Ongemakkelijk ‘tussen’ weer is een steeds terugkerend thema hier in het Nederland. Wat doe je als het niet koud is, maar ook niet warm?

Nou, een bodywarmer heren kan de oplossing voor je dilemma zijn. Bekijk onze blog en ontdek hoe bodywarmers flexibiliteit aan je outfits kunnen toevoegen.

Wat is een bodywarmer?

Een bodywarmer is een mouwloos jack dat over andere lagen kleding gedragen kan worden. Ze zijn bedoeld om het lichaam geïsoleerd te houden en zijn meestal gemaakt van een gewatteerde stof, zoals een donsjack bijvoorbeeld.

Wat is het verschil tussen een gilet en een bodywarmer?

Om heel eerlijk te zijn, zijn het gewoon twee namen voor hetzelfde. Gilets hebben de neiging een slankere pasvorm te hebben dan bodywarmers, maar dat is het wel zo’n beetje wat het verschil betreft.

Soorten bodywarmers

Fleece:

fleece-bodywarmer-calvin-klein

Het is in principe een mouwloze versie van je traditionele fleece tussenlaag. Ideaal als je iets zachts en behaaglijks onder je jas wilt als het buiten fris aanvoelt. In sommige gevallen kun je je bodywarmer zelfs integreren met de interactieve ritsen die je in compatibele jassen vindt. Mocht je zoiets met mouwen willen, dan raden we een baseball jacket heren aan.

Je kunt je fleece bodywarmer ook als buitenste laag dragen; voor een casual look combineer je het met jeans en een overhemd met kraag.

Gewatteerd:

bodywarmer-groen-tommy-hilfiger-gewatteerd

Gewatteerde bodywarmers presteren meestal het best op het gebied van effectieve isolatie. Ze zijn gemaakt van materialen die lijken op die in donsjacks en slaapzakken, met als doel de lichaamswarmte in te sluiten als het buiten koud is.

Deze vulling maakt ze wel relatief dik, zodat ze meestal als buitenste laag gedragen worden. Mits je ruimte hebt, kun je ze echter zeker onder je jas dragen.

De soorten vulling variëren naargelang de prijs. Goedkopere bodywarmers zullen synthetische isolerende vezels bevatten, terwijl duurdere versies meestal gemaakt zijn van eenden- of ganzendons.

Technisch:

outdoor-bodywarmer-stone-island-zwart

Outdoor bodywarmers zijn ontworpen met het oog op specifieke activiteiten (b.v. schieten, vissen, reizen) en zullen dun en licht zijn, en minder isolatie bieden ten gunste van het praktische gebruik. Dit type bodywarmer zal waarschijnlijk voorzien zijn van meerdere zakken om gemakkelijk bij bepaalde voorwerpen te kunnen, zoals geweerpatronen, vishaken en aas.

Wanneer kan ik een bodywarmer dragen?

Er zijn niet veel gelegenheden die zich niet lenen voor een bodywarmer om eerlijk te zijn. Telkens als je voelt dat je net dat beetje extra warmte nodig hebt, gooi je er een aan.

Een bepalend kenmerk van bodywamers is dat ze mouwloos zijn. Veel mensen zien daar het voordeel niet van in, maar het is vooral handig voor iedereen die actief wil zijn. Arm beweeglijkheid is een integraal onderdeel van veel buitenactiviteiten, en een mouwloos jack is veel minder beperkend dan een traditionele jas.

Aanbevolen gebruik:

  • Dagelijks gebruik – gedragen als onderdeel van een casual outfit
  • Isolerende tussenlaag – gedragen onder een jas
  • Wandelen, wandelen, kamperen – veelzijdig, licht en gemakkelijk in te pakken
  • Klimmen, vissen en schieten – onbelemmerde bewegingsvrijheid voor de armen

Wat kan ik bij een bodywarmer dragen?

man-grijze-hoodie-blauwe-bodywarmer

Een bodywarmer kan onderdeel worden van elke outfit, en gecombineerd worden met verschillende laagjes.

  • Overhemden en polo’s
  • T-shirts met lange en korte mouwen
  • Fleece tussenlagen
  • Sweatshirts, truien en hoodies

Als de temperaturen echt dalen, wil je je bodywarmer misschien ook onder je jas aanknijpen.

Hoe moet een bodywarmer passen?

Een nauwsluitend bodywarmer is ideaal. Hoe dichter het tegen je lichaam zit, hoe effectiever het zal zijn in het vasthouden van lichaamswarmte. Een ander voordeel van een nauwsluitende pasvorm is dat je er ook een jas over kunt leggen.

Als je van plan bent dikke lagen onder je bodywarmer te dragen, kan het de moeite waard zijn voor een iets lossere pasvorm te gaan, zodat je ruimte hebt voor een sweatshirt of hoodie eronder.

Bodywarmers voor kinderen

Bodywarmers voor kinderen zijn een geweldig alternatief voor een jas, omdat ze licht en slijtvast zijn en ze zo veel gemakkelijker aan en uit te trekken!

Laat een reactie achter