Zijslapers kunnen beter een dik, stevig kussen kiezen dan buikslapers, die een dunner kussen nodig hebben. Het beste kussen houdt je hoofd en nek uitgelijnd als je ligt. Elke vulling, van dons tot schuim, kan werken voor zijslapers, zolang het kussen maar dik genoeg is om je nek te ondersteunen.

Vergeet niet de verzorgingsvoorschriften te controleren. Sommige kussens kunnen helemaal niet gewassen worden, terwijl andere kussens met een wasbare hoes alleen in de wasmachine kunnen. Ben je gevoelig voor allergenen, zoek dan een volledig machinewasbaar kussen, en bedenk dat traagschuim meestal niet machinewasbaar is.

Als je een onrustige slaper bent, zoek dan naar opties die gemakkelijk van vorm kunnen veranderen. Als je de hele nacht op je zij blijft liggen, kan een stevig traagschuim kussen je hoofd in één positie ondersteunen om je te helpen in slaap te blijven.

Traagschuim kussens

Traagschuim kussens hebben een dichte structuur, wat betekent dat ze extra steun bieden waar je die het meest nodig hebt – tussen je nek en schouder. Als je op je zij slaapt en je hoofd te hoog of te laag ligt, zorgt dat ervoor dat je wervelkolom uit de uitlijning is en pijn kan veroorzaken. Een traagschuim kussen met medium tot stevige ondersteuning is aanbevolen.

Orthopedische kussens

Orthopedische kussens of posturepedic kussens kunnen ook helpen om nekpijn bij zijslapers te voorkomen. Een orthopedisch kussen is ontworpen om de houding van je lichaam in bed te corrigeren. Ontworpen volgens orthopedische richtlijnen, zorgt het ervoor dat je nek en wervelkolom uitgelijnd blijven om het risico van pijnlijke drukpunten te minimaliseren. Ook hier is middelzware tot stevige ondersteuning wat we aanraden.

Middelzware tot stevige kussens

slapen-telefoon

Een kussen aan de stevigere kant is het meest geschikt voor zijslapers om voldoende steun te bieden bij het recht houden van je hoofd, het overbruggen van de spleet tussen je nek en schouder, en te voorkomen dat het kussen voor je gezicht ophoopt.

Hoe kies je een kussen voor zijslapers

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en eventuele gezondheidsklachten, zijn er verschillende soorten hoofdkussens die aan zijslapers en hun behoeften worden aanbevolen. We hebben hieronder enkele veel voorkomende klachten op een rijtje gezet, samen met een kussen oplossing.

Wat is het beste kussen voor zijslapers met nekpijn?

Probeer een medium stevig kussen als je last hebt van nekpijn om je te helpen je hoofd, nek en wervelkolom op één lijn te houden. We raden een orthopedisch of posturepedic kussen aan, omdat deze ontworpen zijn volgens de medische richtlijnen.

Wat is het beste kussen voor zijslapers met allergieën?

slapen-partner

Als je gevoelig bent voor huidirritatie zoals jeuk, of last hebt van ademhalingsproblemen zoals astma, raden we je aan een hypoallergeen of anti-allergie kussen te kiezen. Deze kussens zijn ontworpen om gewone allergenen zoals stofmijt of schimmel, die symptomen als jeuk en piepende ademhaling kunnen uitlokken, af te weren of er weerstand tegen te bieden.

Wat is het beste kussen voor zijslapers die het ‘s nachts warm hebben?

Heb je de neiging om ‘s nachts in het zweet uit te breken? Als dat zo is, is een verkoelende hoofdkussens een prima keuze. Deze kussens zijn ontworpen met ademende structuren om een goede luchtstroom mogelijk te maken, zodat je je fris en droog blijft voelen.

Hoeveel kussens moet een zijslaper gebruiken?

Over het algemeen is het voor zijslapers aan te raden het bij een middelmatig stevig tot stevig kussen te houden, dat voldoende steun biedt voor hoofd, nek en schouders. Als je liever twee kussens gebruikt, zorg er dan voor dat ze aan de zachtere kant zijn om het overwelven van je nek te voorkomen.

Laat een reactie achter