Altijd al gedroomd van een badkamer van marmer? Dan ben je zeker niet de enige en we zien het gebruik van marmer dan ook vaak terugkomen. Dit is natuurlijk niet zonder reden. In dit blogartikel gaan we je dan ook meer vertellen over de voordelen van marmer. Vergeet je niet even verder te lezen?

Wat is marmer? 

Marmer is een metamorfe gesteente. Wat zeg je? We maken het makkelijker voor je. Marmer is natuursteen. De stenen worden gevormd uit kalksteen. Dit gesteente wordt inmiddels al vele jaren gebruikt in woningen en voorlopig verwachten wij dan ook niet dat hier verandering in zal komen. Dit is dan ook niet verwonderlijk aangezien dit materiaal enerzijds over een prachtige uitstraling beschikt waar je jarenlang van kunt profiteren.

luxe-goud-badkamer

Stijlvol en tijdloos

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kunt rekenen in het geval van marmer is dat dit materiaal bijzonder stijlvol is. Het materiaal straalt klasse uit en beschikt ongetwijfeld over een mooiere uitstraling dan andere materialen. Marmer wordt ook wel natuursteen genoemd en dit komt doordat dit materiaal op een natuurlijke wijze wordt gewonnen.

Vele mogelijkheden 

Wie denkt dat marmer eentonig is heeft het mis. Marmeren stenen beschikken namelijk over prachtige patronen, maar daarnaast zijn er ook heel veel kleuren beschikbaar. Hierdoor wordt het dan ook mogelijk om je badkamer volledig naar wens in te richten. Weeg de verschillende opties die je hebt dan ook zeker af.

Marmeren sanitair

luxe-badkamer-marmer

Sanitair van marmer is al jarenlang bijzonder bekend. Zo zijn er tal van badkamers beschikbaar die beschikken over een waskom natuursteen. Doordat het hier enorm duurzaam materiaal betreft kunnen wij je verzekeren dat je jouw badkamer voorlopig niet meer onderhanden hoeft te nemen.


Nadelen

Zijn er dan ook nadelen verbonden aan een badkamer van marmer? Ja, alhoewel, het is maar in hoeverre je dit een nadeel kunt noemen. Ten eerste heb je natuurlijk te maken met de kostprijs van marmer. Dit materiaal is over het algemeen wat duurder dan andere materialen die je doorgaans terugvindt in een badkamer. Hiertegenover staat natuurlijk wel dat je bent verzekerd van een hoge kwaliteit.

Een ander nadeel is dat het relatief veel tijd kost om marmer te onderhouden. Bij slecht of geen onderhoud kan marmer namelijk haar charme verliezen. Dit is natuurlijk zonde, vooral ook wanneer je de prijs in je achterhoofd houdt. Probeer je badkamer dan ook regelmatig schoon te maken en maken hierbij bij voorkeur gebruik van schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het reinigen van marmer. Verder zal het gebruik van marmer weinig tot geen problemen opleveren.

Laat een reactie achter