Vraag een willekeurig iemand wat hun droomvloer zou zijn en de kans is groot dat ze zullen antwoorden met “visgraat laminaat vloeren”. Deze vloerstijl wordt gebruikt sinds de 17e eeuw waar het werd geïntroduceerd in Versailles om marmeren vloeren te vervangen. Sindsdien is de populariteit nooit echt afgenomen. Deze vloer is een geweldige investering, en hier zijn een paar redenen waarom wij denken dat laminaat vloeren nooit uit de mode zullen raken.

Duurzaamheid

houten-visgraatvloer

Het traditionele visgraatpatroon dat vaak wordt geassocieerd met laminaat vloeren is het meest populaire en duurzame patroon en maakt deze vloerstijl door de eeuwen heen direct herkenbaar, hoewel een vierkante geometrische vorm ook heel gewoon is. Het is de perfecte keuze als je een assortiment wilt met een diverse uitstraling en een vleugje persoonlijkheid.

Een van de redenen waarom visgraat laminaat vloeren nooit uit de mode raken, is de lange levensduur en duurzaamheid als vloerkeuze. Bij andere vloeropties kunnen ze heel snel slijten en verouderen, waardoor een huis er ouderwets uitziet, maar het mooie van visgraat laminaat vloeren is dat ze generaties lang meegaan.

Onderhoudsvriendelijk

Breed laminaat is een onderhoudsarme vloer waar je echt niets mis mee kunt doen. Dat is nog een reden waarom ze nooit uit de mode zullen raken – wie wil er al zijn tijd aan huishoudelijk werk besteden? Omdat het zo duurzaam en probleemloos is, is het ook een uitstekende vloer voor zware commerciële omgevingen zoals kantoren, boetieks en restaurants. Het is ook eenvoudig te installeren, wat uw schrijnwerker veel minder hoofdpijn bezorgt.

Diversiteit

Een andere belangrijke reden waarom houten vloeren nooit uit de mode zullen raken, is vanwege de prachtige kleuren en nerven van het gebruikte massief hout, dat na verloop van tijd veroudert en uitgroeit tot een prachtig en uniek kenmerk voor elk huis. Het visgraatpatroon zorgt er ook voor dat elke vloer opvalt als iets heel persoonlijks en niet in veel huizen wordt gezien, dus als een goed ontwerp belangrijk voor je is, dan zul je deze optie geweldig vinden.

Het zorgt voor beweging en ruimte in je huis

De zigzaggende lay-out van visgraat laminaat vloeren creëert pijlen op je vloer die de indruk wekken van beweging. Dit ingewikkelde ontwerp brengt wat vloeibaarheid en leven in je ruimte, waardoor deze langer en groter lijkt dan hij is. Het brandpunt van het ontwerp trekt natuurlijk je aandacht in de richting waarin ze gaan, dus overweeg om het te gebruiken in foyers, gangen en badkamers voor een grandioos gevoel.

Dus als je op zoek bent naar een vloer die nooit uit de mode raakt en jarenlang indruk zal maken op je gasten, dan zijn laminaat vloeren met visgraatmotief de juiste keuze. Er is iets met visgraat laminaat vloeren dat elegantie en verfijning uitstraalt. Misschien is het de manier waarop het laminaat is gesneden, of de manier waarop de patronen een perfecte Chevron vormen. Gelukkig is visgraat laminaat niet zo moeilijk om zelf te plaatsen en niet zo duur in het algemeen. Wel is het aangeraden om met een professional te praten over het leggen van dit vloertype omdat het wel snel een minder perfect resultaat kan geven.

Laat een reactie achter