Als je eenmaal hebt toegezegd iets te kopen, moet je de hoogste kwaliteit kopen die past bij je behoeften en je budget.

Hoewel deze regel eigenlijk voor elke aankoop geldt, zijn er een paar aankopen die je prioriteit moet geven als het gaat om het verkrijgen van kwaliteit. Dit komt omdat het uitgeven van de extra euro’s aan het neusje van de zalm voor deze producten en diensten zowel je gezondheid als je financiën op de lange termijn sterk zal verbeteren.

Een gezond leven is een rijk leven. Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt; als je je gezondheid niet hebt, zal de kwaliteit van je leven veel minder zijn. Helaas maken velen van ons zich er tegenwoordig schuldig aan om het verwerven van geld boven het verwerven van gezondheid te stellen. En de zuinigen onder ons kunnen zelfs in de verleiding komen om slechte kwaliteit te kopen als het gaat om onderstaande artikelen, ook al zal die beslissing op de lange termijn niet alleen schadelijk zijn voor onze gezondheid, maar ook voor onze rijkdom.

Kijk dus goed naar de onderstaande artikelen en bedenk of investeren in kwalitatief betere versies van deze producten of diensten dan die je nu gebruikt, je op de lange termijn ten goede zal komen.

Merk op dat de eerste twee te maken hebben met slaap. Bedenk dat we ongeveer 1/3 van ons leven slapend doorbrengen, en dat de kwaliteit van onze slaap de andere 2/3 drastisch beïnvloedt, ten goede of ten kwade. Het is dus duidelijk dat een goede nachtrust heel belangrijk is!

Het probleem is dat de hedendaagse cultuur in oorlog is met de slaap, en als gevolg daarvan hechten we er lang niet zoveel waarde aan als we zouden moeten doen. Slaap is het moment waarop onze hersenen en de rest van ons lichaam herstellen van de stress van de dag. Met slaap genezen we onszelf! Wist je dat huidige studies aantonen dat voldoende slaap ook samenhangt met het behouden van een gezond lichaamsgewicht? Het is waar!

Maar we hebben ons laten wijsmaken dat slaap lang niet zo belangrijk is als maximale productiviteit en output, dat nog een uur werk meer waard is dan nog een uur slaap. Ik weet dat ik me hieraan schuldig maak. Niet alleen heb ik talloze uren slaap opgeofferd voor mijn werk – soms werk ik zelfs de hele nacht door om een project af te krijgen.

1. Matrassen

slaapkamer-bruin

De grotere en hoekigere neef van het kussen, matrassen zijn zeker iets waar je niet op moet beknibbelen om dezelfde reden dat je niet op kussens moet beknibbelen: slaap is heel, heel belangrijk. Naast een goed matras raden wij Auping bedden aan, want ook een goed bed is belangrijk bij het comfort van jouw slaap.

Als je een matras van hoge kwaliteit koopt bij Slaapspecialist van der Schuit bijvoorbeeld, kun je beter slapen, wat je gezondheid en je diepe levensvreugde echt ten goede komt.

Hier volgen enkele tips voor het kopen van een uitstekend matras:

Weet wat je zoekt.

Er zijn eigenlijk verschillende soorten matrassen, dus zorg ervoor dat je onderzoek doet naar alle soorten.

De ouderwetse binnenveringsmatras kan aan bijna ieders behoefte voldoen, maar ze gaan niet zo lang mee. Traagschuimmatrassen zijn aan de prijzige kant, maar ze voelen zeker geweldig aan. Bedenk wel dat ze ook warmte vasthouden, dus houd daar rekening mee. Hybride matrassen zijn zoiets als een combinatie van binnenvering- en traagschuimmatrassen. En luchtmatrassen tenslotte, hoewel erg duur, laten je toe de hardheid aan te passen aan wat je zoekt.

Wees je bewust van je “comfortperiode”.

