Is in jouw contract met je werkgever opgenomen dat je recht hebt op een auto via een leaseregeling? Dan is de kans groot dat je hier behoorlijk blij mee bent. Al kan een leaseregeling per bedrijf en zelfs per functie behoorlijk verschillen, in veel gevallen geldt wel dat je er duidelijk beter op wordt. Heb je al een auto, of heb je er juist eigenlijk geen nodig, dan is het natuurlijk wel aan te raden om heel goed door te rekenen of een leaseauto voor jou wel een beloning zou zijn, en niet juist voor extra kosten zou zorgen. Is dat niet het geval, dan mag je je verheugen op de voordelen waar menig bezitter van een leaseauto zo blij mee is.

Geen hoge aanschafkosten

opel-auto

Iedereen die wel eens een gloednieuwe auto heeft gekocht die weet het: die aanschafkosten zijn vaak niet mals. Niet zelden moeten mensen een lening afsluiten om de nieuwe auto te kunnen betalen, of kiezen zij voor een tweedehands exemplaar. Bij leaseauto’s heb je dit niet. Hier betaal je niet de aanschafprijs, althans, niet in één keer. Geen hoge kosten als je de auto uit hebt gezocht dus, maar in plaats daarvan iedere maand een vaste factuur.

Biedt je werkgever je werkgever je een gunstige leaseregeling, dan kunnen ook die maandelijkse kosten behoorlijk meevallen, en is de kans groot dat je een gloednieuwe auto kunt rijden voor een bedrag waar je privé niet eens een tweedehandsje uit zou kunnen zoeken. Een auto zakelijk leasen is vooral interessant als de werkgever meebetaalt, maar ook als dat niet het geval is kan het wegvallen van de aanschafkosten ervoor zorgen dat de regeling aantrekkelijk is, zoals dat ook geldt voor privé leasen.

Elektrisch rijden wordt veel aantrekkelijker

elektrische-auto-tesla

Een elektrische auto heeft, dankzij al die nieuwe technieken die erin worden gebruikt, vaak behoorlijk hoge aanschafkosten. Voordat je deze terug hebt verdiend, ben je vaak aardig wat jaren verder. Ga je echter elektrisch leasen, hoef je geen jaren te wachten. Nu heb je de aanschafkosten niet, en de maandelijkse kosten gebaseerd op de aanschafprijs worden vaak direct al gecompenseerd door de lagere bijtelling en brandstofkosten.

Problemen? Die lost de leasemaatschappij voor je op

minicooper-auto

Nog een fijne reden om een auto te leasen: de leasemaatschappij. De mensen daar staan vaak dag en nacht voor je klaar, en kunnen je helpen met van alles. Bij schade kunnen ze vaak een afspraak voor je maken in een garage, en afhankelijk van je contract heb je zelfs recht op vervangend vervoer als je auto langere tijd niet te gebruiken is. En dat is fijn, want het scheelt je een hoop gedoe en geregel.

Laat een reactie achter