Voor wat betreft de aankleding van muren heb je vandaag de dag verschillende mogelijkheden. Je kunt een muur bijvoorbeeld sauzen, maar ook behangen. Daarnaast zien we steeds vaker dat er een akoestisch paneel aan een muur bevestigd wordt. Ondanks dat deze panelen vaker gebruikt worden, is niet iedereen er bekend mee. Geldt dit ook voor jou? Dan twijfel je misschien over akoestische panelen. Om deze twijfel weg te nemen, vertellen we je hier waarom je voor deze panelen kiest.

Betere akoestiek

In een grote, hoge ruimte is regelmatig sprake van galm. Als dit bij jou thuis het geval is, is communicatie waarschijnlijk een stuk lastiger. De galm zorgt er namelijk voor dat jullie elkaar niet goed kunnen verstaan. Met akoestische panelen maak je hier een einde aan. Als je deze panelen op één of meerdere muren bevestigt, wordt geluid geabsorbeerd. Hierdoor is er niet langer sprake van een vervelende nagalm of echo.

Geschikt voor kleinere ruimtes

Bron: woodupp.nl

Objecten kunnen helpen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Helaas is er niet in iedere ruimte plek voor zo’n object. Als dit bij jou inderdaad het geval is, denk je mogelijk dat je moet leren leven met de galm. Toch is dit niet het geval. Akoestische panelen bieden dan namelijk uitkomst. Deze panelen zijn uitermate geschikt om een galm of echo uit een kleine ruimte te laten verdwijnen. Bijkomend voordeel is dat je ze op de muur bevestigt. Hierdoor gaat er niet of nauwelijks ruimte verloren, iets wat met objecten wel het geval is.

Bang dat akoestische panelen niet aansluiten op jouw interieur? Dat is niet nodig. Deze panelen passen namelijk in ieder interieur. Hierdoor kun je ze niet alleen gebruiken in een woonkamer of keuken, maar ook in de werk- of slaapkamer. Bovendien hoef je niet jouw complete interieur te vervangen wanneer je de akoestiek wilt verbeteren met behulp van panelen.

Stoere uitstraling

De meeste mensen werken hun muren af met verf of behang. Ben je op zoek naar wandafwerking met een stoere uitstraling? Dan zijn akoestische panelen echt iets voor jou. Doordat deze panelen gemaakt zijn van hout, zien ze er stoer uit. Daarnaast laten deze panelen jouw interieur ruimtelijker ogen. Een paneel wordt weliswaar in zijn geheel op de muur bevestigd, maar bestaat uit losse latjes met daartussen een kleine ruimte. Hierdoor komt zo’n paneel nog beter tot uiting.  

Ook geschikt voor het plafond

akoestisch-paneel-hout-licht

Bron: woodupp.nl

Na het lezen van bovenstaande tekst denk je mogelijk dat akoestische panelen alleen geschikt zijn voor muren. Ze worden inderdaad vaak op een muur bevestigd, maar toch zijn er meer opties. Akoestische panelen zijn namelijk ook geschikt voor het plafond. Installeer je de panelen zowel op muren als plafonds? Dan worden geluidsgolven geabsorbeerd en wordt nagalm verwijderd. Hierdoor is er niet langer sprake van een slechte akoestiek in een ruimte.

Laat een reactie achter