Zorg ervoor dat je matrasdealer een adequaat retourbeleid heeft, meestal een “comfortperiode” genoemd, van minstens 30 dagen, en wees niet bang om daar gebruik van te maken.

Neem de tijd.

Dit is een belangrijke aankoop. Je matras is het object waar je de meeste tijd mee gaat doorbrengen, dus bereid je mentaal voor om een flinke hoeveelheid tijd te besteden aan het doen van je onderzoek en het doen van de juiste aankoop.

2. Kussens

lichte-slaapkamer

Dus als je niet op en top slaapt of af en toe wakker wordt met een stijve nek, is het tijd om jezelf te trakteren op luxe kussens. Het verschil tussen een lullig algemeen kussen en een kussen dat perfect bij je past is nogal drastisch. Hier volgen enkele tips voor het kopen van kussens.

Alle kussens zijn niet gelijk geschapen.

Kussens zijn geen mensen. Kussens zijn kussens. En kussens zijn beslist niet allemaal hetzelfde van binnen. Verschillende kussens zijn gevuld met verschillende soorten materiaal. Sommige kussens, bekend als “natuurlijke vulling”, zijn gevuld met donsveren. Deze kussens geven een zacht, “wolkachtig” gevoel. Traagschuimkussens daarentegen zijn dikker en steviger.

Kussens zijn er niet alleen voor het hoofd.

Wist je dat de meeste slaapdeskundigen aanbevelen dat je, als je op je zij slaapt, een kussen tussen je knieën moet hebben als je slaapt om de stress op je heupen en onderrug te verminderen? En als je op je rug slaapt, moet je een kussen onder je knieschijven hebben om de natuurlijke kromming van je rug te ondersteunen? Het is waar!

Weet hoe je het prettig vindt.

In het algemeen neigen zijslapers naar dikkere kussens en rugslapers naar dunnere kussens, hoewel er uitzonderingen zijn. En als je op je buik slaapt, moet je dat echt niet doen, want dan wordt de natuurlijke kromming van je ruggengraat afgevlakt en dat is vragen om rugproblemen!

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen als je een nieuw kussen zoekt, neem dan even de tijd om rond te snuffelen in een beddenwinkel en probeer ze uit.

3. Eten

Deze was moeilijk voor mij omdat goedkoop eten overal verkrijgbaar is. Maar ik moest stoppen en nadenken over het effect dat het kopen van al dit goedkope eten had op mijn gezondheid en op de lange termijn op mijn rijkdom!

Door nu goed te eten, kan ik in de toekomst dure medische rekeningen vermijden die het bedrag dat ik “bespaarde” door eerder in mijn leven voedsel van lagere kwaliteit te kopen, meer dan teniet zouden doen.

Maar je hoeft je bankrekening niet kapot te maken om gezond te eten. Hier zijn enkele tips om te eten op een manier die goed is voor je gezondheid en je bankrekening ;).

Kook meer.

Ja, je kunt gezond eten door uit eten te gaan in restaurants – maar je zult er veel voor betalen! Er zijn natuurlijk gezonde maaltijden die je in restaurants kunt eten, maar je kunt dezelfde gerechten voor een fractie van de kosten maken door de ingrediënten zelf te kopen en thuis te koken.

Plan je maaltijden.

Als thuis gezond koken je aanspreekt, dan is de meest efficiënte en kosteneffectieve manier om dat te doen het plannen van je maaltijden.

Door van tevoren te bedenken wat je precies wilt eten, kun je precies bepalen hoeveel je moet kopen, zodat er niets verloren gaat.

Gebruik technologie om geld te besparen.

Wanneer je naar de Albert Heijn gaat, gebruik dan een bonuskaart bijvoorbeeld om alsnog wat te besparen.

4. Mondverzorging

In de drukte van het leven is het gemakkelijk om je tanden te negeren. Je hebt ’s morgens haast, of je komt laat doodmoe thuis, zodat je alleen poetst en verzuimt te flossen. Of nog erger, je poetst niet eens!

