Kaapstad is bepalend voor de sfeer van een vrolijke stad waar de Regenboognatie samenkomt met het stedelijke aspect. Ontdek de verborgen pareltjes in de stad met onze 9 tips voor Kaapstad in Zuid-Afrika hieronder.

1. Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Neem de weg langs de kust van de Atlantische Oceaan richting het vissersdorpje Hout Bay. Langs deze weg kun je genieten van de fantastische stranden van Clifton: Camps Bay en Llandudno. Stop onderweg even in Hout Bay en ga naar Seal Island waar je de zeehonden en zeevogels van Kaap kunt vinden. Als je geluk hebt zie je misschien hoe de witte haaien de zeehondjes aanvallen en bekijk hoe de dieren met elkaar omgaan.

Stop onderweg ook bij de plaatselijke boerderijkraam en haal een kopje koffie met een gebakje voordat je richting Kaap de Goede Hoop vertrekt via Chapman’s Peak. Chapman’s Peak is een van de meest spectaculaire routes langs het water. Op weg richting Cape Point kun je genieten van adembenemende landschappen, wilde dieren, inheemse planten (fynbos) en kleine zoogdieren, die allemaal perfect zijn voor mooie foto’s. Ga met de kabelbaan of kies voor een wandeling om het meest zuidelijke punt van Afrika te bezoeken.

2. Boulders Beach – Pinguïnkolonie

Boulders Beach

Rijd rustig langs False Bay voordat je richting Pinguïnkolonie bij Boulders Beach gaat, gelegen in de buurt van Simon’s Town. Loop langs en tussen granieten keien door langs het afgeschermde strand en zie hoe de Afrikaanse Pinguïn leeft.

3. Muizenberg Beach

Muizenberg Beach

Voordat je naar Kalk Bay gaat om verse vis en patat te eten, ga dan eerst eens langs de ouderwetse winkeltjes in Simon’s Town. Neem dan een foto van de beroemde gekleurde strandhutjes in Muizenberg waar de surfers hun laatste golf meepakken voordat de zon ondergaat en terug naar Kaapstad gaan.

4. Robbeneiland

Robbeneiland

De eerste veerboot vertrekt van Robbeneiland vanuit de Nelson Mandela Gateway bij Victoria & Alfred Waterfront. Na 45 minuten op zee kom je aan en ontmoet je een voormalige politieke gevangene. Tijdens de begeleide tour krijg je informatie over de 500 jaar oude geschiedenis; je bezoekt een begraafplaats; een kalksteengroeve en een gevangenis met maximale bewaking waar veel strijders voor de vrijheid van Zuid-Afrikanen waren opgesloten. De tour eindigt met een bezichtiging van Nelson Mandela’s cel.

5. Bo-Kaap

Bo-Kaap

Voordat je je volgende avontuur begint in het voormalige Malay Quarter van Bo-Kaap, probeer eerst eens de roti, een stukje plat brood gevuld met kip en verschillende soorten groente, pepertjes, peper, kruiden en specerijen. Neem de tijd om de steile en smalle straatjes van de stad te bekijken, die je vindt bij de hellingen van Seinheuwel (Signal Hill) boven het centrum van de stad. Het museum van Bo-Kaap laat je meer zien van cultuur en herkomst, en is zeker het bezoeken waard. Het is overigens ook aan te bevelen om te fietsen in Kaapstad.

6. Tafelberg

Tafelberg

Loopt de kans niet mis om een van de zeven wereldwonderen, de Tafelberg, te bezichtigen. Aan de zijden van de berg vind je de Devil’s Peak en de Lion’s Head (Leeukop). Het uitzicht is spectaculair en adembenemend. Na het ritje met de kabelbaan kun je een bergwandeling maken op het plateau om te kunnen genieten van de biodiversiteit van de planten die er groeien en de verschillende prachtige uitzichten.

Het “Kaapse Wynland” is niet alleen omringd door adembenemende landschappen maar heeft ook een rijke geschiedenis. De wijnlanden zijn verspreid over de regio’s van Constantia; Robertson; Paarl; Stellenbosch en Franschhoek, en elk stuk land heeft iets unieks te bieden. Of je nou een echte wijnkenner bent of gewoon van een lekker drankje houdt, er is genoeg voor iedereen. Elk landgoed heeft haar eigen wijnproeverijen waar je kennis kunt maken met de lokale wijnen.

7. Paarl

Paarl

Wanneer je wijnvelden van Paarl Cape bezoekt, ga dan langs het traditionele landgoed waar kaas en wijn wordt gemaakt. Hier kun je wijnproeven met een stukje biltong of een zelfgemaakt plankje kaas om de smaken mooi te laten vrijkomen op de tong.

Je kunt ook de handgemaakte chocoladeproeverijen bijwonen, een tour door een bierbrouwerij met aan het eind een proeverij of laat jezelf betoveren door glasblazers. Genoeg opties.

8. Franschhoek

Franschhoek

Ga daarna richting Klapmuts om een van de oudste Nederlandse boerderijen te bekijken, bekend om de prachtige tuinen met botanische en historische bomen. Geniet van een lunch in het restaurant waar alle ingrediënten vers worden geplukt uit de tuinen en kunnen worden weggespoeld met een goed glas wijn.

Rijd verder naar het kleine dorpje Franschhoek, ontstaan in 1688 door 176 Franse Hugenootse vluchtelingen. Neem een kijkje in het plaatselijke museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de Fransen en hun boerderijen, waarbij je langs het Franse Hugenootse Monument komt aan het einde van het dorp. Deze vallei staat bekend om het produceren van buitengewone Méthode Cap Classiques (MCC) waar je ook de MCC-route door de vallei kunt volgen.

9. Stellenbosch

Stellenbosch

Stellenbosch biedt je een veel keuze tussen de mooiste landgoederen die vaak het centrum van de wijnlandgoederen worden genoemd. Het klimaat is ideaal om wijnen van hoge kwaliteit te produceren omdat het gelegen is in de vallei omringd door bergen.

Ervaar wijnen die geproduceerd zijn in de eerste Franse eiken vaten; gezinsvriendelijke boerderijen; het vlaggenschip genaamd Pinotage, het wijndomein van Zuid-Afrika, tot een 300 jaar oud landgoed en nog veel meer.

Ben je maar voor korte duur in Kaapstad? Check dan deze post van Vakantaseren eens waar bewezen wordt dat je in slechts 24 uur een groot deel van Kaapstad kan ontdekken.

Laat een reactie achter