Voertuigen zijn duur en het is belangrijk om je investering te beschermen door je voertuig te beschermen tegen de elementen. Degenen die de luxe hebben om een ​​garage in hun huis te laten bouwen, hoeven zich daar misschien geen zorgen over te maken, maar voor de rest van ons is een carport een geweldige investering.

Dit artikel gaat in op wat een carport is, de voordelen van het bezitten van een carport en waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe of gebruikte carport.

Wat is een carport?

carport-twee-autos

Een carport is een structuur dat gelijkt op een terrasoverkapping, maar dan naast je tuin. Het is een buitenconstructie is die je voertuig tegen de elementen beschermt. Het is als het ware een buitengarage zonder deur.

Als je geen garage hebt, heeft het kopen van een carport veel voordelen. Een carport kan niet alleen je voertuig beschermen tegen wind, regen, sneeuw en UV-stralen, maar het kan ook de waarde van je huis verhogen en een veelzijdige ruimte bieden voor opslag of andere doeleinden.

Carports kunnen je voertuig beschermen tegen de elementen

Het grootste voordeel van het hebben van een carport aanbouw is dat het een goede bescherming biedt tegen de elementen, zodat je voertuig veel minder snel beschadigd raakt door de krachten van de natuur. Natuurlijk kunnen extreme weersomstandigheden je voertuig nog steeds beschadigen, maar dat geldt ook voor voertuigen in garages. Dat gezegd hebbende, beschermen carports je voertuig grotendeels tegen de volgende zaken:

Regen

Zware regenval kan je voertuig op verschillende manieren beschadigen. Zware regenval kan niet alleen de lak van je voertuig beschadigen, maar kan ook roest veroorzaken, en in het ergste geval kan water zelfs mechanische problemen veroorzaken. Met een carport hoef je je geen zorgen te maken als er onweer opsteekt. Je zal gemoedsrust hebben wetende dat je voertuig is afgedekt en beschermd tegen de regenval.

Sneeuw

Net als water kan sneeuw ook aanzienlijke schade aan een voertuig veroorzaken. Sneeuw veroorzaakt roest, wat je voertuig onaantrekkelijk kan maken, en het repareren van roestschade kan tijdrovend en daardoor zeer kostbaar zijn. Sneeuw kan ook schade aan je voorruit veroorzaken, waardoor dure reparaties nodig zijn.

Een carport voorkomt dat het grootste deel van de sneeuw bovenop je voertuig terechtkomt, wat schade kan voorkomen en je elke winter een hoop geld kan besparen op dure reparaties.

Hagel

Hoewel hagelbuien minder vaak voorkomen, komen ze toch af en toe voor en is er maar één hagelbui nodig om je voertuig ernstig te beschadigen. Hagelstenen kunnen je voorruit breken, waardoor je Hashtag Smart One onveilig wordt om te besturen, en in sommige gevallen kan hagel je auto zelfs ernstig deuken, waardoor een uitgebreide carrosserie nodig is die niet goedkoop zal zijn.

UV straling

Een ander belangrijk voordeel van carports is dat ze je voertuig beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, die de lak van je voertuig ernstig kunnen verkleuren en zelfs het dak kunnen vernietigen door deuken en scheuren te veroorzaken.

Laat een reactie achter