Blockchain kan de cryptocurrency exchanges een veel betere beveiliging bieden, waardoor het gemakkelijker wordt om HODL strategieën uit te voeren.

Blockchain wordt soms wel eens de grootste uitvinding sinds die van het internet genoemd. Het wordt al in veel verschillende industrieën gebruikt, maar is nog steeds bijzonder belangrijk in de branche waarvoor het eigenlijk werd ontwikkeld: de handel in cryptocurrency.

Helaas gebruiken niet alle cryptocurrency-platforms of -exchanges dezelfde blockchain. Je moet ervoor zorgen dat de providers, die je gebruikt, ook de beste blockchain-oplossingen gebruiken om het hoogste beveiligingsniveau te kunnen garanderen.

Er zijn veel manieren om door crypto te verhandelen rijk te worden en er zijn ook veel verschillende benaderingen voor het beleggen in cryptocurrency. Eén van de meest voorkomende beleggingsstrategieën is om iets te doen dat HODL wordt genoemd. Je vraagt je misschien af wat HODL is, maar in dit artikel zullen we bespreken wat HODL is en waar je het het beste kunt doen. Je krijgt ook een beter inzicht in welke rol blockchain voor de beveiliging van crypto kan betekenen.

Wat is HODL?

hodl-logo

In het kort is HODL slechts een term, die door crypto-enthousiastelingen wordt gebruikt om een investeringsstrategie te beschrijven. De strategie is eigenlijk heel eenvoudig. Een persoon koopt een cryptocurrency en houdt deze vervolgens vast, in de hoop dat de valutawaarde in de loop van de tijd enorm zal stijgen. Een investeerder, die deze strategie gebruikt, staat in cryptokringen bekend als een HODLER.

Verschillende cryptocurrencies zijn in de loop van de tijd exponentieel gegroeid en het was, als ze tenminste verstandig investeerden, winstgevender voor HODLER’s om hun valuta te HODLen. Bitcoin, Ethereum en Ripple hebben allemaal over lange tijdframes zeer goed gepresteerd en er zijn er nog veel meer zoals zij. Het is gemakkelijker om ze te gebruiken als je een provider hebt met de meest veilige blockchain-algoritmen omdat je dan weet dat de kans op een beveiligingsinbreuk kleiner is. Dit betekent dat je minder kans hebt om je geld te verliezen en je kunt ook dankzij de betrouwbaardere blockchain-technologie van meer stabiliteit profiteren.

Zijn er risico’s aan HODL verbonden?

Het antwoord is ja, absoluut. Geschat wordt dat 80% van alle crypto-munten, die momenteel op de markt zijn, regelrechte nepperij is wat betekent dat iedereen, die een HODL-techniek met deze munten toepast, waarschijnlijk erg teleurgesteld zal worden.

Er zijn ook betrouwbare cryptocurrencies, die niet echt in waarde stijgen en dit waarschijnlijk ook niet zullen gaan doen. Als je bijvoorbeeld HODL voor Litecoin had gebruikt (wat een volkomen legitieme crypto is), bevind je je misschien in een lastige situatie omdat de waarde van Litecoin lang niet in de buurt komt van de hoge waarden, die het ooit had. Het kan enkele jaren duren voordat je zelfs op die hoge waarden terugkomt of erger nog, misschien komt dat wel nooit.

Ten slotte verliezen sommige cryptocurrencies gewoon alle momentum, crashen ze en worden ze uiteindelijk waardeloos. Dit kan komen omdat de ontwikkelaars het project moe zijn geworden, er nieuwe en betere projecten zijn ontstaan of dat de gemeenschap, die die munt gebruikte, naar een andere munt is verhuisd. Dit komt veel vaker voor dan je zou denken. Het is alleen omdat een klein handjevol valuta’s, die in de publieke belangstelling staan, het goed doen dat deze gevallen over het hoofd worden gezien.

HODLER’s zijn echter meestal extreem optimistisch en vaak zijn deze argumenten over risico aan dovemansoren gericht. Als je HODL voor je crypto gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je de risico’s, die eraan verbonden zijn, kent.

Beste exchanges voor HODL

Als het gaat om het kiezen van de ideale crypto exchange voor HODL, kan deze anders zijn dan degene waarop je nu actief handelt. Een HODLER houdt zich niet bezig met genereuze verkoopprijzen en zoekt in plaats daarvan naar de beste koopprijs en de laagste kosten. Daarnaast zullen ze ook vaker op zoek gaan naar de veiligste cryptocurrency exchange om hun gekozen munt te kopen.

HODLER’s zullen ook andere criteria voor het selecteren van een exchange hebben, zoals

  • De veiligste cryptocurrency exchange
  • Exchanges met lage kosten
  • Aantrekkelijke koopprijzen
  • Moet grote aankopen ondersteunen
  • Niet gereguleerd.

Waarom niet-gereguleerd?

HODLER’s zullen doorgaans een grote hoeveelheid cryptocurrency willen kopen. Ze zullen echter waarschijnlijk niet de moeite willen nemen om eindeloze identiteitsbewijzen en persoonlijke informatie te verstrekken om dit te kunnen doen. Dit betekent dat HODLER’s vaak op zoek gaan naar exchanges, die grote aankopen ondersteunen zonder al te veel identiteitsvereisten.

Dit is niet noodzakelijk ook een duistere praktijk. Het is meer om de transactie snel te kunnen doen en het geld veilig bij HODL op te slaan. Het is vooral belangrijk als een transactie tijdgevoelig is en een munt een prijsdaling waar een HOUDER van wil profiteren. De vertraging van het verstrekken van identificatie kan het verschil zijn tussen maandenlang moeten HODLen om dezelfde winst te kunnen maken. Winst kan je berekenen met een winst tijdmachine.

Is HODL ook geschikt voor mij?

i-am-hodling

Dit is een vraag, die alleen jij kunt beantwoorden. Er zijn verschillende overwegingen, die je moet maken bij het zoeken naar HODL. Dit zijn:

  • Is de hoeveelheid geld, die je voor HODL gebruikt, volledig besteedbaar? Als dat niet het geval is, kun je de hele strategie ondermijnen door in geval van nood je geld op te nemen.
  • Weet je genoeg over de munt waarin je wilt investeren om te weten dat het absoluut geen oplichterij is?
  • Ben je je bewust van de risico’s en bent je bereid om het volledige bedrag dat je belegt te verliezen als de markt zich tegen de door jou gekozen munt keert?

Als je deze vragen hebt onderzocht en hebt beantwoord, heb je een beter idee of HODL ook iets voor jou is. Als dat zo is, kan het op de lange termijn zeer winstgevend zijn. Veel HODLER’s, die vroeg met Bitcoin begonnen, hebben een fortuin vergaard. Het belangrijkste hier is echter dat ze onderweg de stormen hebben doorstaan, aangezien Bitcoin ook vele malen is gecrasht. Je zult dan ook ontdekken welke exchange de beste blockchain-technologie heeft om meer veiligheid te kunnen bieden.

Laat een reactie achter