Wil je (een deel van) je geld investeren? Dan zoek je misschien nog een goede belegging. De meeste mensen kijken vooral naar aandelen en obligaties, maar je kunt ook investeren in goud. Als je hier al lange tijd aan denkt, is het niet verstandig om nog heel lang te wachten. Dit is namelijk een goed moment om goud te kopen! In dit artikel vertellen wij je waarom het juist nu verstandig is om goud te kopen.

Goud is tijdloos

Als je de goudkoers van de afgelopen jaren bekijkt, zie je zowel pieken als dalen. Kijk hier niet te veel naar, maar focus je vooral op de lange termijn. Wanneer je de koers van begin 2019 (36,14 euro per kilo) vergelijkt met die van begin 2023 (56,19 euro per kilo) is de waarde van goud flink gestegen. Hieruit kun je afleiden dat de waarde van goud op de lange termijn stijgt.

Omdat je nu aanzienlijk meer betaalt dan in 2019, verwacht je misschien niet dat het nu verstandig is om goud te kopen. Gezien de goudkoers valt hier wat voor te zeggen, maar desondanks is het ook nu nog steeds een goed moment voor goud inkoop. Er blijft namelijk altijd vraag naar goud. De laatste jaren is de vraag naar dit edelmetaal sterk toegenomen, terwijl het aanbod redelijk gelijk bleef. Vandaar dat de goudprijs nu een stuk hoger ligt dan in 2019. De verwachting is dat deze vraag de komende jaren aanhoudt, waardoor de koers blijft stijgen

Goud is waardevast

goudblokken-gouden-munten

Een andere goede reden om te investeren in goud, is het feit dat het een waardevast materiaal is. Goud heeft in het verleden bewezen dat het zelfs in tijden van oorlog of een economische crisis behoorlijk veel geld waard blijft. Koop je nu goud? Dan hoef je niet bang te zijn dat de waarde ineens hard keldert. Goud kan uiteraard wel minder waard worden, maar vaak is dit maar voor een korte periode. Zoals we hierboven ook al aangaven, wordt goud op de lange termijn namelijk alleen maar meer waard. Daarbij komt dat goud – in tegenstellig tot bijvoorbeeld de munt van een land – niet om kan vallen.

Diversificatie van je beleggingsportefeuille

Heb je aandelen in meerdere bedrijven en ben je ook in het bezit van obligaties, maar zit er nog geen goud in je portefeuille? Overweeg dan om dit alsnog toe te voegen. Als je nu investeert in goud, zorg je namelijk voor diversificatie van je beleggingsportefeuille. Door ook te investeren in goud, loop je veel minder risico dan wanneer jij je geld alleen in aandelen en obligaties steekt. Goud is immers waardevast en dat geldt niet voor aandelen en obligaties.

Waar koop je goud?

Na het lezen van bovenstaande tekst zie je misschien in dat het nu inderdaad een goed moment is om goud te kopen. In dat geval vraag jij je misschien af waar je het beste goud kunt kopen. Je kunt beleggen in aandelen van goudbedrijven, maar het is verstandiger om je geld in fysiek goud te steken. Maar waar koop je dit edelmetaal eigenlijk? Je kunt bij de plaatselijke juwelier langsgaan, maar ook een vestiging van Goudwisselkantoor bezoeken. Als je voor deze laatste optie kiest, betaal je altijd een eerlijke prijs voor goud!

Laat een reactie achter