Iedereen droomt ervan om te kunnen vliegen en veel dichter bij die droom dan met een eigen drone kom je niet. Een drone is in feite een onbemand vliegtuigje dat je met een afstandsbediening vanaf de grond bediend. Je kunt er binnenshuis lekker mee spelen en dingetjes uitproberen. Als je wat ervarener bent hangen de meeste mensen er een camera onder om spectaculaire beelden te fotograferen of te filmen waarvoor je anders een echte helikopter nodig zou hebben. Geen wonder dat drones steeds populairder worden in Nederland. Deze kleine vliegmachines zijn verkrijgbaar in talloze soorten en maten. Sommige zijn zo groot als een flink modelvliegtuig en andere passen in je broekzak. Uiteraard is de kwaliteit over het algemeen afhankelijk van de prijs die je ervoor over hebt.

Zo vliegt ‘ie

fotocamera-drone-telefoon

De meeste drones worden voortgestuwd door 4, 6 of 8 propellers. Hoe meer propellers een drone heeft, hoe stabieler hij vliegt. Wat de beeldkwaliteit van de foto’s of video’s die je ermee maakt weer ten goede komen. Sommige drones kunnen uit zichzelf een voorgeprogrammeerde route vliegen wat dan weer handig is als je bijvoorbeeld een bepaalde plek op verschillende momenten van de dag wilt filmen.

Welke drone past bij jou?

Als je besluit om een drone te kopen moet je goed op een paar dingen letten. Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat je straks kunt vliegen met de drone. Je hebt drones voor beginners en drones voor gevorderden. Voor je eerste drone is een RTF (Ready To Fly) model aan te raden. Daar zit meestal een controller met beginners stand bij om eerst even te oefenen. Zelfs ervaren dronepiloten maken wel eens een stuurfoutje. Zorg dat je drone tegen een stootje kan en makkelijk te repareren is. Met een zogenaamde mini drone kun je ook binnen vliegen zodat je eerst goed leert vliegen voor je naar buiten gaat. Wanneer je buiten gaat vliegen is het slim om een drone met GPS te nemen.

Personaliseren van je drone

drone-piloot

Je kunt vaak je ideale drone helemaal zelf samenstellen met propellers, accu’s, opbergtassen en controllers. Ook in camera’s is keuze genoeg. Het ligt er helemaal aan wat jij wil doen met de drone.

LET OP!

Het is heel belangrijk om je goed te verdiepen in de wet en regelgeving betreffende het vliegen met drones. Sinds 1 juli 2015 gelden er zeer strenge regels voor het vliegen met een drone.

Laat een reactie achter