Maar vraag een willekeurige oudere met chronische tand- en tandvleespijn hoe dat is. Ze zouden die paar minuten die ze niet elke dag besteedden aan de verzorging van hun mond graag hebben ingeruild om vrij te zijn van de pijn en het lijden dat ze nu doormaken.

En zelfs in het hier en nu bespaar je jezelf de verloren tijd en het geld voor het laten vullen van gaatjes. Oh, en je liefdesleven zal ook drastisch verbeteren! Niets doodt romantiek als een vieze adem. ?

Dus zonder meer, hier zijn drie manieren om je mondhygiëne te verbeteren.

Zoek uit welk flosdraad voor jou het beste werkt.

Ieders tandafstand is anders, dus wat voor iemand anders werkt, werkt misschien niet voor jou. Ik weet dat ik persoonlijk moest experimenteren met verschillende merken flosdraad voordat ik uiteindelijk de juiste vond.

Overweeg het gebruik van een elektrische tandenborstel.

Een paar jaar geleden raadde mijn tandarts me aan een elektrische tandenborstel te gaan gebruiken, maar ik kwam er nooit aan toe er een te kopen. Wat ben ik blij dat ik er nu een heb! Mijn tanden voelen zoveel schoner aan na het gebruik van een elektrische tandenborstel in plaats van een handtandenborstel.

Vergeet je tong niet.

Caroline introduceerde me ook in de wereld van de tongschrapers. Jarenlang dacht ik dat mijn tong een paar seconden schrapen met mijn tandenborstel voldoende zou zijn. Maar nee! Wist je dat de meeste bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem zich op je tong bevinden? Het is echt waar. En door een tongschraper te gebruiken, kun je ze er veel beter afschrapen dan met de haren van je tandenborstel.

5. Schoenen

loafer-schoenen

Slecht gemaakte schoenen zien er niet alleen slordig uit, maar dragen ook bij tot rug- en gewrichtsproblemen. Denk erover na: je voetjes en enkeltjes ondersteunen jou allemaal! Geef ze wat steun!

Hier zijn enkele dingen om te onthouden als je de volgende keer schoenen gaat kopen.

Schoenen zijn niet bedoeld voor multitasking.

Hoewel multitasken meestal wordt gezien als iets om trots op te zijn, blijkt uit modern onderzoek dat multitasken inefficiënt is en niet goed voor onze hersenen. Het blijkt dat schoenen in dit opzicht veel lijken op onze hersenen!

Hoewel het kan betekenen dat je vooraf meer geld uitgeeft, zal het je op de lange termijn lonen door verschillende schoenen te kopen voor verschillende activiteiten.

Vroeger deed ik al mijn lichamelijke activiteiten in één paar allround sportschoenen. Maar toen ik eenmaal mijn wandelingen in wandelschoenen ging doen, mijn hardlopen in hardloopschoenen, en mijn sportsessies in sporten, ben ik een veel betere wandelaar, hardloper en sporter geworden. En dat niet alleen, ik zal op den duur minder geld uitgeven aan schoenen, omdat de enige activiteiten die ik in mijn schoenen doe, die zijn waarvoor ze gemaakt zijn.

Onthoud dat jouw voeten uniek zijn.

Alleen omdat je vriend je vertelt dat het nieuwe paar schoenen dat ze gekocht hebben geweldig aanvoelt aan hun voeten, hoeft dat nog niet te betekenen dat ze ook geweldig aanvoelen aan die van jou. Je voeten zijn net zo uniek als je vingerafdrukken! Er zijn schoenenpaswinkels die je kunnen helpen bij het analyseren van je voetvorm en hoe je loopt, zodat je weet wat je in een schoen moet zoeken. Ik zou aanraden om te kijken of er zo’n winkel bij jou in de buurt is, zodat je je voeten kunt laten analyseren.

