Heb jij problemen om te beslissen wat je met al jouw vrije tijd op de zondag kunt doen? We hebben een lijstje gemaakt met leuke dingen, die je op een zondag kunt doen en waardoor je vergeet dat je ooit van voetbal hebt gehouden.

1. Brunchen

Niets hoort meer bij de zondag (behalve misschien naar de kerk gaan) dan brunchen. Maar genoeg daarover. Nodig je vrienden uit en ga naar je favoriete restaurant in de buurt. Reken op ongeveer drie uur eten en drinken en je hebt dan een echte zondag gehad.

2. Kijk een sport wedstrijd

televisie-setup

Niet iedere wedstrijd is even interessant, maar bijvoorbeeld Ajax tegen Feyenoord zou je als voetbalfan niet willen missen op FOX Sports. Daarnaast gaan Rico Verhoeven en Badr Hari op 21 december met elkaar weer op de vuist. Vorige keer won Rico Verhoeven. Nu is Badr Hari uit op revanche. Rico vs Badr: wie gaat er winnen? Badr vs Rico bij KPN wil je als kickboks fan ook zeker niet missen!

3. Massage

Iedereen bouwt spanning op. Gebruik de zondag om je te ontspannen, te ontstressen en hopelijk neem je dan met een ontspannende massage wat van die spanning weg.

4. Maak je eigen spa

badkamer-vrouw

Je hoeft echt niet veel geld uit te geven om van de voordelen van een luxe spa-dag te kunnen genieten. Geef jezelf een spa-dag met een gezichtsmasker, aromatherapie, ontspannende muziek en misschien zelfs een massage. Misschien voel je je dan niet zo moe als op maandagochtend de wekker afgaat. We zeiden misschien.

5. Ga eens lekker naar de film

Ga, voordat je nog meer spoilers hoort, naar die film waar iedereen op kantoor over zal praten. Kies voor een optimale ontspanning voor één van die vernieuwde theaters met stoelen die achteroverleunen.

6. Ontdek meer over bier

De meeste mensen drinken regelmatig hun favoriete alcoholische dranken, zonder zelfs maar twee keer na te denken over waar ze vandaan komen. Breng de dag door met een rondleiding en een proeverij, waar je – tegelijkertijd – wat kunt leren en drinken.

7. Schilderen

Ernest Hemingway zei: “Schrijf dronken, bewerk nuchter” en we veronderstellen dat dat ook geldt voor schilderen. Vraag een vriend (of een paar), zorg voor een fles wijn (of een paar) en ga schilderen. Hint: hoe meer je drinkt, hoe beter jouw kunstwerk eruit zal zien. Vertrouw ons maar.

8. Probeer een nieuwe bar

We hebben allemaal de bars in de buurt, waar we regelmatig naartoe gaan. Neem eens de tijd om die nieuwe plek te bekijken, waar je van je vrienden op het werk over hoorde om te zien waar al die ophef over gaat. Misschien zal die nieuwe plek ook een aantal oude voetbalwedstrijden afspelen om het afgelopen seizoen opnieuw te beleven.

9. Wijnproeverij

wijnfles

Als je de dag in een wijnbouwerij doorbrengt, voel je je chique en word je – meestal – dronken. Maar het organiseren van een wijnproeverij thuis kan net zo leuk zijn en niet alleen omdat jij de hoeveelheid wijn kunt bepalen. Sla verschillende flessen witte, rode en mousserende wijn in en serveer als aanvulling op de smaken wat hapjes zoals kaas en fruit.

10. Bezoek een concert

Bekijk de artiesten die optreden in de stad en koop wat kaartjes voor een liveshow. Soms kun je op de dag van het concert kaartjes voor minder dan de nominale waarde krijgen. Kijk jou eens spontaan zijn!

11. Escape room

Nodig je meest door misdaad geobsedeerde vrienden uit om te bekijken of je samen de klok kunt verslaan en kunt ontsnappen uit een escape room. Disclaimer: kies jouw team verstandig omdat stressvolle omgevingen bij sommige mensen het slechtste naar boven kunnen halen.

12. Bowlen

Herinner jezelf (en je vrienden) eraan hoe goed of hoe slecht je bent in bowlen. De meeste banen hebben bier en eten om van te genieten en arcadespellen voor ouderwets, elementair plezier. Dit is, als je geïrriteerd raakt door te wachten op de banen op vrijdag en zaterdag, één van de beste dingen om op een zondagavond te doen.

13. Museum

Het is heel goed mogelijk dat je de grote musea van jouw stad al hebt bezocht, maar de exposities veranderen altijd. Vind er een waar je al een tijdje niet bent geweest en breng een paar uur door met rondkijken. Ga bij twijfel naar het aquarium. Niemand wordt het ooit beu om een pinguïn te zien. Dit is gewoon een feit.

14. Yoga

yoga

Fitnesslessen zijn een geweldige keuze voor activiteiten, maar naar onze mening, hoe minder oefeningen op een zondag, hoe beter. Kies in plaats daarvan voor een yogales, die uitdagend maar ontspannend is, omdat bijna elke oefening eindigt in een pose genaamd Savasana of wat wij ‘een kort dutje’ noemen.

15. Pottenbakken

Voed jouw artistieke kant met een pottenbakkersles. Het houdt je bezig, verbetert je coördinatie en het maakt last-minute geschenken gemakkelijk door het overschot aan unieke mokken en potten die je maakt.

Dit artikel is in stand gekomen in samenwerking met KPN.

Laat een reactie achter