Ben jij ondernemer en heb je al eens een bedrijfsauto overwogen? Het is een goede investering waarmee je de professionele uitstraling van je onderneming vergroot. Je schaft een bedrijfsauto het makkelijkst aan door middel van een lease. Bijvoorbeeld met operational of financial lease rijd je al snel in je eigen bedrijfsauto. Maar wat is financial lease? Wat zijn de voordelen en is het wat voor mij? Lees snel verder. Wij vertellen je alle ins en outs over een financial lease!

Wat is financial lease?

Financial lease is een van de vormen van het leasen van een bedrijfsauto. Een leasemaatschappij koopt een auto waardoor jij deze als onderneming kunt gebruiken. Door een maandelijkse betaling betaal je de auto als het ware af. Zelf heb je grote invloed op het maandelijks te betalen bedrag. Je kiest namelijk zelf de auto uit en bepaalt de loop- en eindtijd van de leaseperiode. Laat eens je financial lease berekenen en bekijk hoeveel jij hier maandelijks aan kwijt bent.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Blue Audi A4 Quattro Saloon Scene auto

Een financial lease ga je niet zomaar aan. Er komen namelijk een aantal grote voordelen bij kijken. Ten eerste is het een goede investering zonder dat je in één keer een grote uitgave doet. Door maandelijks een bedrag te betalen, is de auto aan het eind van de leaseperiode van jou. Financial lease ZZP met financialleaseforyou.nl is dus vooral handig voor zelfstandig ondernemers. Daarnaast weet je met de flexibiliteit van de maandelijkse kosten precies wat je elke maand betaalt. Dat is handig voor een goede budgettering!

Is het wat voor mijn onderneming?

Je vraagt je wellicht af of een financial lease iets is voor jouw onderneming. Dat hangt af van een aantal factoren. Let onder andere op de financiële situatie van je onderneming en of je überhaupt behoefte hebt aan een bedrijfsauto. Zoals we al zeiden is financial lease vooral aantrekkelijk voor ZZP’ers. Ben je een groter bedrijf en heb je meerdere bedrijfsauto’s nodig? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van operational lease.

Hoe vraag ik het aan?

tesla-binnenkant-rijden-vinger-auto

Het aanvragen van een financial lease heb je tegenwoordig snel gedaan. Er zijn genoeg websites die je hier namelijk graag bij helpen. Bepaal eerst welke auto je nodig hebt. Bereken dan online je financial lease en bekijk of dit financieel haalbaar is. Dien dan je aanvraag in bij een leasemaatschappij. Lever je documenten in en zij regelen de rest. Dan kun jij snel op pad met je eigen bedrijfsauto.

Financial lease helpt je dus met het aanschaffen van een bedrijfsauto. Door een maandelijks bedrag te betalen is de auto aan het eind van de leaseperiode van jou. Dit is handig voor ZZP’ers die een grote uitgave nog niet gelijk kunnen doen. Is een bedrijfsauto wat voor jou?

Laat een reactie achter