Steeds meer mensen zoeken manieren om hun eigendom te verbeteren die niet alleen als functioneel doel dienen, maar ook de esthetiek van hun huis verbeteren. Voor een eenvoudige en doeltreffende manier om alle drie deze doelen te bereiken, besluiten veel huiseigenaren een op maat gemaakte veranda te plaatsen. Lees verder om de drie belangrijkste redenen te ontdekken om dit jaar een glazen veranda voor je huis aan te schaffen.

Soorten veranda’s

glazen-veranda-tuin-modern

Credits: Verasol

Het is zeldzaam om veranda’s te vinden die identiek zijn. Dat komt omdat ze meestal aangepast worden aan de behoeften van de eigenaar. Er zijn echter 2 hoofdsoorten veranda’s;

Traditionele veranda – Gemaakt van smeedijzer hebben deze veranda’s meestal een dak met glaspanelen en zuilen met kwart bogen aan de bovenkant.

Eigentijdse veranda – Ideaal voor de meer moderne woning, hebben deze strakke veranda’s een duurzame, strakke aluminium structuur, met ofwel glazen of polycarbonaat dakplaten.

Het doel van een veranda

glazen-veranda-tuin

Credits: Verasol

Veranda’s dienen meestal als verschillende doelen, afhankelijk van de redenen en plaatsen die aangebracht worden. De belangrijkste redenen zijn echter het bieden van een beschutte buitenruimte, waar je ongeacht de heersende weersomstandigheden van je buitenruimte kunt genieten. Ten tweede verfraaien veranda’s de aanblik van je huis. Een goed bedrijf kan je helpen het ontwerp te kiezen dat het beste bij je woning past, zodat je een veranda krijgt die het uiterlijk van je huis accentueert.

De voordelen van een veranda

moderne-veranda-tuin

Credits: Verasol

Je vraagt je misschien af waarom je een veranda aan je huis zou bouwen. Er zijn verschillende voordelen voor het plaatsen van een veranda:

Een extra ruimte

Een extra ruimte is altijd een aanwinst voor elk gezinshuis. Deze extra ruimte kan gebruikt worden om je voeten omhoog te leggen of zelfs als speelruimte voor de kinderen. Deze extra ruimte dient als een fijne plek om met het gezin te dineren en tijd met elkaar door te brengen, net zoals je tuin dat in de zomer is. Je kunt de extra ruimte ook gebruiken voor opslag, waar je met een gerust hart kunt weten dat je spullen veilig zijn voor de regen.

Vermaak

Het organiseren van sociale evenementen is vaak een grote uitdaging. De toevoeging van de veranda biedt alle essentiële buitenruimte onder de overkapping voor het wisselvallige Nederlandse weer. Ideaal als beschutting tegen die warme dagen (hopen we!) of als bescherming voor die winderige dagen, kan de veranda ruimte gebruikt worden om te dineren, loungen, of een plek voor de kinderen om te spelen.

Esthetiek

Ooit het verschil opgemerkt tussen huizen met veranda’s en die zonder? Een huis met een veranda ziet er compleet uit en aangenaam om naar te kijken. Een veranda voegt charme en een gevoel van compleetheid toe aan een huis. Hoewel veranda’s er in verschillende stijlen zijn, is het eindresultaat hetzelfde… de esthetiek wordt versterkt!

Waarde

In termen van onroerend goed maakt een buiten aanvulling aan een eigendom het vaakst het verschil in prijs. Een veranda kan de waarde van een huis met tot wel €15.000 verhogen. Het verbetert niet alleen de esthetiek van een huis, maar het kan ook als extra kamer dienen.

Ruimte

Samenwonen met je gezin is een heerlijke ervaring, je krijgt de kans om je kinderen te zien spelen en ook als ze ouder worden. Maar soms heb je een plekje nodig om je te bezinnen en je werk te doen. Een veranda biedt de uitwijkruimte die je nodig hebt! De extra ruimte is ideaal om van een rustig moment te genieten zonder de druk van andere gezinsleden. Een veranda kan ook dienen als extra bergruimte voor spullen als fietsen en speelgoed.

Met de informatie over veranda’s is het verstandig er een in je huis aan te brengen. Je zult geen spijt krijgen van de keuze!

Laat een reactie achter