Heb je van je bank het bericht ontvangen dat je in de toekomst moet betalen om je spaargeld daar te “parkeren” en hebben de vastgoedprijzen je ervan weerhouden om hierin te investeren? Dan is het handelen in Bitcoins een uitstekend alternatief gebleken als we kijken naar het rendement. Als we een blik werpen op de kennis die je hierover moet hebben en de tijdsinvestering die je moet doen, zijn de andere twee opties wellicht de betere keuze. De cryptomark zou de crypto markt niet zijn als ook voor deze twee tegenwerpingen een interessante oplossing voorhanden is.

Waarom het investeren in Bitcoins in 2021 de beste keuze was

gouden-bitcoin-munten

We hebben het al aangegeven: er zijn diverse opties waarin je kunt investeren als je bank jou bij het doorgeven van hun tarieven teleurgesteld heeft. Naast het investeren in een goede doos sigaren of in goede whisky (wat niet zo rendabel blijkt te zijn) kun je kiezen om je geluk te beproeven met NFT’s (Non Fungible Tokens). Voorwaarde is wel dat je echt een uniek verzamelobject in je bezit hebt want op een gedigitaliseerde babyfoto van je schoonmoeder zitten weinig investeerders te wachten.

Een keuze voor de Amsterdamse AEX-index is beter gebleken. Als we kijken naar de cijfers van 2021 is deze op jaarbasis met 26,5% gestegen. Een prima keuze dus maar toch is dit niet de beste optie gebleken. Het investeren in Bitcoins bleek in 2021 de beste keuze. De Bitcoin koers steeg in dat jaar immers met maar liefst 75%!

In het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst

bitcoin-mining

Het genoemde percentage bewijst dat het investeren in Bitcoin zeer rendabel is geweest. Is dit een reden om dit jaar ook in deze digitale munt te investeren? Je zou het bijna zeggen maar het is goed om wel te realiseren dat de in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst zijn. Dit is vooral van toepassing op de crypto markt dat een zeer volatiel karakter heeft. Juist dit veranderlijke karakter heeft ook als nadeel dat enige kennis in het handelen in Bitcoins wel vereist is en (nog belangrijker) je de koersen van deze digitale munt goed in de gaten moet houden. Beschik je niet over de benodigde kennis en/of de mogelijkheden om continu zicht te houden op de koersen? Dan kun je in dat geval beter het gebruik van een trading bot overwegen. Trading bots nemen de handel in Bitcoins van je over. Je kunt gebruik maken van een trading bot via een exchange of de keuze maken voor speciaal voor deze doelstelling ingerichte handelssoftware zoals Bitcoin Prime.

Laat een reactie achter