Een van de nieuwe manieren om jouw financiële portefeuille te diversifiëren is door middel van vastgoedcrowdfunding. Het is populair bij beleggers van alle leeftijden en interesses, omdat crowdfundingplatforms het gemakkelijker dan ooit maken om te investeren in vastgoedprojecten, ongeacht de grootte van jouw budget. Dit is een aantrekkelijke manier om jouw vermogen te diversifiëren met een minimale initiële investering en te groeien in de wereld van eigendom en verhuur van onroerend goed. In dit artikel gaan we dieper in op vastgoedcrowdfunding als een vorm van online investeren en geven we je een kleine introductie over wat je in ieder geval moet weten voordat je begint.

Wat is vastgoedcrowdfunding precies?

Gratis Grulla Verde Y Amarilla Foto de stock

Vastgoedcrowdfunding is het proces waarbij het publiek geld of startkapitaal doneert om een nieuw project in onroerend goed te financieren. Dit is een op internet gebaseerde financieringsmethode waarmee beleggers hun investeringsprojecten op internet kunnen plaatsen en projectstarters hun concepten rechtstreeks aan potentiële beleggers kunnen bekendmaken.

Vastgoedontwikkelaars kunnen financiële steun krijgen voor huidige of toekomstige vastgoedinvesteringen door fondsen te werven bij mensen met vergelijkbare belangen. Denk hierbij aan mogelijkheden zoals woon- of commerciële bedrijven, inclusief de ontwikkeling van nieuwe woon-, winkel- of kantoorruimte, of gedeeltelijke eigendom van bestaande bedrijven. Redenen om te investeren in vastgoed crowdfunding zijn onder meer een betere diversificatie van activa en beleggingsportefeuilles, mogelijkheden voor een klein startkapitaal, risico’s worden door meerdere belanghebbenden gedeeld, toegang tot unieke en exclusieve beleggingsmogelijkheden en de mogelijkheid tot het bezitten van een portefeuille van zowel residentiële als commerciële eigendommen. Tot slot heb je toegang tot de vastgoedmarkt zonder de noodzaak deze persoonlijk “fysiek” onderhouden en te beheren.

Ga naar maxcrowfdfund.nl voor meer informatie over deze beleggingsvorm en begin direct en eenvoudig met vastgoedcrowdfunding.

De belangrijkste voordelen en nadelen van vastgoedcrowdfunding

appartementen-torens-vastgoed

Verreweg het beste voordeel van crowdfunding is dat investeerders geen groot kapitaal nodig hebben en het potentieel bestaat voor een enorm rendement op de investering. Bovendien kun je met vastgoed crowdfunding investeren in de vastgoedmarkt zonder ook maar zelf een steen aan te raken! Middels een crowdfunding vastgoedproject kies je een effectieve projectontwikkelaar die alles in beheert neemt.

Het grootste risico en nadeel van crowdfunding is beleggersgeld steken in een onbekend bedrijf of een organisatie met weinig financiële geschiedenis. Als gevolg daarvan zouden beleggers al hun geïnvesteerde geld kunnen verliezen. Dankzij de combinatie van de relatieve nieuwheid van het concept en het gebrek aan formele regulering van de sector, kan elk team een project bedenken zonder de juiste ethiek of vaardigheden om het ingezamelde geld te beheren. Het is dus belangrijk dat je gedegen onderzoek doet naar het team achter het project.

Laat een reactie achter