Bloemen: ze gaan al jaren mee en we zijn er nog steeds niet op uitgekeken. Elke bloem heeft weer zijn eigen kwaliteiten. Je hebt ze namelijk in erg veel verschillende kleuren en maten. Bloemen zijn ook nog eens op veel momenten te gebruiken. Maar bij welke gelegenheden kun je een bloem geven? En welke kleur bloem past bij welke gelegenheid?

Waar komen bloemen vandaan?

bloemen-cadeau

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er erg veel verschillende soorten bloemen. Iedere bloem groeit ook weer anders en op andere momenten. Het hangt dus bijvoorbeeld ook af van het seizoen. Zo wordt er in de winter bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van kassen. Hierin is de lucht namelijk warm, waardoor de bloemen goed kunnen groeien. In de zomer kunnen de bloemen goed buiten door middel van de zon groeien.

Verjaardagsbloemen

Als je jarig bent dan krijg je een cadeau. Hierbij is het dus erg leuk om een verjaardagsbloemen te krijgen. Wanneer iemand jarig is, is het het leukste om een kleurrijke bloem cadeau te doen. Hierbij kun je denken aan rozen, maar ook een boeket met meerdere soorten bloemen.

Bloemen op Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Hierbij geven de meeste mensen hun dierbare een cadeau als blijk van waardering. Een bos bloemen is hierbij dus zeker niet te ontbreken. De populairste Valentijnsdag bloem is dan wel de roos. Rode rozen worden al jarenlang gebruikt als blijk van liefde.

Trouwerij

boeket-bloemen-begrafenis

Bij een trouwerij zit het vaak helemaal vol met bloemen. Je kunt de bloemen zeker als cadeau geven, maar daarnaast zullen er al voldoende bloemen aanwezig zijn. Witte of rode anjers staan daarnaast voor liefde en geluk. Het is dus een erg mooi gebaar als je dit het liefdeskoppel gunt. Vroeger werd er na een ceremonie gestrooid met rijdt naar het koppel. Tegenwoordig mag dit bijna niet meer. Hiervoor is het dus een erg mooie optie om bijvoorbeeld rozenblaadjes voor te gebruiken.

Diploma-uitreiking

Ook bij een diploma-uitreiking ontkom je niet aan bloemen. Het is een groot feest wanneer iemand zijn diploma heeft weten te halen. Diegene heeft er veel tijd en moeite in moeten steken en des te fijner is het dat je daarvoor beloond wordt. Maar welke bloemen zijn dan het beste om te geven om de gediplomeerde te kunnen belonen? Een bosje rozen is hierbij nooit verkeerd, maar ook een gekleurd boeket doet het altijd heel goed. Door het gekleurde boeket straal je vreugde uit en dat is nu net wat de gediplomeerde al ervaart. Hierdoor versterk je het gevoel van de gediplomeerde alleen maar meer.

Uitvaart

Naast de vrolijke en liefdevolle momenten, heb je er helaas ook wat mindere momenten tussen zitten. Bij een uitvaart zie je veel bloemen terugkomen. Vaak zijn deze bloemen dan wit, zoals bijvoorbeeld witte lelies. Toch komt het ook veel voor dat je mooie bloemenkransen hebt. Deze bloemenkransen bevatten dan veel mooie kleuren. De verschillende soorten bloemen hebben ook weer een eigen betekenis. Roze anjers staan bijvoorbeeld voor: ‘Ik zal je nooit vergeten’.

Laat een reactie achter