De sloten op je deuren zullen een keer kapot gaan en dan zullen ze moeten worden vervangen. Als een slot niet meer naar behoren werkt en ook niet meer de belangrijke taak uitvoert, waarvoor het is ontworpen, moet het worden gerepareerd of zelfs worden vervangen. Maar omdat huiseigenaren wel veilig willen blijven, moet je goed bekijken wanneer je het slot zelf kunt vervangen en wanneer je beter een professional in de arm kunt nemen.

Als het gaat om de reparatie van sloten zijn er twee opties: ga naar de ijzerhandel om de gereedschappen en de benodigdheden, die er voor nodig zijn om het slot te repareren, te kopen of bel een professionele slotenmaker. Als je handig bent, kunnen sommige reparaties zonder enige deskundige kennis met succes worden uitgevoerd. Als je niet zeker weet wat je moet doen, is het vertrouwen op een professionele slotenmaker de enige manier om er zeker van te zijn dat de klus juist wordt geklaard.

Een slot kapot deur openen kan de beveiliging van je huis ernstig in gevaar brengen. Daarom is het cruciaal om het zo snel mogelijk te laten repareren en weer effectief te laten werken. In dit artikel bespreken we enkele veelvoorkomende situaties, waarin een slot beschadigd kan raken of kapot kan gaan en we vertellen je ook meteen hoe je het kunt repareren.

Vastgelopen deurslot

houten-deur

Dit is misschien wel het meest voorkomende probleem, dat je met een slot zult ondervinden. Je kunt de sleutel gewoon in het slot steken, maar het slot zal niet draaien. Deze frustrerende situatie kan meestal met een beetje preventief onderhoud worden voorkomen, maar is lastig op te lossen als het slot eenmaal is vastgelopen. Als je de sleutel te hard laat draaien en het slot forceert, wordt de schade aan het slotmechanisme alleen maar vergroot of kan de sleutel zelfs afbreken.

Het slot is waarschijnlijk door een opeenhoping van vuil en stof vastgelopen. Om het probleem op te lossen, kun je verschillende dingen proberen. Ten eerste kun je door met een föhn in het sleutelgat blazen proberen het vuil te verwijderen. Smeer vervolgens wat kruipolie in het slot. Je kunt hiervoor het lange stokje aan het flesje olie gebruiken. Gebruik niet zomaar een olie of smeermiddel omdat deze stof en vuil kunnen opnemen, waardoor de situatie juist erger wordt.

Bevroren deurslot

Wanneer het in de winter vreselijk koud begint te worden, kan het zo zijn dat je sloten bevriezen. Het is lastig, maar gelukkig kan het meestal vrij gemakkelijk worden opgelost. Wij raden de volgende drie tactieken aan:

  1. Verwarm de sleutel – probeer de sleutel in een pan met heet water of door hem op de radiator van de auto te plaatsen op te warmen. Trek vervolgens handschoenen aan en steek de verwarmde sleutel in het sleutelgat. Als het naar binnen glijdt, zou het het ijs moeten smelten. Mogelijk moet je de sleutel een paar keer opnieuw opwarmen en het proces herhalen.
  2. Gebruik een aërosol ontdooier – het sprayen van een ontdooier moet al het ijs, dat het slot bedekt, laten smelten.
  3. Verwarm het slot met een föhn – als je een verlengsnoer hebt, dat lang genoeg is om de buitendeur te kunnen bereiken, kun je een föhn gebruiken om het slot te ontdooien.

Als deze methoden niet werken, neem dan contact met Slotenmaker-holland.nl.

Defecte bout

Als de sleutel of knop draait, maar het slot niet werkt, is er mogelijk mechanisch iets mis met de slotonderdelen. Dit kan het gevolg zijn van ouderdom, slijtage, schade of forceren. In ieder geval betekent een mechanisch probleem dat het slot moet worden gerepareerd of zelfs moet worden vervangen.

Voor een standaard slot voor op een voordeur kun je gemakkelijk een vervanging vinden bij de ijzerhandel of bij de bouwmarkt. Voor een goed beveiligd slot of een slot op de deur van bijvoorbeeld een winkel, kun je het beste een slotenmaker om hulp vragen.

Inbraak

zilver-slot

Als er is ingebroken bij je huis, is de kans groot dat de daders de sloten hebben gemanipuleerd om toegang te krijgen. Hierdoor kunnen je sloten beschadigd raken. Na een inbraak hebben veel huiseigenaren dan ook het gevoel dat de sloten niet meer goed werken en dat het niet veilig meer is.

Vraag een professionele slotenmaker om je sloten na een inbraak grondig te inspecteren. Ze kunnen bestaande sloten repareren of vervangen. Een slotenmaker kan je adviseren over sloten van betere kwaliteit en over andere manieren om je huis veiliger te maken.

Laat een reactie achter