MDMA is een zeer populaire drug die door veel gebruikers van verschillende leeftijden en bevolkingsgroepen wordt gebruikt. Chemisch gezien wordt MDMA 3,4-Methylenedioxymethamfetamine (MDMA) genoemd. De drug is een van de populairste psychedelische drugs die tegenwoordig door tieners en jongvolwassenen wordt gebruikt, omdat hij de hersenen stimuleert om gevoelens van geluk en euforie te produceren.

MDMA wordt in de volksmond vooral Ecstasy, Molly, of gewoon E genoemd in de popcultuur. De populariteit van MDMA heeft het zo’n groot deel van de popcultuur gemaakt dat veel muziek en liedjes verwijzen naar de psychoactieve drug. De meeste artiesten zingen meestal over MDMA om het effect te prijzen dat de drug heeft op hun welzijn en levensstijl.

MDMA: Hoe wordt het toegediend?

MDMA is een drug die voornamelijk via de mond wordt ingenomen. Hierdoor komt de drug relatief sneller in de verschillende delen van het lichaam terecht. Als de drug oraal wordt ingenomen, duurt het meestal tussen de 30 en 45 minuten om geactiveerd te worden. Eenmaal geactiveerd, kan de trip tussen de 3 en 6 uur duren. Mensen nemen MDMA meestal voor meer genot en de drug wordt sterk geassocieerd met seksueel genot en andere seksueel georiënteerde thema’s. Daarnaast kan MDMA ook om andere redenen worden genomen, zoals voor het genot van veranderde sensaties, om empathisch en energiek te worden.

Verslavingsniveau en veelvuldig gebruik

MDMA is een psychedelische drug waarvan bekend is dat hij een lage tot matige verslavingsverplichting heeft. Wat de toediening betreft, wordt de drug gewoonlijk via de mond toegediend. Andere niet-gebruikelijke toedieningsvormen zijn rectale inbrenging, injectie, inhalatie (verdamping) en snuiven. MDMA wordt medisch gebruikt om psychotherapeutische behandelingen te verbeteren en was tegen 1980 een zeer populaire straatdrug. In de stedelijke cultuur over de hele wereld wordt de drug meestal geassocieerd met elektronische dansmuziek, raves en dansfeesten. Om een hoger niveau van opwinding en euforie te krijgen, mengen mensen

de drug meestal met verschillende andere stoffen zoals methamfetamine, amfetamine en efedrine.

De effecten van MDMA

Als het gaat om de effecten van MDMA, zijn er verschillende. Het gaat om nadelige effecten op korte termijn, zoals wazig zien, tandenknarsen, snelle hartslag en zweten. Als gebruikers de drug gedurende langere tijd gebruiken, kunnen ze de volgende effecten krijgen: slaapproblemen, paranoia, geheugenproblemen en verslaving. Extreme inname van de drug kan leiden tot verhoogde temperatuur van het lichaam en uitdroging, die meestal de dood veroorzaakt. Mensen die de drug gebruiken voelen zich meestal moe en depressief.

Hoe werkt MDMA?

MDMA is een drug die typisch werkt door de versterking van neurotransmitters zoals dopamine, noradrenaline en serotonine in bepaalde delen van de hersenen. MDMA is een lid van de vervangen amfetaminecategorieën. De drug is wijd en zijd bekend om zijn hallucinogene en stimulerende effecten.

De legaliteit van het medicijn

Hoewel het op grote schaal wordt gebruikt door tieners en jonge volwassenen, is de drug in de meeste landen illegaal verklaard. Momenteel is MDMA medisch gezien niet bruikbaar voor de behandeling van welke kwaal dan ook. De FDA in de VS doet echter momenteel onderzoek naar de drug om te bepalen of deze geschikt is voor klinisch gebruik. Hoewel het betwistbaar is of MDMA legaal is, kunnen mensen nog steeds 5-mapb, MDMA, en vele andere onderzoekschemicaliën kopen bij het Chemical collective. Dit zijn allemaal drugs die worden geconsumeerd vanwege hun veronderstelde voordelen voor hun gebruikers.

Laat een reactie achter