Bitcoin en de cryptocurrency markt zijn bijna 10 jaar geleden begonnen als een experimentele stap naar digitale munten. In 2010 werd Bitcoin nog gebruikt om een pizza van $30 te kopen voor 10.000 munten, en 8 jaar later zou die pizza $82 miljoen waard zijn.

Terwijl het al moeilijk genoeg is om te weten wanneer je crypto moet kopen, zou dat niet zo moeten worden als het gaat om het verkopen van digitale munten. De zeer volatiele marktveranderingen van 50 procent zijn niet ongewoon in een spanwijdte van een dag, en het laat je je afvragen: Wanneer is het het juiste moment om Bitcoin te verkopen?

We verzamelden de 9 tips om te weten wanneer het tijd is om te gaan-tekenen dat het tijd is om je Bitcoin te verkopen.

Je hebt je doel bereikt!

crypto-trader

Volgens een van de basisprincipes in de handel moet je, om een winstgevende investering te doen, het voor meer verkopen dan waarvoor je het kocht. Mocht je nog niet zoveel ervaring hebben, dan kan je je inschrijven bij de bitcoin evolution. Het is je moment om te verkopen als de Bitcoin prijs tot het hoogste punt is gestegen sinds je besloot Bitcoin te kopen – dat heet je time high. De beste beslissing is om een doel te stellen-als de markt een bepaalde time high bereikt, overweeg je te verkopen. Bij de meeste beurzen voor digitale valuta kun je ook stop loss waarschuwingen instellen, zodat je altijd weet wanneer je investering je doel bereikt heeft.

Je weet nog steeds niet wat Bitcoin is

Je vriend, kind, collega en buurman hebben je verteld dat Bitcoin beter is dan elke termijnbelegging, maar je weet nog steeds niet wat het is? Krijg je hoofdpijn telkens als je probeert blockchain te begrijpen? Als de cryptomarkt te ingewikkeld lijkt om te hanteren, zelfs voor een korte termijn belegging, dan is het misschien tijd om te verkopen. Als je de time high niet kunt zien aankomen, heeft het geen zin om vast te houden.

Je hebt ongerustheid over je investering

Er zijn tal van redenen waarom mensen zich zorgen maken over Bitcoin. Grafieken van cryptocurrency’s lijken soms op de artistieke kleuter die met zijn kleurpotloden naar een muur in je huis ging. De prijzen schommelen omhoog, springen omlaag, en de veranderingen zijn bijna onvoorspelbaar. Deze ups en downs kunnen een bron van zware angst zijn, want je weet nooit hoeveel je vermogen nog waard zal zijn als je ‘s morgens wakker wordt. Je blijft piekeren, of je op het juiste moment hoogtepunten verhandelde of dat je misschien een dag langer had kunnen wachten, of je een betere Bitcoin prijs had kunnen krijgen. Dan raak je in paniek, en uit woede verkoop je alles. Handelen in cryptocurrency is niet voor bangeriken, en als deze scenario’s je bekend voorkomen, dan is het misschien een teken dat het tijd is om je Bitcoin te verkopen. Geen enkele toekomstige bitcoin, termijnbelegging, of digitale munt is zoveel angst waard.

Het gras is ergens anders groener

bitcoin crypto

Is er een missie die je echt aanspreekt en waar je graag in zou willen stappen? Is het een gloednieuwe termijnbelegging? Met investeren moeten we ons geld daar inzetten waar we denken dat een goede kans bestaat (binnen de grenzen van het redelijke, natuurlijk). Er zijn genoeg startups die investeerders zoeken en ICO’s die geweldige projecten beloven, dus je kunt wel een andere plek voor je Bitcoin vinden. Wie weet? Misschien is het wel een investering op betere termijn dan toekomstige Bitcoin! Het enige belangrijke is dat je je due diligence doet; onderzoek je investeringsmogelijkheid, leer alles over de oprichters, de markt, het product, enzovoort. Vaak zitten er kwaadwillende acteurs achter nepprojecten die er alleen maar op wachten dat je ze je keuze van digitale valuta geeft zodat ze je kunnen oplichten. Laat dat niet gebeuren!