Als het gaat om geklede schoenen, schrik dan niet van een prijskaartje van ongeveer 490 euro.

Ik bezit niet veel kledingstukken die meerdere drie cijfers kosten, maar mijn geklede schoenen zijn er één van. Niet alleen geven ze een uitstekende eerste indruk, maar ze zijn ook veel comfortabeler dan een paar geklede schoenen van €49. Dus ga je gang. Doe je onderzoek en geef een beetje uit aan je chicste schoeisel.

6. Huidverzorgingsproducten

slakkengel-huid

Hier zijn drie redenen waarom je moet investeren in hoogwaardige huidverzorgingsproducten.

Uiterlijk is belangrijk.

In de echte wereld is uiterlijk belangrijk. Wist je dat langere, fittere mannen gemiddeld meer verdienen dan minder fitte mannen? En dat slanke vrouwen gemiddeld meer verdienen dan zwaardere vrouwen? Of hier sprake is van een oorzakelijk verband is onbekend, maar de correlatie is interessant.

Dit is natuurlijk niet eerlijk. Mensen zouden beoordeeld moeten worden op hun prestaties, niet op hun uiterlijk. Maar helaas, hoewel we misschien niet willen dat het uiterlijk er zoveel toe doet, verandert dat niets.

We kunnen ofwel klagen over hoe de dingen zijn, of we kunnen er alles aan doen om ons beste gezicht naar voren te brengen.

Huidkanker is een ding.

Wist je dat huidkanker verreweg de meest voorkomende vorm van kanker is? Het is ook een van de meest te voorkomen vormen van kanker; eenvoudige, gemakkelijke voorzorgsmaatregelen volstaan.

Smeer je dus 15 minuten voor blootstelling aan de zon in met een aanbevolen zonnebrandcrème. En smeer je elke 2 uur opnieuw in, na 80 minuten zwemmen of zweten, en onmiddellijk na het afdrogen met een handdoek.

Je huid verzorgen voelt gewoon goed.

Ik verheug me erop mijn gezicht te wassen en mijn huidverzorgingsregime te doorlopen. Het is waar! Het voelt geweldig om het vuil van mijn gezicht te wassen met een reiniger op waterbasis, gevolgd door een scrub, toner, gezichtsmist en nog wat serums en moisturizers en dan te gaan slapen met een fris, glad gezicht.

7. Professionele kleding

business-meeting-vergadering

Ik ben helemaal voor passief inkomen, bijverdiensten en ondernemerschap. Maar het zit zo. Tenzij je uit een rijk gezin komt, zul je een normale baan moeten hebben om 1) je passieve inkomstenbronnen zo vroeg mogelijk in je leven financieren, 2) de rekeningen te betalen omdat side hustles meestal niet genoeg geld opleveren om dat te doen, en 3) voor een buffer te zorgen als je uiteindelijk je baan opzegt en vol voor je eigen bedrijf kan gaan.

Dus zolang je een normale baan hebt, kun je er net zo goed het beste van maken.

En een deel van het vooruitkomen op de moderne werkplek is “je kleden voor succes” zoals ze zeggen.

Zorg dat de kleding goed past

Voor de hand liggend, toch? Maar het zal je verbazen hoeveel mensen ik in een professionele omgeving heb gezien wiens kleren gewoon niet passen. Ze zouden er 10x beter en professioneler hebben uitgezien als ze gewoon hadden uitgezocht welke maat jurk, jasje of overhemd hen het meest flatteert.

Probeer er niet te flirterig uit te zien.

Je kleedt je voor succes, niet voor liefde. Pronken met je voluptueuze figuur of golvende spieren kan wachten tot na sluitingstijd. Je moet je niet uitsloven om te verbergen wat je hebt, maar je moet er ook niet mee pronken.

Begrijp wat er verwacht wordt op je werkplek.

