Ik denk dat de meesten van ons inmiddels wel weten dat water essentieel is om te kunnen overleven. We hebben waarschijnlijk ook allemaal al wel gehoord dat doktoren zeggen dat je in het ideale geval ongeveer acht glazen water per dag moet drinken. Wat de meeste mensen echter nog niet weten, is dat warm en heet water ook nog een aantal exclusieve voordelen bieden, waarvan je niet kunt profiteren als je koud water drinkt. Een waterkoeler huren is in ieder geval een goed idee.

In dit artikel bespreken we 10 voordelen van het drinken van heet water die je nog niet wist.

1. Gewichtsverlies

selective focus photography of tape measure

Heet water is geweldig om een gezond metabolisme te behouden en dat is, als je een paar kilo probeert af te vallen, precies wat je nodig hebt. De beste manier om dit te doen is door al vroeg in de ochtend je stofwisseling met een glas heet water en wat citroen op gang te brengen. Als extra bonus helpt heet water ook om het vetweefsel (ook wel lichaamsvet genoemd) in je lichaam af te breken.

2. Helpt bij een verstopte neus en keel

Heet water drinken is een uitstekende natuurlijke remedie tegen verkoudheid, hoest en keelpijn. Het lost slijm op en helpt ook om het uit je luchtwegen te verwijderen. Als zodanig kan het verlichting bij een zere keel bieden. Het helpt ook bij het vrijmaken van een verstopte neus.

3. Menstruatiepijn

Heet water kan helpen bij het verminderen van menstruatiekrampen. De warmte van het water heeft een kalmerend en rustgevend effect op de buikspieren, wat uiteindelijk kan helpen bij het genezen van de krampen en de spasmen.

4. Ontgift het lichaam

Heet water is fantastisch om je lichaam te helpen ontgiften. Als je heet water drinkt, begint je lichaamstemperatuur te stijgen, wat resulteert in zweten. Zweten is gunstig omdat het helpt om de gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en het op de juiste manier te reinigen. Voeg voor een optimaal resultaat een beetje citroen toe.

5. Voorkomt vroegtijdige veroudering

couple crossing street

Er is een goede reden waarom je je lichaam van gifstoffen moet ontdoen: ze laten je namelijk sneller verouderen. Het drinken van heet water helpt de huidcellen, die de elasticiteit van de huid verhogen en die worden beïnvloed door schadelijke vrije radicalen, te herstellen. Vervolgens wordt je beschadigde huid ook gladder.

6. Voorkomt acne en puistjes

De voordelen voor de huid blijven maar komen. Heet water reinigt je lichaam diep en elimineert de hoofdoorzaken van acne-gerelateerde infecties.

7. Haargezondheid en vitaliteit

jongen-haar

Het drinken van heet water is ook goed voor het verkrijgen van zacht en glanzend haar. Het geeft energie aan de zenuwuiteinden in je haarwortels en maakt ze weer actief. Dit is gunstig om de natuurlijke vitaliteit van het haar terug te krijgen en het gezond te houden.

8. Bevordert de haargroei

Het activeren van de haarwortels heeft nog een ander voordeel: namelijk groei! Het hete water bevordert de regelmatige activiteit van de wortels en het versnelt vervolgens de groei van je haar.

9. Voorkomt roos

Heet water houdt je hoofdhuid gehydrateerd en helpt bij het bestrijden van een droge hoofdhuid of roos.

10. Verbetert de bloedcirculatie en bevordert een gezond zenuwstelsel

Een ander belangrijk voordeel van het drinken van heet water is dat het je bloedcirculatie verbetert, wat belangrijk is voor een goede spier- en zenuwactiviteit. Bovendien houdt het je zenuwstelsel gezond door de vetophopingen eromheen af te breken.

Laat een reactie achter