Beroemd om zijn goudkleurige zand, mooie uitzichten en de vele attracties, die je aan de kust kunt bezoeken, beslaat Scheveningen ongeveer de helft van de kustlijn van Den Haag en ligt het aan de westkant van de stad. Hoewel het officieel bij Den Haag hoort, voelt de wijk Scheveningen als een stadje op zichzelf. Vroeger was dit een vissersdorp, maar in het midden van de 19e eeuw is Scheveningen uitgegroeid tot een badplaats en is sindsdien een populaire bestemming voor toeristen en dagjesmensen. Tegenwoordig heeft het vele populaire bezienswaardigheden, musea en historische bezienswaardigheden, om nog maar te zwijgen over één van de meest ongerepte stranden van het hele land. Er zijn ook genoeg leuke hotels in Scheveningen te vinden, zodat je er een geslaagd weekendje weg van kunt maken.

De Pier van Scheveningen

Afbeeldingsresultaat voor De Pier van Scheveningen

Het is, gezien het feit dat het enkele meters boven de zee uitkomt, onwaarschijnlijk dat je dit iconische monument mist wanneer je Scheveningen bezoekt. De pier is gebouwd met entertainment in het achterhoofd en bevat naast de panoramische promenade ook verschillende attracties, variërend van bars en restaurants tot het enige bungee jump-platform van Nederland. Een rit met een kabelbaan, die met huiveringwekkende snelheden richting het strand van Scheveningen snelt, behoort ook tot de mogelijkheden. Er worden zo af en toe ook speciale evenementen op de pier georganiseerd, die vaak samenvallen met grotere feesten of festivals op het vasteland.

Het Gemeentemuseum Den Haag

Met ruim 150.000 kunstwerken, voornamelijk uit de moderne tijd, behoort het Gemeentemuseum Den Haag tot de meest gerespecteerde musea van Nederland. Het museum bezit de grootste collectie van schilderijen van Mondriaan ter wereld en heeft, naast natuurlijk ook kunstwerken die zijn tijdgenoten hebben gemaakt, een permanente tentoonstelling met veel van de meest iconische werken van deze kunstenaar. Vanwege het prachtige Art Deco-ontwerp is het museum een meesterwerk op zichzelf en lijkt het op een reeks zandkleurige blokken, die op elkaar zijn gestapeld.

Het strand van Scheveningen

Het strand van Scheveningen of ook wel Scheveningen Beach genoemd, is de belangrijkste attractie van de wijk en heeft alles wat je van een badplaats mag verwachten. Het strand beslaat ongeveer vier kilometer kustlijn en ligt vol met goudkleurig zand. Er zijn langs de belangrijkste esplanade veel bars, restaurants en cafés verspreid, waarvan een aantal terrassen echt aan het strand liggen en uitkijken op de zee. Tijdens de warmere maanden van het jaar trekken duizenden dagjesmensen naar het strand en het wordt als de meest populaire badplaats in Nederland gezien. Het is, dankzij de kustwinden en woelige wateren van het gebied, ook mogelijk om op het strand van Scheveningen te surfen, kiteboard en windsurfen.

Overnacht in het bijzondere Amrath Kurhaus

Direct aan het strand van Scheveningen kan je overnachten in het Amrath Kurhaus. Vriendelijk personeel, comfortabele kamers en een gedreven chef-kok is allemaal aanwezig. Alles wat Scheveningen zo bijzonder maakt ligt bij dit hotel aan je voeten; op de gezellige boulevard met talloze terrassen is er altijd iets te beleven en te bekijken!

Het Vredespaleis

Afbeeldingsresultaat voor Het Vredespaleis

Het Vredespaleis, wat internationaal symbool staat voor recht en rechtvaardigheid, staat sinds 1913 in Scheveningen. Oorspronkelijk gebouwd om het Permanent Hof van Arbitrage te huisvesten, herbergt het paleis tegenwoordig verschillende andere belangrijke organisaties, die betrokken zijn bij mondiale juridische zaken. Bekend om zijn opvallende neorenaissancistische ontwerp, ziet het Vredespaleis er op zijn zachtst gezegd verbluffend uit en herbergt het vele onschatbare kunstwerken die de afgelopen eeuw door andere naties aan Nederland zijn geschonken. Er is op het terrein een bezoekerscentrum en het Vredespaleis organiseert meerdere keren per week rondleidingen door de hallen.

Madurodam

Afbeeldingsresultaat voor Madurodam

Dit immer populaire themapark beschikt over tientallen kleine replica’s van de meest iconische bezienswaardigheden van Nederland. Deze zijn naast elkaar gerangschikt om zo een charmante modelstad te vormen. De miniatuurgebouwen zijn met verbazingwekkend veel details nagebouwd en zien er bijna net als hun echte tegenhangers uit. Dit is een ideale plek voor gezinnen (of iedereen die zich een reus wil voelen) en Madurodam heeft ook nog verschillende andere kindvriendelijke attracties, waaronder speelplekken en interactieve tentoonstellingen.

Museum Beelden aan Zee

Afbeeldingsresultaat voor Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee is een monument voor hedendaagse driedimensionale kunstwerken en herbergt ongeveer 2.000 sculpturen, reliëfs en modellen, die in de afgelopen eeuw zijn gemaakt. De visie van de mens en het ontstaan van de mens speelt een belangrijke rol in de collectie en het museum toont veel kunstwerken, die op de een of andere manier met dit thema omgaan. Het museum presenteert een aanzienlijk deel van zijn collectie buiten in een openluchtruimte, die boven het strand van Scheveningen uitsteekt.

Sea Life Scheveningen

Bewonder in dit geweldige aquarium in Scheveningen de meest kleurrijke, rare en angstaanjagende beestjes van de oceaan. Verdeeld in verschillende zones, die zijn toegewijd aan specifieke habitats, laat dit aquarium het zeeleven van over de hele wereld zien. Er zijn in het aquarium veel interactieve tentoonstellingen waarmee bezoekers de onderwaterwereld uit de eerste hand kunnen ervaren. Een van de hoogtepunten is een doorzichtige ‘oceaantunnel’, die door een grote tank met kwallen, schildpadden en haaien loopt.

Laat een reactie achter