Zuinig, prima prestaties en de mogelijkheid om elektrisch te gaan, de Peugeot 208 is een fantastische keuze en een echte opvallende auto. De nieuwe Peugeot 208 is ook gekroond tot Auto van het Jaar in 2020 met zijn keuzevermogen, dat betrekking heeft op het motorengamma van elektrisch, benzine of diesel, dat automobilisten een grote flexibiliteit biedt.

De Peugeot 208 is ook geprezen om zijn gedurfde ontwerp en technologie, en met het geheel nieuwe frisse ontwerp en de technologie die bij de elektrische versie van de Peugeot 208 hoort, is het zeker een betere investering dan de vorige modellen.

Wil je weten wat er zo leuk is aan de Peugeot 208? Of je nu je opties voor je volgende trendy auto aan het verkennen bent of gewoon een vergelijking wilt maken tussen de elektrische, benzine of diesel opties, deze gids legt alles uit wat je moet weten over de de Peugeot 208.

Schitterende keuze aan elektrische voertuigen

peugeot-208-zwart-auto

Met de keuze uit benzine, diesel en zelfs in elektrische vorm, biedt de 208 een voortreffelijke flexibiliteit die aan alle voorkeuren beantwoordt. Met de recente aankondiging van de regering dat de productie van diesel- en benzinevoertuigen vanaf 2030 verboden wordt, is de Peugeot 208 een geweldige keuze voor wie wil overstappen op een stijlvolle, comfortabele en flexibele elektrische auto.

Het zal je niet verbazen dat de elektrische versie van de 208 je het meeste zal kosten in vergelijking met de benzine- en dieselversies, wat een doorslaggevende factor moet zijn als je overweegt een gloednieuwe auto te kopen.

Soepel en comfortabel

peugeot-grijs-auto

Als je vaak op de weg zit, zoek je waarschijnlijk een auto die zowel op de weg als binnenin comfortabel is. Gelukkig heeft deze Peugeot een ongelooflijk comfort op de snelweg en een betere wendbaarheid op winderige wegen.

Afhankelijk van de uitrusting kunnen de rijeigenschappen verschillen. Het model is ontworpen om comfortabel op de weg te liggen, wat duidelijk is in vergelijking met zijn rivalen zoals de Volkswagen Polo of Audi A1.

Kenmerken van een topklasse auto

peugeot-rood-auto

Zelfs standaard heeft de Peugeot 208 verschillende topvoorzieningen, waaronder een 7-inch touchscreen dat tot 10-inch op te waarderen is, Apple CarPlay en Android Auto connectiviteit. Dit betekent dat je veilig oproepen kunt beantwoorden, sms’jes kunt sturen en je apps kunt gebruiken zonder je ogen van de weg te hoeven halen.

Enkele optionele extra’s zijn navigatie, parkeersensoren voor/achter en een achteruitrijcamera, hoewel als je besluit gloednieuw te kopen, de extra’s je een flink bedrag zullen kosten.

Sommige van de topmodellen hebben ook een draadloos oplaadvlak voor smartphones, deze modellen zijn de ‘Allure’ reeks – met ook achteraan USB aansluitingen. De Allure modellen hebben ook 3D navigatie die op het aanraakscherm wordt weergegeven (een navigatie-abonnement voor 3 jaar is inbegrepen bij gloednieuwe auto’s). 3D navigatie is geavanceerde navigatie die updates bevat over weersomstandigheden en voorzieningen in de buurt, zoals benzinestations en geldautomaten.

In de hogere prijsklassen vind je ook de premium GT line uitvoering, met parkeersensoren voor en achter. De GT line afwerking omvat ook verbeterde interieurbekleding, zetels en exterieurstyling. Een elektrisch GT line alternatief is de e-208 GT, die al het bovenstaande omvat met standaard een 10 inch touchscreen.

Exterieur styling

Peugeot 208 auto

De gloednieuwe Peugeot 208 is alleen verkrijgbaar in vijfdeurs carrosserieën, met een reeks uitrustingsniveaus (in totaal zes verschillende uitrustingsniveaus). Deze uitrustingsniveaus zijn Active, Active Premium, Allure, Allure Premium, GT Line en de e-208 GT uitvoering, die allemaal voorzien zijn van slanke, glanzend zwarte wielkastverbreders.

Ideale gezinsauto

Als ideale gezinsauto biedt de Peugeot 208 veel ruimte voor twee volwassenen voorin en kinderen achterin. Met dat gezegd hebbende, kunnen volwassenen de achterbank wat krap vinden qua ruimte, vooral omdat het model ontworpen is om kinderen of jongere volwassenen achterin te laten plaatsnemen.

Het is duidelijk dat, hoewel er beperkte beenruimte achterin is, volwassenen die voorin zitten geen problemen zullen hebben om het comfortabel te krijgen. Gezien het compacte karakter van de 208, is het geen verrassing dat lange passagiers het achterin moeilijk kunnen hebben. Zoek je een ruimere auto, dan zijn de SEAT Leon of Volkswagen Polo misschien meer geschikt voor je.

Laat een reactie achter