Rome en Milaan zijn beide 2 prachtige Italiaanse steden. Beide steden hebben veel historische bezienswaardigheden. We hebben de mooiste voor je op een rijtje gezet!

Rome

Na 2000 jaar bestaan zijn er natuurlijk meer dan genoeg dingen te doen, zien en ontdekken tijdens een stedentrip in Rome. Je vindt hier decadente pasta en gelato om van te smullen, winkels waar je handwerk en haute couture kunt kopen, archeologische opgravingen, barokkerken, villa’s die zijn omgetoverd in musea en ontelbare hoeveelheden kunst.

1. Bewonder de ruïnes van het Romeinse Forum

Afbeeldingsresultaat voor ruïnes van het Romeinse Forum

Wanneer je de gigantische archeologische vindplaats van het Romeinse Forum doorwandelt, kan je de oude beschaving van het Oude Rome bijna voor je zien, wandelend over de kasseien, in toga’s, offers brengende aan de tempels. Het is zeker de moeite waard om deze ronde met een gids te maken omdat deze de verhalen tot leven laat komen, anders verwar je misschien het huis van Augustus met dat van Livia. Er zijn namelijk geen bordjes die aangeven wat de ruïnes precies voorstellen.

2. Bezoek het Colosseum

Colosseum in rome

Het meest internationaal gewaardeerde symbool van Rome is het Colosseum. Het heeft een lange en bloederige geschiedenis. Opgetrokken in 80 n.C. en gevierd met 100 dagen van spelen, waaronder gevechten tussen gladiatoren, alsmede tussen dieren. Het was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en bood naar schatting plaats aan 50.000 bezoekers. Ondanks de eeuwenlange nalatigheid (het werd tot de 18e eeuw als een steengroeve gebruikt) is het praktisch nog helemaal intact.

3. Begeef jezelf naar het Barok-Rome op Piazza Navona

Afbeeldingsresultaat voor Piazza Navona

Een van de meest populaire openbare plaatsen in Rome is het overweldigende, ovaal-gevormde, Piazza Navona. Omringd door restaurants, Italiaanse ijszaken, een souvenirwinkel en het Museo di Roma binnenin het Renaissance Palazzo Braschi. De Barokkunst van de stad is hier tentoongesteld. Bernini’s Fontana dei Quattro Fiumi toont perfect gebeeldhouwde gestalten die ’s werelds vier grootste rivieren vertegenwoordigen. De legende gaat dat het beeldhouwwerk waarvan de armen gespreid zijn zich afzet tegen de horror van de Sant’Agnese kerk in Agone door Borromini, de rivaal van Bernini.

Milaan

Vandaag de dag biedt Milaan een sublieme mix van historische architectuur, moderne wolkenkrabbers, en de Italiaanse gebruiken van alledag. De stad staat voornamelijk bekend vanwege haar overvloed aan hoogwaardige fashion retailers en de prachtige Duomo Kathedraal. Een citytrip in Milaan blijft een populaire activiteit onder de reizigers.

1. Kathedraal Milaan

Kathedraal Milaan

De kathedraal in Milaan is een monumentaal gebouw dat bekend staat vanwege de sublieme architectuur, alsmede het feit dat het 600 jaar duurde om het bouwen te voltooien. De kathedraal staat in het centrum van Milaan op het Piazza del Duomo. De bouw is begonnen in 1386, echter het project is officieel pas in 1965 afgerond! De gevel van de kathedraal is prachtig, met een Italiaans Gotische stijl, en gekroond met ontelbare torens, beelden en decoratie.

2. Grand Galleria Vittorio Emanuele II

Grand Galleria

Zodra je de Grand Galleria binnenloopt zal je het gevoel krijgen dat je aan de entree van een operahuis of paleis staat, niet een winkelcentrum. Echter, de Galleria is, in beginsel, gewoon een winkelcentrum, zij het een erg opulent en extravagant winkelcentrum. Het is door Guiseppe Mengoni ontworpen en in 1877 gebouwd, en is momenteel een van de oudste winkelcentra in de wereld.

3. Castello Sforzesco

Afbeeldingsresultaat voor Castello Sforzesco

Dit 15e-eeuws kasteel bevindt zich op een centrale plek in Milaan en heeft een extensief landgoed en tuinen. Het kasteel is in 1370 gebouwd maar het originele design is aangepast, het behoudt echter nog steeds haar elegantie en een uitstraling van status en macht. De voorkant van het kasteel wordt omringd door een immense stenen muur, voorzien van kantelen en een centrale wachttoren. Wanneer je doorloopt naar de centrale binnenplaats zal het je opvallen dat er grote wachttorens op uitkijken. De enorme grootte van het kasteel zal je wederom verbazen. Naast het kasteel zelf zijn er ook kleine musea en collecties te vinden die een overvloed aan interessante artefacten en historische informatie over het kasteel en Milaan tentoonstellen.

Laat een reactie achter