We hebben geweldig nieuws om te delen. We weten allemaal dat een groen sapje op z’n tijd en regelmatig sporten belangrijk is om gezond te blijven. Net zoals een goede nachtrust en het slikken van je vitamientjes eigenlijk een gewoonte moeten zijn. Er kan nog een gewoonte worden toegevoegd aan die lijst waar velen waarschijnlijk veel minder moeite mee gaan hebben om vol te houden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat reizen heel gezond voor je is! Framing Heart Study heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat mensen die meerdere jaren niet op vakantie gaan 30 procent meer kans hebben op een hartaanval! Hoogtijd dus om een tripje plannen op je to do-lijst te zetten.

Doe het voor de maatschappij

reizen-koffer

Anderen plekken op de wereld verkennen vergt creativiteit. Creativiteit kan direct gelinkt worden aan neuroplasticiteit. Dit is het vermogen van de hersenen om zich te herstructureren en herstellen. In andere woorden; onze hersenen zijn gevoelig voor veranderingen en dus ook voor nieuwe plekken en ervaringen. Hierdoor word je makkelijker, meegaander en meer oplossingsgericht! Wist je dat 20 procent van de Nederlandse bevolking geen vakantieplannen maakt? Dat zijn zo’n 3,5 miljoen mensen! Stel je voor dat al die 3,5 miljoen mensen opeens een stuk makkelijker, meegaander en meer oplossingsgericht worden. Je zou bijna denken dat het goed zou zijn voor de maatschappij als iedereen er wat vaker tussenuit gaat!

Paris, oui, oui

gratis Cruiser Fiets Die Dichtbij Gebouw Wordt Geparkeerd Stockfoto

De suggestie van de dag: Parijs! Waarom? Dit is een stad met zo’n rijke geschiedenis en zoveel verborgen parels dat je nooit uitgekeken raakt. Zorg er dus wel voor dat je wat research doet en een paar uitstapjes op locatie vooruit plant. Ook dit zal bijdragen aan je gezondheid, want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mensen die hun tripjes goed vooruitplannen over het algemeen gelukkiger zijn. Blijkbaar heeft het een positieve invloed op je mentale welzijn als je kan uitkijken naar iets. Klinkt niet heel gek!

Toch klinkt dit voor veel mensen waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan zijn dat je onregelmatig werkt, of dat het financieel niet haalbaar is, of misschien moet je je wel aan de schoolvakanties houden van de kinderen! Een stedentrip naar Parijs is in al die situaties perfect om er toch even op uit te gaan. De kosten zijn vaak lager dan een volledige vakantie en een in een weekend valt er ook een hoop te beleven, ongeacht prijsklasse! Websites zoals wegwijsnaarparijs.nl zijn hier superhandig voor, omdat je kan plannen op basis van je situatie en reisgezelschap! Ga dus snel om de tafel zitten om je weekendje Parijs in te plannen, het gaat immers wel om je gezondheid!

Laat een reactie achter