Zoals je wellicht al weet, word je door niemand verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. De spullen in je inboedel zijn tenslotte van jou, en of je die wilt laten verzekeren tegen schade of diefstal is dan ook aan jou. Veel mensen zien dan ook geen reden om zo’n verzekering af te sluiten. In dit artikel leggen we je uit waarom dat toch wel verstandig is om over een inboedelverzekering na te denken.

Je inboedel kan aardig wat waard zijn

woonkamer-kantoor

Als je zo rondkijkt in je kamer, dan zie je misschien geen hele dure spullen staan. Je koelkast en TV hebben waarschijnlijk wel wat gekost, maar veel duurder dan dat wordt het vaak ook niet. Je denkt dan misschien dat als die gestolen worden, de financiële pijn mee zal vallen. Of in ieder geval niet erg genoeg zal zijn om maandelijks een premie te betalen mocht het zover komen. Hier vergis je je waarschijnlijk in.

Als je de waarde van al je spullen in je inboedel bij elkaar optelt, dan kom je namelijk meestal toch op een behoorlijk bedrag uit. Stel dat al die spullen in rook opgaan, dan is het een flinke financiële tegenvaller om al die spullen weer te moeten vervangen. Het is logisch dat veel mensen in hun budget geen rekening houden met uitzonderlijke gebeurtenissen als een brand, maar mocht het toch gebeuren, dan is het beter om voorbereid te zijn. Om die reden is een inboedelverzekering dus misschien toch een goed idee om af te sluiten.

Denk ook aan een rechtsbijstandverzekering

contract-papier-pen

Het afsluiten van een inboedelverzekering is een van de dingen die komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. In die situatie is ook de rechtsbijstandverzekering iets om over na te denken. Naast de inboedelverzekering is ook de rechtsbijstandverzekering een verzekering die veel mensen denken nooit nodig te zullen hebben. Dat is echter lang niet altijd waar.

Koop je bijvoorbeeld een huis door middel van de hulp van een aankoopmakelaar? Dan wil het nog wel eens voorkomen dat er een discussie ontstaat over de dienst die de makelaar geleverd heeft. Vaak kun je bij dit soort conflicten een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering.

Soms denken mensen ook nog even snel een rechtsbijstandverzekering af te kunnen sluiten als ze denken dat ze die binnenkort nodig zullen hebben. De gedachte is dat er zo geld bespaard kan worden door minder lang een maandelijkse premie te hoeven betalen. Bij deze verzekeringen geldt echter vaak een redelijk lange wachttijd. Zo zou het dus kunnen zijn dat je te laat verzekerd bent en je alsnog voor veel kosten op moet draaien. Houd dat dus goed in je achterhoofd!

Laat een reactie achter