Misschien wil je graag stoppen met het roken van sigaretten en overstappen op een gezondere variant. In dat geval zou je voor een vaper kunnen kiezen. Vapen is namelijk gezonder dan roken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere redenen te bedenken waarom je gebruik zou maken van een vaper, welke we je in dit artikel zullen uitleggen.

Is vapen beter dan roken?

Bij het roken van een sigaret wordt er tabak verbrandt. Bij de verbranding wordt de tabak omgezet naar rook. Deze rook komt door het inhaleren in je longen terecht. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende schadelijke stoffen in de tabak zitten. Denk onder andere aan teer, benzeen en koolmonoxide.

Het is niet gezond om de stoffen in tabak in te ademen. Toch is het voor veel mensen lastig om te stoppen met roken. Daarom schakelen veel mensen om gezondheidsredenen over naar een vaper. Een vaper is namelijk gezonder en beter dan roken.

Bij een vaper adem je verdampte vloeistof in. Deze damp zorgt ervoor dan vaping gezonder is dan roken. Het is bij sommige vapers ook mogelijk om gedroogde kruiden te roken. Deze kruiden kunnen gezond zijn voor het menselijk lichaam, waardoor dit nog een extra reden zou kunnen zijn om te vapen.

vapen-beter-dan-roken

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kruiden roken met een vaper?

Je kunt speciale vloeistof gebruiken in een vaper, maar het is ook mogelijk om gedroogde kruiden in een vaper te stoppen. Deze kruiden worden door de hoge temperatuur omgezet naar een damp. Zoals je misschien wel weet, hebben veel kruiden een positief effect op het menselijk lichaam. Hieronder zie je een aantal kruiden die je zou kunnen roken met een vaper en welke effecten dit heeft op je lichaam:

  • Basilicum: dit kan een positieve invloed hebben op je humeur.
  • Koffiebonen: door koffiebonen te roken kun je de cafeïne in de bonen opnemen.
  • Eucalyptus: deze plant zorgt dat de stress in je lichaam wordt verminderd.
  • Lavendel: naast dat lavendel lekker ruikt, helpt het ook tegen de pijn en heeft het een kalmerend effect.
  • Tijm: door tijm te roken kun je verkoudheidsklachten verminderen.

Naast dat vapen gezonder is dan sigaretten omdat je geen tabak rookt, is het nóg gezonder wanneer je besluit kruiden te vapen.

Is het mogelijk om te vapen zonder nicotine?

Wanneer je gebruik maakt van een vaper, kun je roken zonder nicotine. Dat maakt vapen zelfs nog een stuk gezonder dan roken dan het al is. Nicotine is een stof dat ons lichaam verslaafd maakt aan roken. Je kunt daarom kiezen voor een vloeistof waar weinig of geen nicotine in zit.

Maak je de overstap van sigaretten naar een vaping? Dan wordt het aangeraden om een vloeistof met 12 mg/ml te gebruiken, waarna je dit in kleine stapjes afbouwt tot een vloeistof zonder nicotine. Door het rustig af te bouwen, heb je bijna niet in de gaten dat je steeds minder nicotine binnenkrijgt. Daarom zul je ook een stuk minder afkickverschijnselen hebben wanneer je het op deze manier doet.

Op het moment dat je gedroogde kruiden rookt met een vaporizer hoef je jezelf natuurlijk geen zorgen te maken om nicotine. In kruiden zit geen nicotine die je lichaam verslaafd kan maken aan het vapen.

Is vapen gezond?

esigaret-roken

Vapen is niet gezond. Het is gezonder om niet te vapen. Toch is vapen wel een stuk gezonder dan het roken van sigaretten. Daarom wordt vaping ook vaak gebruikt door mensen die willen stoppen met het roken van tabak, of door mensen die simpelweg op zoek zijn naar een gezonder alternatief.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt vaping vaak gebruikt door mensen die af willen komen van het roken. Door stapsgewijs steeds minder nicotine te gebruiken in een vaper, kun je zonder problemen van het roken afkomen. Het is ook mogelijk om gedroogde kruiden te roken. Deze kunnen verschillende gezondheidseffecten op het lichaam hebben.

Waar kun je een vaper kopen?

Ben je op zoek naar een vaper? Er zijn verschillende soorten vapers op de markt. De ene vaper is qua kwaliteit beter dan de andere. Het kan daarom lastig zijn om de juiste vaper te kiezen.

Je zou kunnen kiezen voor de Volcano vaporizer. Dit is een moderne vaper die je vanaf je smartphone kunt bedienen en is gemaakt van materialen met de hoogste kwaliteit. Met deze vaporizer kun je na aanschaf dus nog jaren vooruit.

Laat een reactie achter