Al je geld zit in Bitcoin

Er is een feit dat niet ontkend kan worden: Cryptocurrencies zijn een riskante investering. Al je spaargeld in Bitcoin kan de ene dag €100 betekenen en de volgende dag €50. Je weet niet wanneer de time high op de Bitcoin prijs slaat. Dit is ongelooflijk riskant, en een slechte beleggingsbeslissing, zelfs op korte termijn. Diversifieer je portefeuille, neem het als een teken dat het tijd is om je Bitcoin te verkopen, en stap uit die beurzen. Houd alleen zoveel in crypto als je je kunt veroorloven te verliezen, want als je je niet afvraagt: “Gaat Bitcoin failliet?” kun je wel eens blut eindigen.

Je hebt iets meer nodig dan Bitcoin

In ieders leven kunnen er belastende gebeurtenissen zijn voor onze portemonnee. Bitcoin zou een geweldige investering kunnen zijn. Zeker zijn er belangrijkere gebeurtenissen in het leven dan die op Bitcoin beurzen. Als je echt wat geld nodig hebt voor een cruciale gebeurtenis in je leven, en niet voor een Cubaanse vakantie, verkoop dan toch je Bitcoin. Zeker als je er op lange termijn nog winst op gemaakt hebt.

Je hebt alle munt, en geen enkele zorg

Cryptocurrencies- Depositphotos

Dus je weet de Bitcoin prijs niet eens meer? De sleutel van het beheren van cryptocurrencies is aandacht. De hoge volatiliteit op de cryptomarkt, met technologische veranderingen, hacks, innovaties, en regelgeving om elke hoek, betekent dat de markt voortdurend verandert. Je wilt niet op een dag wakker worden om alleen maar te beseffen dat je Bitcoin vermogen tot onder de zeespiegel gezakt is. De enige manier om je lange termijn investering een verstandige beslissing te laten blijven, is de markt voortdurend bij te houden. Als je niet bereid bent een beetje van je tijd te besteden, op lange termijn en elke dag, aan het verkennen van crypto, dan is het misschien beter om het helemaal niet te doen. Beschouw het als een teken dat het tijd is om je crypto te verkopen, en een andere lange of korte termijn investering te vinden die je meer interesseert om bij te houden.

Je wacht op het juiste moment die er eigenlijk niet is

Er is geen globaal juist moment om Bitcoin te verkopen, dus niemand kan je vertellen wanneer je precies moet verkopen. Dit is hoe de markt werkt-als iedereen zou beginnen te verkopen, zou de prijs kelderen, en in het volgende moment zou je investering wegzakken. Bij het handelen in digitale valuta moet je vertrouwen op je vaardigheden, handelservaring, marktkennis, en wat geluk om te weten dat je investering de hoogst mogelijke prijs heeft bereikt. Dus als de prijs een hoogtepunt heeft bereikt, je de markt bestudeerd hebt en rationeel beoordeeld hebt dat dit de best mogelijke prijs is, is dat een teken om je Bitcoin te verkopen!

Tot nu toe heb je er nog niets aan gehad

crypto-grafiek

Je hebt het echt geprobeerd. Je leerde wat crypto is, je stelde doelen, je handelde, je deed termijninvesteringen, en toch ben je nog ver weg van waar je wilt zijn. De time high komt gewoon nooit wanneer je denkt dat het zal komen, en je verliest als de Bitcoin prijs juist is. Handelen in cryptocurrency is niet voor iedereen weggelegd, en de enorme volatiliteit kan zelfs de meest doorgewinterde handelaren voor de gek houden. Als je na een tijdje nog steeds je korte of lange termijn investeringsdoelen van het handelen in Bitcoin niet bereikt hebt, of je portemonnee misschien zelfs dunner gemaakt hebt, dan is het misschien tijd om naar de beurs te gaan en naar andere mogelijkheden te zoeken.

Laat een reactie achter