Het Zwitserse merk Rolex is al sinds jaar en dag bekend bij alle liefhebbers (en niet-liefhebbers) van luxe horloges. En er heerst een bepaalde populariteit rondom het merk wat niet te beseffen lijkt. Waar komt dit vandaan? En waarom zijn er sommige mensen zo gebrand op het hebben of dragen van zo’n Rolex?

Geschiedenis van Rolex

hoe herken je een neppe rolex horloge

Laten we beginnen met wat geschiedenislessen, misschien zijn er bepaalde aspecten die je nog niet wist. Rolex is opgericht door Hans Wilsdorf in 1905, waarbij ze begonnen met het zetten van hun bedrijfsnaam op wijzerplaten. En dat was redelijk nieuw in die tijd. In 1925 werd de vijfpuntskroon het logo voor het merk: het verhaal hierachter is tot de dag van vandaag nog steeds een geheim.

Inmiddels is Rolex een stichting, waarbij een gedeelte van de winst teruggaat richting de maatschappij. Koop je een Rolex, dan doe je eigenlijk iets goeds voor de wereld. Rolex investeert namelijk flink in het opleiden van nieuwe horlogemakers en specialisten, want daar is wereldwijd een tekort aan. Mocht je nog beter voor de wereld willen doen: koop dan een vintage Rolex, dan draag je ook nog eens bij aan het circulaire milieu.

Populariteit van Rolex

parfum-rolex-leer

Rolex wordt gezien als het ultieme horloge, waarbij het gaat om het behalen van een bijzondere prestatie of status. Vooral het tweede lijkt de afgelopen jaren in trek: je doet pas mee als je een Rolex hebt. Natuurlijk, een Rolex is een prachtig horloge met een rijke historie, mooie uurwerken en hoogwaardige kwaliteiten. Maar een statussymbool? Je ziet op sociale media veel mensen die een Rolex dragen, je ziet veel bekende Nederlanders met deze horloges en regelmatig spot je succesvolle mensen met zo’n horloge. En dat betekent dat er een deel van de samenleving is die zich wil meten met de succesvolle Nederlander, waarbij je trots kunt zijn op jouw horloge.

De prijzen van Rolex lopen flink uiteen. Je kunt een horloge van de Zwitserse fabrikant kopen voor zo’n €3.000, terwijl je ook makkelijk meerdere tonnen kunt uitgeven aan een Rolex. Afhankelijk van jouw wensen en budget, is er bijna voor iedereen een Rolex beschikbaar. Je kunt natuurlijk ook trots zijn op andere horloges als je het ons vraagt. Wat dacht je van een prachtige vintage Omega, IWC of Tudor? Voor velen zijn deze horloges een stuk vriendelijker geprijsd, en je krijgt nog steeds een prachtig stuk ambacht in handen.

Laat een reactie achter