Een verticale muis is een computermuis die verticaal wordt vastgehouden. In tegenstelling tot een traditionele platte muis, grijpt je ​​hand de verticale muis op een meer natuurlijke en comfortabele manier vast. Dit ergonomische ontwerp verbetert de arm- en polshouding, vermindert de spanning tijdens het gebruik en ontspant de arm voor een langere periode.

Enkele van de belangrijkste voordelen van verticale muizen zijn:

 1. Ontspannen pols
  Het verticale muisontwerp brengt je pols in een meer natuurlijke en ontspannen positie.
 2. Bevordert een natuurlijke houding
  Een verticale muis zorgt voor een gezondere, meer ergonomische arm- en polshouding.
 3. Hoge precisie
  Ondanks het unieke ontwerp blijft de verticale muis nauwkeurig en responsief bij het navigeren op je computer
 4. Perfect voor creatieve toepassingen
  Het gebruik van een verticale muis is vooral handig in programma’s als CAD, Photoshop en videobewerking waar precisie belangrijk is.
 5. Langdurig plezierig met de computer werken
  Dankzij de ergonomische voordelen van een verticale muis kun je urenlang comfortabel werken zonder ongemak of pijn.

hand-verticale-muis

De behoefte aan een verticale muis is vooral uitgesproken voor mensen met RSI-aandoeningen en andere polsproblemen. Het gekantelde ontwerp van de verticale muis helpt de belasting van de pols te verminderen, en veel gebruikers merken in slechts een paar dagen een aanzienlijke verbetering ten opzichte van hun vorige platte muis.

Bovendien minimaliseert het gebruik van een verticale muis het contact tussen de pols en het bureau, waardoor de drang om vanuit je pols te bewegen wordt verminderd. Dit vermindert de belasting van je pols, waardoor de kans op irritatie en ongemak worden verkleind.

Langdurig gebruik van een traditionele platte muis kan ervoor zorgen dat de ellepijp en spaakbeen over elkaar gaan draaien, wat irritatie en ongemak veroorzaakt. Overschakelen naar een verticale muis zorgt voor een aanzienlijke verlichting van de belasting, waardoor je gedurende lange tijd comfortabel kan werken zonder pijn of ongemak.

Veel gehoorde vragen over verticale muizen

 1. Is een ergonomische muis effectiever om de pols als deze zo verticaal mogelijk is? Veel klanten vinden het verticale ontwerp prettiger. Houd er echter rekening mee dat een zeer verticale muis mogelijk minder handsteun biedt.
 2. Wat is het advies als mijn handmaat tussen twee maten in ligt? Kies in dit geval een groter model omdat een te kleine muis teveel druk op je hand kan uitoefenen.
 3. Ik kan niet kiezen tussen verschillende modellen. Wat kan ik doen? Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of chat. Ons team zal enkele specifieke vragen beantwoorden om je te helpen de juiste keuze te maken.
 4. Als je zowel hand- als polsproblemen hebt, is een verticale muis dan de beste optie? Maar maak in dit geval het verticale model iets lager. Zo is de semi-verticale HE-muis goed voor hand- en polsontspanning.
 5. Is er een gewenningsperiode voor de verticale muis? Alle nieuwe muizen zijn even wennen. Gelukkig is de aanpassingstijd voor een verticale muis slechts 2-5 dagen, waarna je hem weer comfortabel kunt gebruiken.
 6. Hoe lang het duurt voordat de symptomen verdwijnen bij verticale muizen? Dit is moeilijk te voorspellen omdat het afhangt van de ernst van de symptomen, de duur ervan en factoren zoals je polsbelasting buiten werktijd (zoals sporten). Veel verticale muisgebruikers ervaren echter binnen enkele dagen enige verlichting, hoewel de mate waarin dit optreedt varieert.

Laat een reactie achter