Je matras vervangen kan vermoeiend zijn. Het afschuimen van winkels en websites, het beslissen tussen schuim en veren, het bepalen van de beste matrasmaat en hoeveel u kunt en wilt uitgeven, kan u het gevoel geven dat u toe bent aan een dutje. Hypnia helpt u in zes vragen de juiste matras te kiezen!

Waar kan ik het best shoppen voor een matras?

Het is al lang niet meer zo dat “ter plaatse” in de winkel een matras uitproberen de énige manier is om een goede matras te kiezen.  Dankzij gratis verzending en “matrassen op proef”, neemt u geen enkel risico met het kopen van een matras online. Bij Hypnia.nl kan je je matras maar liefst 120 nachten op proef uitproberen en kan je ze gratis terugsturen of omruilen!

Voordat je begint met winkelen voor een matras.

matras-bed-wit

Misschien hebt u al een paar specifieke matras kenmerken in gedachten. Ga nog niet meteen naar uw plaatselijke handelaar of zoekmachine. Begin je zoektocht eerst met het overwegen van een paar persoonlijke kenmerken.  Wat een goede matras is voor jezelf, is daarom niet de beste keuze voor een ander.

Slaaphouding

Je favoriete slaaphouding kan een rol spelen bij het kiezen van de juiste matras. Slapen op een matras die niet de juiste ondersteuning biedt voor uw gebruikelijke houding kan bijdragen tot pijn en slecht slapen.

Rugslapers

Als je meestal op je rug slaapt, bieden zachtere matrassen waarschijnlijk niet genoeg ondersteuning om uw ruggengraat tijdens het slapen in de juiste stand te houden. Een steviger schuim- of hybride matras, dat spiraalveren en schuim combineert, kan je helpen om beter uit te rusten.

Zijslapers

Op je zij slapen legt druk op de schouders en heupen, dus zul je op zoek moeten naar een zachtere matras die uw lichaam ondersteunt en de druk op deze belangrijke punten helpt te verlichten. Veel zijslapers vinden dat traagschuim of pillow-top-matrassen een ideale combinatie van comfort en ondersteuning bieden.

Buikslapers

Zorgverleners raden buikslapers over het algemeen aan om over te schakelen op een slaaphouding die betere gezondheidsvoordelen biedt. Het slapen op de buik belast de ruggengraat. Na verloop van tijd kan dit leiden tot rug- en nekpijn.

Maar als je alleen goed op je buik kunt slapen, wil je er zeker van zijn dat je op de juiste matras slaapt.

Een ideale matras voor buikslapers moet de ruggengraat stevig ondersteunen. Als uw matras zacht genoeg is om in weg te zakken, kan je wakker worden met pijn en stijfheid. Een stevig hybride of schuimmatras werkt meestal het beste.

Combinatie slapers

Als je de hele nacht van houding verandert, ben je een combinatie slapers. Als je je vaak omdraait, wilt je er zeker van zijn dat je in elke positie comfortabel op uw matras kunt liggen. Een matras met een gemiddelde hardheid kan de juiste combinatie van comfort en ondersteuning bieden.

Lichaamstype

slapen-telefoon

Je lichaamstype kan ook van invloed zijn op de mate van ondersteuning die je nodig hebt van je matras. “Elk lichaam is anders gevormd, wat invloed kan hebben op de belasting van je wervelkolom als je probeert in slaap te komen”.

Mensen die meer dan 100 kilo wegen, hebben over het algemeen een steviger bed en een hardere matras nodig om voldoende ondersteuning te krijgen. Hybride matrassen die pocketvering combineren met traagschuim, hebben vaak een langere levensduur.

Als u erg groot bent, kiest u natuurlijk best voor een matras van 2m lang.

Pijn

Als je regelmatig wakker wordt met pijn in uw onderrug of nek, kan het zijn dat je matras niet meer in staat is om uw lichaam te ondersteunen en je ruggengraat in een neutrale positie te houden.   Als je op een matras blijft slapen die niet goed ondersteunt, wordt de pijn meestal alleen maar erger.  In dat gevel is een matras van middelmatig stevig schuim een goede keuze.

Prijs

Nieuwe matrassen variëren sterk in prijs, afhankelijk van een aantal factoren, zoals het materiaal, de productielocatie, het type en het merk.  Hypnia is er trots op om prijs/ kwaliteit, uitstekende matrassen te kunnen leveren.

Hoe kiest u een matras?

slapen

Weet u al hoeveel u wilt uitgeven aan uw nieuwe matras? Weet u wat uw belangrijkste kenmerken zijn, zoals lichaamstype en slaaphouding? Als u die eenmaal hebt afgevinkt, kunt u gaan nadenken over specifieke matras kenmerken- en er zijn er in feite genoeg om te overwegen.

  •       Latexmatrassen
  •       Luchtmatrassen
  •       Traagschuim matrassen
  •       Pocketvering matrassen
  •       Hybride matrassen

Wanneer u online winkelt, wilt u controleren of een bedrijf het volgende aanbiedt:

  •   Een proefperiode. Deze moet lang genoeg zijn, zodat u kunt bepalen of de matras echt werkt. 100 nachten is een standaard proefperiode, maar sommige bedrijven – waaronder Hypnia – bieden langer dan dat
  •   Gratis verzending. De meeste matrasmerken bieden gratis verzending, maar u kunt dit het beste even controleren voordat u tot aankoop overgaat.
  •   Gratis retourneren. Hoewel veel merken de kosten van het terugsturen vergoeden, kunnen sommige merken verwerkingskosten of re-stocking fee in rekening brengen. U moet ook controleren hoe retourzendingen werken. Als de matras u niet bevalt, moet u hem dan wegbrengen of ophalen, of regelt het bedrijf dat?
  •   Een goede garantie. Bijna elke matras heeft een garantie. Een garantie van 10 jaar is vrij standaard, maar vergeet niet dat een garantie niet alles dekt. U kunt de garantie doorlezen voordat u tot aankoop overgaat om er zeker van te zijn dat u weet wat de garantie dekt. Houd er ook rekening mee dat de garantie kan vervallen als u uw matras op het verkeerde onderstel legt of op de grond laat liggen.

Wanneer je van matras wilt veranderen, zijn er een hoop dingen waar je rekening mee dient te houden.  Hypnia helpt je met je keuze en biedt bovendien een langere garantie en proefperiode dan de meeste andere online-matrasaanbieders

Laat een reactie achter