Genen, levensstijl, en gewicht wisselingen kunnen allemaal bijdragen tot een ouder wordende, gerimpelde hals. Een halslift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid rond je hals wordt verwijderd terwijl de resterende huid opnieuw wordt gepositioneerd en strakgetrokken.

De procedure bij Dr. Wever is ontworpen om rimpels en verslapte huid aan te pakken en de hals een strakker, jeugdiger uiterlijk te geven. Patiënten kunnen ervoor kiezen om alleen een halslift te ondergaan, hoewel de ingreep meestal gepaard gaat met een facelift.

Ben je geschikt voor een halslift?

chirurg

De procedure is bedoeld om je een hals te geven die aan je verwachtingen voldoet (of die overtreft). Niet iedereen die dat wil is echter een ideale kandidaat voor chirurgie. Als je nieuwsgierig bent of je al dan niet in aanmerking komt als kandidaat, lees dan verder en zie wat er voor nodig is.

Je bent oud genoeg

De meeste patiënten zijn boven de 40 jaar, en willen de tekenen van veroudering corrigeren en een jonger, strakker, verjongd uiterlijk bereiken. Jongere mensen die aanzienlijke vetophopingen in het gebied hebben, kunnen echter ook kandidaat zijn. Er is dus geen echte leeftijdsgrens aan wanneer je een halslift kunt ondergaan. Je bespreekt met je chirurg welke behandelingen of procedures het beste aan je cosmetische doelen beantwoorden.

Je bent gezond

Het is uiteraard belangrijk dat je in goede algemene gezondheid verkeert als je cosmetische ingrepen ondergaat. Je bespreekt je huidige gezondheidstoestand met je chirurg, en je wordt gevraagd alle belangrijke medische informatie vrij te geven. Het is van cruciaal belang dat je tijdens je consult eerlijk bent en alle medische aandoeningen bekendmaakt die de resultaten van je ingreep kunnen beïnvloeden.

Hoewel ideale kandidaten vóór de operatie niet aan reeds bestaande kwalen lijden, diskwalificeert het hebben van één (of meer) je niet altijd van een operatie. Als de medische conditie iets is dat behandeld kan worden, zal dat vóór je procedure gedaan worden.

Je bent een niet-roker

Roken (of het gebruik van andere tabaksproducten) is niet alleen schadelijk voor je algemene gezondheid, maar kan ook chirurgische ingrepen bemoeilijken. Als je rookt of tabaksproducten gebruikt, zal je gevraagd worden daarmee te stoppen gedurende minstens 4 weken voor je operatie en gedurende enkele weken daarna.Roken kan het genezingsproces van je lichaam verstoren en je herstelperiode verlengen.

Je verwachtingen zijn realistisch

Een operatie ondergaan kan je een heel eind op weg helpen om je esthetische doelen te bereiken en je een verjongde, jonger uitziende hals te geven. Het kan echter niet elk probleem oplossen. Een halslift richt zich op het verfraaiing van de hals. Als het bereiken van je cosmetische doelen ook andere delen van je gezicht, hoofd, dan adviseren wij dat te bespreken met je chirurg.

6 Dingen om te weten over een halslift

neck-hand-dame


1. Wat de procedure inhoudt

Patiënten kiezen voor een halslift om hun huid gladder en strakker te maken. De procedure bestaat uit twee afzonderlijke delen. Het eerste is het verwijderen van overtollig vet en spierweefsel . Het tweede is het verstrakken van de huid.

De meeste procedures worden in narcose uitgevoerd en nemen meestal twee tot drie uur in beslag.

2. Het kan gecombineerd worden met andere ingrepen

Een van de beste dingen aan cosmetische chirurgie is dat meerdere ingrepen tegelijk kunnen worden uitgevoerd als ze allemaal op hetzelfde lichaamsdeel betrekking hebben. Een halslift wordt vrijwel altijd in combinatie met een facelift verricht.

3. Een goede halslift is en technisch complexe ingreep

Zoals ook bij een facelift het geval is, is een “klein beetje” halslift een eenvoudige ingreep, maar een goede halslift niet. Om een strakke kaak-halslijn te creëren is een technisch begaafde chirurg essentieel.

4. Het geeft langdurige resultaten

Een halslift wordt beschouwd als semi-permanent. Je hoeft niet bang te zijn dat de resultaten van je operatie na een jaar of twee verdwenen zijn, hoewel er altijd wel verslapping optreed in de eerste 6 maanden. Cosmetische chirurgie is zeer effectief in het terugdraaien van de klok – maar ze kan de klok niet helemaal stilzetten. Je ziet er jonger uit na de operatie, maar je huid zal blijven verouderen.

5. Bespreek je medische geschiedenis

Tijdens je consult bespreken jij en je behandelaar je cosmetische doelen, waarom je een operatie wilt ondergaan, en of een halslift al dan niet geschikt voor je is. Zorg dat je je volledige medische voorgeschiedenis bij de hand hebt zodat je arts die kan beoordelen, en vermeld zeker alle medische aandoeningen die je hebt en kwalen die je op dit moment ervaart.

Het is van het grootste belang dat je eerlijk en grondig bent als je je medische geschiedenis uit de doeken doet. Verreweg de meeste patiënten met reeds bestaande aandoeningen zijn uiteindelijk geschikte kandidaten voor een operatie. In sommige gevallen moet je misschien wachten tot je reeds bestaande aandoening aangepakt is voor je de ingreep kunt ondergaan. Je zorgverlener zal je daarbij helpen als je dat nodig hebt.

6. Je hebt misschien geen halslift nodig

Tijdens een consult kan soms worden vastgesteld dat de cosmetische doelen van een patiënt geen chirurgische ingreep nodig hebben om te worden bereikt. Soms kan een van onze minder invasieve behandelingen je helpen je doelen beter te bereiken dan een operatie dat kan.

Wanneer zijn de resultaten van een halslift zichtbaar?

woman in white tank top

Een halslift wordt in narcose uitgevoerd, en je kunt dezelfde dag naar huis. Zorg er wel voor dat je iemand hebt om je daarna naar huis te brengen. Als je je resultaten evalueert, realiseer je dan dan dat – hoewel er direct zichtbaar resultaat is – het enkele weken tot een paar maanden kan duren voor je de eind resultaten kun zien.

Je kunt je resultaten verlengen

Zoals gezegd zal de ingreep je uiterlijk drastisch verbeteren, maar het duurt niet eeuwig. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om de resultaten van je operatie te helpen verlengen. Zorg ervoor dat je altijd zonnecrème draagt als je naar buiten gaat, want de zon is de voornaamste reden dat onze huid zo snel veroudert als ze doet.

Bovendien helpt het volgen van een gezonde levensstijl en het vermijden van gewichtstoename om de lift van je ingreep aanzienlijk te verlengen.

Laat een reactie achter