Aanvullende zorgverzekeringen heb je in alle soorten en maten. Waar bij de verplichte basisverzekering de overheid de dekking bepaalt, en deze dus bij iedere verzekeraar gelijk is, is dat bij aanvullende pakketten anders. Een verzekeraar mag zelf een aanvullende zorgverzekering samenstellen, en biedt soms zelfs de keuze uit verschillende pakketten. Hoe bepaal je dan welke je het best kunt kiezen? Door goed te kijken naar wat jij belangrijk vindt in een aanvullend pakket.

Een goede dekking van fysiotherapie

fysiotherapie-massage-handen

Uit de basisverzekering fysiotherapie vergoed krijgen is voor de meeste mensen onmogelijk, slechts in een heel beperkt aantal gevallen is dat een optie. Kom je regelmatig bij een fysiotherapeut, dan zal je een goede dekking hiervan dus zeker belangrijk vinden. Kijk goed naar het aantal behandelingen dat je per jaar vergoed kan krijgen bij een verzekering, en of dit om een gedeeltelijke of 100% vergoeding gaat. De verschillen tussen verzekeraars kunnen groot zijn, dus kijk goed naar welke het best bij jouw situatie past.

Geen angst voor de tandartsrekening

Angst, of in ieder geval een beetje spanning, voor een bezoek aan de tandarts, daar hebben veel mensen last van. Maar wist je dat een groot deel van de mensen ook best angst heeft voor de rekening die ze na zo’n bezoekje kunnen ontvangen?

De tandarts is voor volwassenen namelijk niet opgenomen in het basispakket. Dat betekent dat je zonder aanvullende verzekering zelf voor de kosten op zal draaien. Bij een simpele controle kunnen die meevallen, maar heb je een behandeling nodig dan kunnen ze fors zijn. Daarom laten de meeste mensen zich hier goed tegen verzekeren. Hoe hoog je de dekking wilt maken, bepaal je zelf. Zeker wanneer je een slecht gebit hebt kan het echter zeker lonen om hier niet op de bezuinigen.

Niet betalen voor zaken die je niet gebruikt

geld-munten

Ook belangrijk wanneer je een verzekering uitzoekt: niet betalen voor zaken die je toch nooit gaat gebruiken. Een aanvullend pakket met een dekking tegen zo’n beetje iedere vorm van zorgkosten die je kunt maken, kan aantrekkelijk klinken. Als je van een deel van deze kosten echter al weet dat je ze niet zal gaan maken, denk aan orthodontie voor kinderen terwijl je geen kinderen hebt, is het zonde om hier wel voor te betalen. Wil je de beste verzekering vinden, en niet meer betalen dan nodig is, dan zoek je er dus ook eentje die niet te veel dekking biedt voor zaken die je niet nodig hebt. Want meer betalen dan noodzakelijk is, dat wil natuurlijk helemaal niemand.

Laat een reactie achter