Tenerife is het grootste en populairste van de Canarische Eilanden en de laatste jaren is het toerisme gegroeid. Met deze aantallen is het duidelijk dat het eiland een populaire toeristische bestemming is geworden, vooral voor Europese bezoekers.

Wanneer naar Tenerife gaan

Tenerife is het hele jaar door een toeristische bestemming, dankzij het mooie, warme en zonnige weer van Tenerife. Er is een temperatuurverschil in het winterseizoen tussen het zuiden en noorden van het eiland, dat aanzienlijk koeler wordt. Het is dus beter in het zuiden van Tenerife te blijven als je in een van de wintermaanden erheen gaat.

tenerife-zonsondergang-strand

Wat is de beste maand om naar Tenerife te gaan?

De beste maanden om Tenerife te bezoeken zijn december, februari en maart, als het overal elders in Europa koud is. Je criteria kunnen uiteraard verschillen, afhankelijk van wat je zoekt in een vakantie.

Wat is de koudste maand op Tenerife?

Statistisch gezien registreren de wintermaanden januari en februari de laagste temperaturen, maar het is er nog steeds veel warmer dan op het Europese vasteland. Ook is het zuiden van Tenerife veel warmer dan in het noorden.

Het weer in Tenerife tijdens de lente

Tenerife staat bekend als het eiland van de eeuwige lente, want het heeft temperaturen van 20 graden, zelfs in de winter en de lente. De drukste tijd in de lente op Tenerife is tijdens de paasperiode, vooral de week voor Pasen, bekend als Semana Santa (Heilige Week). In deze tijd zijn er er veel religieuze processies. Het is een heel belangrijke feestdag in de Spaanse cultuur en veel Spanjaarden vrij nemen voor een vakantie en ervoor kiezen naar het eiland te komen om van het mooie weer te genieten.
De prijzen voor accommodatie en vluchten gaan tijdens Semana Santa op Tenerife omhoog en het wordt er erg druk, dus als je op zoek bent naar een meer ontspannen sfeer, vermijd dan deze periode tijdspanne. Februari en maart zijn de maanden waarin de kans het grootst is dat het sneeuwt op Teide en het weer is in het algemeen wispelturiger en humeuriger, omdat de seizoenen overgaan van winter naar lente overgaan. Kies je voor een bezoek aan Tenerife in de lente en ben je op zoek naar warm weer, raden we je aan accommodatie te kiezen in de zuidelijke streek van Tenerife.

Het weer in Tenerife tijdens de zomer

tenerife-rotsen-blauw-helder-water

De zomer is een van de 2 hoogseizoenen op Tenerife. Het eiland wordt erg druk tijdens de zomermaanden, vooral tussen juli en augustus, tijdens de school zomervakantie. De kans op regen is bijna nihil, de temperatuur stijgt overdag vaak tot boven de 30°C en er is de dreiging van calima, die soms tijdens het zomerseizoen voorkomt (op dat moment stijgen de temperaturen vaak tot abnormale waarden oplopen en het erg heet wordt).

Toch is Tenerife mooi en levendig tijdens de zomermaanden en als je de hele dag wilt gaan zwemmen, is dit de beste tijd om Tenerife te bezoeken. De zomer is ook het perfecte seizoen om het noorden van Tenerife te verkennen – je kunt kiezen om in Puerto de la Cruz te verblijven en van daaruit de stranden in Taganana, het Anaga bos of de natuurlijke zwembaden in Bajamar en Punta del Hidalgo.

Als je een vakantie in Tenerife plant in juli of augustus, boek dan zeker op voorhand van tevoren, want de prijzen rijzen de pan uit en je kunt uiteindelijk een klein fortuin betalen.

De zomer is ook de periode waarin mensen van in de 20 kiezen voor een bezoek aan Tenerife en ze kiezen meestal kiezen voor het gebied rond Playa de las Americas, waar de meeste clubs van Tenerife liggen. Ook zijn er in de zomer meer muziek festivals en strandfeesten, zodat het een populaire tijd is voor feestgangers, die genieten van lange nachten uit, gevolgd door luie dagen op het strand. Als je het eiland in de zomer wilt bezoeken, maar je wilt weg van het lawaai en de drukte, lees dan ons artikel over waar te verblijven in Tenerife.

Het weer in Tenerife tijdens de herfst

De maand september is meestal nog even heet als augustus en juli, maar tegen oktober koelen de temperaturen wat af en blijven de meeste dagen onder de 30°C. Het is het ideale seizoen om te wandelen en Tenerife te verkennen, en niet alleen tijd aan het strand door te brengen.
Herfst op Tenerife betekent dat gezinnen met schoolgaande kinderen het eiland verlaten en ze worden vervangen door bezoekers uit Noord-Europa, meestal stellen, die hier komen naar hier om de kou thuis te ontvluchten. Het noorden en het zuiden hebben beide aangename temperaturen, dus het is weer het perfecte seizoen seizoen om te gaan wandelen in het noorden of om de paden in het Teide Nationaal Park te verkennen.

Het weer in Tenerife tijdens de winter

tenerife-uitzicht-stad-bergen

Terwijl de rest van Europa bedekt is met sneeuw, genieten de mensen op Tenerife nog steeds van temperaturen boven de 20°C en zonnige dagen op het strand. Bezoek Tenerife in december als je op zoek bent naar een zonnige winter vakantie.

Het tempo ligt wat lager dan in de zomer, want de meeste bezoekers zijn oudere echtparen uit Noord-Europa zijn die hier komen voor het zachte weer. Wintergasten in Tenerife zijn anders dan zomertoeristen en de dagen lijken meer ontspannen en koel, met minder jonge mensen die in Las Americas aankomen om de hele nacht door te feesten.

Laagseizoen op Tenerife – Wanneer is de goedkoopste tijd om Tenerife te bezoeken

Als je een goedkope vakantie in Tenerife zoekt, dan moet je de zomermaanden vermijden maanden en ook de maanden december, januari en februari. Februari is meestal carnavalsmaand, waarbij het carnaval in Tenerife het op een na grootste ter wereld is na dat in Rio de Janeiro.
grootste ter wereld is na dat in Rio de Janeiro. Andere drukke en dure tijden zijn Kerstmis, Nieuwjaar en Pasen, dus ook die tijden moet je vermijden. Laagseizoen in Tenerife zijn de maanden oktober (behalve de oktober half week), november en maart, april en mei, met uitzondering van de paasvakantie.
Tijdens deze maanden vind je de beste vluchtaanbiedingen naar Tenerife, en ook goedkopere accommodatie. Maar als je een goedkope vakantie in Tenerife zoekt, moet je toch op voorhand boeken tijd, want het eiland is het hele jaar door behoorlijk vol.

Het voordeel is dat Tenerife het hele jaar door een vakantie-eiland is, wat betekent dat je in elk jaargetijde van zijn schoonheid genieten, want geen van de attracties sluit voor de winter of een andere tijd. Zelfs tijdens de wintermaanden, wanneer het oceaanwater kouder is dan in de zomermaanden, heb je nog volop verwarmde zwembaden als alternatief of waterparken parken zoals Siam Park, waar je heerlijk kunt zwemmen zonder je zorgen te hoeven maken over de watertemperatuur. Dus als je je afvraagt wanneer het de goedkoopste tijd is om Tenerife te bezoeken, ga dan zeker voor een van de herfst- of lentemaanden en je zult nog steeds een fantastische tijd beleven op dit bevoorrechte eiland.

Laat een reactie achter