Het vinden van een goede Au Pair is misschien wel een van de grootste uitdagingen voor het ouderschap. Zeker wanneer je beide werkzaam bent en er niet elke dag een ouder thuis kan zijn. Vaak is er wel een lieve opa of oma die een dagje wilt oppassen maar dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Maar hoe vind je nou de juiste oppas? En wat maakt iemand een goede oppas? Je leest tips in deze blog.

Waar vind je de geschikte oppas?

oppas-twee-kinderen

Elk kind is anders en heeft daarmee ook zijn of haar eigen behoeftes. Daarnaast is er een groot verschil tussen wekelijks een vaste oppasdag, dat heet een nanny, en sporadisch een keer een oppas nodig hebben. Wanneer je echt op zoek bent naar een vaste oppas die een vast dag of meerdere dagen in de week komt, dan kun je het beste een gerichte advertentie plaatsen. Gelukkig zijn er meerdere platformen die je kunnen koppelen aan een geschikte oppas. Zo kun je zoeken naar een oppas in je regio. Zo krijg je een selectie van oppassen in de buurt en vaak staat er ook bij hoe veel ervaring ze hebben en reviews van vorige adressen. Zo kun je de keuze baseren op ervaringen van anderen wat vaak erg fijn is. Je kunt natuurlijk ook eens rondkijken in de buurt. Woont er een leuke buurvrouw die veel thuis is? Of een buurmeisje die graag naast haar studie wat wilt bijverdienen? Zo houd je het dichterbij huis en kun je via de buurt informatie inwinnen over de betrouwbaarheid.

Eigenschappen van een goede oppas

man and girl sitting on brown dock near boat and two white ducks during daytime

Smaken verschillen natuurlijk maar er zijn een aantal eigenschappen die een oppas maken tot een goede oppas. Kinderen hebben vaak veel beweging nodig en zijn graag actief bezig, het is dan ook fijn als een oppas lekker met de kinderen gaat buiten spelen, spelletjes doet of gaat knutselen. Kinderen hebben vaak een eigen willetje en hebben de ene keer zin om naar de speeltuin te gaan en de andere keer om zelf te spelen.Het belangrijkste aan een goede oppas is dat hij of zij betrouwbaar is. Kinderen zijn het waardevolste bezit van ouders en het is vaak moeilijk om iemand volledig te vertrouwen alleen met de kinderen. Het is daarom verstandig om een proefperiode in te stellen zodat niet alleen de kinderen aan de oppas kunnen wennen maar ook de ouders een goed gevoel krijgen. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart naar het werk kunt gaan zonder de zorgen om je kinderen.

Kortom, het vinden van een oppas is niet altijd gemakkelijk maar zeker mogelijk! Houd vooral je ogen en oren goed open voor verhalen van anderen.

Laat een reactie achter