Influencers zijn mensen die vertrouwen hebben opgebouwd en geld verdienen met Instagram, alsmede de kracht om consumenten te activeren en motiveren om koopbeslissingen te nemen vanwege hun daadwerkelijke (of ogenschijnlijke) autoriteit, expertise en verhoogde sociale status. Influencer marketing is in essentie een moderne, schaalbare, mond tot mondreclame, gerealiseerd door een steeds dominanter gebruik van sociale media in het leven van veel consumenten. Ontdek waarom je gebruik zou moeten maken van de kracht van influencers, en waarom dit een kerntaak zou moeten zijn van je marketing, en hoe je (wellicht verassend genoeg) er al aan meedoet.

Overkom banner blindheid & ad-blokkers

Consumenten worden doodgegooid met reclame, elke dag weer, een het is nu eenmaal de natuur van de mens om iets wat zich herhaald, te gaan blokken. Vandaag de dag hoeven consumenten niet eens meer zelf dingen te blokken, daar is ad-block software voor. Dus hoe kan je als merk toch jouw potentiele klant bereiken? Gebruik daarvoor influencer marketing! Het is een veel slimmere manier van adverteren omdat jouw product de doelgroep bereikt door middel van individuen (influencers), die ze al vertrouwen, op een platform waar ze zelf voor kiezen (Facebook, Instagram etc), in een formaat waar ze zelf mee engageren.

influencer marketing model fashion

Beïnvloed jouw doelgroep en de keuzes die ze maken

Influencers hebben invloed. Ze hebben zeker invloed op het koopgedrag van consumenten door wie ze gevolgd worden. Nielsen’s Global Survey of Trust In Advertising toonde aan dat “de mening van consumenten online” het meest vertrouwde reclame format was voor 58% van de ondervraagden. Kopers zijn van nature wantrouwig. Het verhefbomen van de autoriteit van een Influencer, door deze als partner te maken, en activerende content te delen over jouw merk of product, kan de natuurlijke drempel van jouw toekomstige klanten omlaag helpen, waardoor ze eerder van je zullen kopen. Door influencer marketing te negeren, loopt jouw marketing mix potentiële mogelijkheden mis om de frictie en blokkades tussen jou en nieuwe klanten weg te nemen. Zonder influencer strategie kan je ook een stroom aan negatieve feedback krijgen over jouw bedrijf, zonder dat je daar een stroom aan positieve feedback tegenover hebt staan.

Koopbeslissingen worden online gemaakt

Influencers gebruiken niet alleen hun autoriteit en expertise om de natuurlijk argwaan van je klanten te verminderen en hun koopgedrag te beïnvloeden, 9 van de 10 keer doen ze dit online. Een onderzoek van Deloitte’s Digital Democracy toont aan dat 61% van de respondenten persoonlijke aanbevelingen in social-media kringen vertrouwd, en dat deze aanbevelingen een grote bijdrage hebben geleverd aan hun koopgedrag. De les? Als je klanten online tot actie wilt over doen gaan, gebruik dan influencer marketing.

Influencer marketing bureau

Zelf influencer worden? Bij Loggershut.nl kan je als adverteerder of influencer aanmelden en meteen aan de slag gaan.

Waarom?

  • Je kunt er gemakkelijk influencers vinden die bij je passen
  • Om te controleren of influencers voldoen aan de Marketing Act
  • Eventueel de vergoeding te betalen aan de influencers
  • Loggershut heeft nauw contact met de sommige influencers, zodat het schema wordt nageleefd
  • Het effect van de marketing campagne wordt geanalyseerd

Laat een reactie achter