Een investeringsbank in Parijs zal andere normen hanteren dan een techbedrijf in Berlijn. Kijk rond wat mensen op je werkplek dragen, en wijk niet te veel af van de norm. Als je toch afwijkt, kies dan voor conservatief.

8. Professionele diensten

Als je ondernemer bent, moet je geen duizendpoot zijn. Er zijn dingen in je bedrijf die je beter niet zelf kunt doen!

Je moet meer tijd besteden aan managen en delegeren en minder tijd aan dingen die anderen door hun opleiding, training en ervaring veel efficiënter kunnen dan jij. Je bespaart op de lange termijn zowel tijd als geld.

De twee voorbeelden die universeel zijn voor vrijwel elk bedrijf zijn advocaten en accountants. Het hebben van een goede advocaat en accountant kan je duizenden euro’s aan rechtszaken en belastingen besparen. En er is nog een soort professional die je tot nu toe misschien nog niet hebt overwogen, maar waar je veel profijt van zou kunnen hebben.

Advocaat

Als het om de wet gaat, weet je echt niet wat je niet weet. Daarom moet je iemand raadplegen die wel weet wat hij of zij weet. Wat je bedrijf ook is, ik raad je aan een paar aanbevelingen voor advocaten in jouw staat te vragen aan anderen in jouw vakgebied en te kijken of ze je een gratis eerste consult willen geven.

CPA

Het is bijna altijd hetzelfde verhaal. De ondernemer, die geld probeert te besparen, houdt de boekhouding bij en doet zelf de belastingaangifte. Deze taken zouden ontelbare uren van hun tijd opslokken door iets te doen waar ze niet voor opgeleid zijn! En in verreweg de meeste gevallen doen ze deze taken verkeerd, waardoor ze duizenden euro’s aan kansen missen.

Laat jij dat dus niet zijn. Als je een klein bedrijf hebt, neem dan contact op met een accountant die gespecialiseerd is in het werken met ondernemers in jouw branche.

Mentor

Coaching is in mijn bedrijf van onschatbare waarde geweest. Toen ik mijn belasting- en boekhoudbedrijf lanceerde, huurde ik een coach in. Toen ik deze blog begon, huurde ik een coach in. En het rendement van deze investeringen is groter geweest dan welke andere investering ook die ik ooit heb gedaan!

Er valt veel te leren van degenen die je het pad voor zijn gegaan. Zij kunnen je vertellen welke konijnenpaden en kuilen je moet vermijden, en ze kunnen je ook vertellen waar de gouden kansen liggen. Overweeg dus om een gerenommeerde coach in je bedrijfstak in te schakelen om je voor te lichten, te begeleiden en je huidige bedrijfsmodel te evalueren.

9. Verzekering

contract-papier-pen

Verzekering is een van die dingen die gewoon echt nodig zijn.

Autoverzekering

Net als een ziektekostenverzekering is een autoverzekering een must als je een auto bezit. Niet alleen is het wettelijk verplicht, maar het kan je redden van een financiële ramp. Als iemand die onlangs een behoorlijk zwaar auto-ongeluk kreeg, weet ik dit uit de eerste hand.
Goed uitgevoerde autoverzekering

Ziektekostenverzekering

Als je geen ziektekostenverzekering hebt, speel je met vuur. Er is maar één ongeluk nodig om je financiële toekomst te ruïneren als je niet verzekerd bent. Leer dus over je opties en zorg dat je de verzekering hebt die bij je past.

Levensverzekering

Als Millennials zijn we jong. We denken niet graag aan dood en sterven. Maar iets om te overwegen is dat een levensverzekering veel en veel betaalbaarder is naarmate je jonger en gezonder bent als je hem aanschaft. Als je een niet-roker bent met weinig of geen reeds bestaande aandoeningen, kan een substantiële levensverzekering heel goedkoop zijn.

Laat een reactie achter