefst 8 huizen op zijn naam heeft te staan. Ontdek alle 8 huizen van de enige echte Christiano Ronaldo!

Hoe Christiano Ronaldo 8 huizen heeft kunnen kopen

Christiano Ronaldo heeft uiteraard niet zomaar 8 huizen in zijn bezit op 39 jarige leeftijd. De voetballer heeft hier jarenlang keihard voor gewerkt. En dit begon allemaal toen hij voor het eerst speelde bij Sporting Lissabon in zijn moederland Portugal. Hij speelde hier tot 2003 en maakte een overstap bij Manchester United. Zijn grote doorbraak vond hier ook plaats. Met zijn behulp heeft Manchester United drie Engelse Premier League-titels en de UEFA Champions League gewonnen. Daarna maakte hij een transfer naar de club waar de meeste mensen hem van kennen, Real Madrid. Hier haalde hij vele successen en hij werd zelfs uitgeroepen tot een van de grootste doelpuntenmakers ter wereld.

Een megagrote villa in Turijn

We beginnen met de eerste villa die Ronaldo ooit heeft gekocht. Dit gebeurde tijdens zijn transfer van Real Madrid naar Juventus in 2018. Het prachtige huis ligt bij de heuvels in een buitenwijk. De villa biedt een geweldig uitzicht op de bruisende stad, maar tegelijkertijd geeft het ook voldoende privacy aan de familie Ronaldo, want de villa is namelijk helemaal omringd met bos. Een leuk feitje is dat zijn ex-coach Zinedine Zidane ook ooit in deze villa heeft gewoond. Zoals verwacht heeft het huis een enorm prijskaartje van 600.000 euro per jaar.

Nieuwe gigantische villa in Sintra-Cascais

Christiano Ronaldo is al drie jaar aan het wachten totdat zijn gigantische villa af is. De villa wordt gebouwd in natuurpark Sintra-Cascais bij Quinta da Marinha. Je hebt hier een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Daarnaast is het gebied rijk aan surfstranden en heerlijke restaurants. Wat natuurlijk ideaal is voor zijn partner en kinderen. Nadat Christiano Ronaldo klaar is met zijn voetbalcarrière wil hij hier intrekken met zijn gezin. Daarom heeft hij ook hoge eisen voor de bouw, maar zijn streven naar perfectie heeft voor veel complicaties gezorgd. Er is veel vertraging opgelopen en de prijs van de villa is ook duurder dan verwacht. Het prijskaartje was lag eerst op ongeveer 12 miljoen euro, maar deze prijs is opgelopen naar 25 miljoen euro. Ondanks dat Ronaldo zo’n groot vermogen heeft, voelt hij dus ook de stijgende bouwprijzen. Daarnaast hebben de buurtbewoners ook kritiek. Hier werd over gesproken in de Portugese magazine “Look”. Een van de buurtbewoners had het volgende te zeggen: “We zijn het stilstaan beu. Ze zijn nu al drie jaar aan het bouwen, de straat is al maanden afgesloten en mijn tuin ligt vol stof”. Ook klagen mensen dat het huis zo groot is als een ziekenhuis. Maar dat de verbouwing nog niet klaar is, is absoluut geen probleem voor Christiano Ronaldo, want hij heeft nog 7 andere prachtige huizen waar hij terecht kan komen.

Een appartementenblok die zeven verdiepingen telt

Twee verdiepingen was niet genoeg voor de voetbalster. In 2015 heeft Ronaldo op het Portugese eiland Funchal een appartement gekocht met maar liefst zeven verdiepingen. Hij heeft het gebouw voor 7,7 miljoen euro laten renoveren tot zijn droom appartement. Vanuit het appartement kun je de oceaan bewonderen en genieten op het dakterras die een zwembad heeft. Tijdens de lockdown verbleef familie Ronaldo enkele weken in de bovenste verdiepingen van het appartement. Ze hebben zich ongetwijfeld niet verveelt tijdens deze periode, want er is een voetbalveldje en twee gymzalen aanwezig.

Een luxe appartement in de enige echte Trump Tower

Een appartement in New York City is natuurlijk onmisbaar als je zoveel geld hebt. In 2015 besloot Ronaldo het appartement aan te schaffen voor 16,3 miljoen euro, voor 2500 vierkante meter. Het appartement zelf is niet het enige wat er te bewonderen is. Vanuit de woning heb je namelijk uitzicht tot de meest bekende en iconische locaties, zoals de Empire State Building en Central Park.

Een landhuis in thuisland Geres

Natuurlijk heeft Ronaldo meer dan een woning in zijn thuisland, Portugal. Geres is een dorpje dat erg bekend is onder beroemde mensen. De woning ligt op rivier Cávado dichtbij de Caniçada-dam. In 2009 liet Ronaldo dit gebouw omtoveren tot het ultieme vakantiehuis, voor 4 miljoen euro. Binnen het landhuis mist er helemaal niets, want er zijn meerdere zwembaden, een fitnessruimte en natuurlijk een wonderbaarlijk uitzicht op de rivier.

Peperdure flat in Lissabon

Het appartement waar we het nu over hebben is niet zomaar een appartement. Het is het duurste appartement in Portugal, die 6 miljoen euro kost! Voor deze prijs krijgt Ronaldo een ruimte van 3000 vierkante meter, met een gym, zwembaden en zelfs een bioscoopzaal. En het fenomenale uitzicht op Lissabon is natuurlijk niet te vergeten.

Villa van 1,3 miljoen in het zomerse Marbella Marbella-villa-ronaldo-scaled

Het opvallende aan het vakantiehuis in Marbella is de prijs. In vergelijking met de andere woningen van Ronaldo is dit huis een stuk goedkoper. Hij de woning aangeschaft voor 2 miljoen euro. Het vakantiehuis ligt in Costa del Sol en is gevestigd op een golf- en countryclub genaamd, “Le Resina”. De villa heeft een modern en strak design en beschikt uiteraard over zwembaden, een bioscoop en een gym. Het heeft vier slaapkamers met een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee.

Villa in de Beverly Hills van Madrid: La Finca

Ten slotte heeft Ronaldo nog een villa in Spanje, in La Finca. La Finca is een wijk die bekend staat als de Beverly Hills van Madrid en in de stad Pozuelo de Alarcòn ligt. Er zijn ook andere voetballers die in deze chique wijk wonen, zoals Diego Simeone. Ronaldo heeft de grootste villa van het hele complex. En uiteraard beschikt de villa over alle denkbare luxe, zoals zwembaden. Hij heeft hier 5,4 miljoen euro voor betaald.

Laat een reactie achter